Γιανγκ: Στα... χνάρια του Ντάνστον! (pics)

Γιανγκ: Στα... χνάρια του Ντάνστον! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Γιανγκ: Στα... χνάρια του Ντάνστον! (pics)
Ο Πάτρικ Γιανγκ έκανε πολύ καλό ματς στο Μιλάνο και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος δείχνει ικανός να… σβήσει τον Μπράιαντ Ντάνστον από τη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού!

«Τι να πούμε για τον Ντάνστον δηλαδή; Έχουμε να πούμε κάτι για τον Ντάνστον, ο οποίος εμφανίστηκε ο μάνατζερ του έξι ώρες μετά τα επινίκια και λέει έχουμε συμφωνήσει αλλού; Και πέσανε όλοι επάνω του; Προπονητές, αρχηγοί, συμπαίκτες, μάνατζερ, ιδιοκτήτες,διοίκηση για να δείξουν ότι τον θέλουνε; Εδώ μιλάνε μερικοί για τον Ντάνστον, ξέρουνε τι έγινε με τον Ντάνστον; Έχει βάλει ο άλλος 20 πόντους σήμερα, έχει βγάλει μάτια και μιλάμε για τον Ντάνστον». Τάδε έφη Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είπε πολλά μετά τη νίκη των “ερυθρόλευκων” στο Μιλάνο. Ένα από τα θέματα που έθιξε ήταν του Μπράιαντ Ντάνστον. Κι η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί αρκετά τους φίλους του Ολυμπιακού.

Όταν πριν από μερικούς μήνες ο Αμερικανός σέντερ υπέγραψε στην Εφές, η ομάδα του Πειραιά έχασε έναν εκ των κορυφαίων της παικτών την τελευταία διετία. Τον κορυφαίο αμυντικό της Euroleague για τη σεζόν 2013-14 & 2014-15! Στον Ολυμπιακό, όμως, δεν πτοήθηκαν. Δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα.

Δεν το έκαναν όταν έφυγε ο Κάιλ Χάινς για τη Μόσχα, δεν το έκαναν ούτε φέτος το καλοκαίρι. Όταν ο Χάινς συμφώνησε με την ΤΣΣΚΑ, οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν τον Μπράιαντ Ντάνστον. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού λατρεύουν τον Χάινς, αλλά εντός παρκέ ο Ντάνστον τους έκανε να τον ξεχάσουν γρήγορα!

Κάτι ανάλογο δείχνει ικανό να κάνει ο Πάτρικ Γιανγκ. Το καλοκαίρι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή πως αυτός είναι ο ψηλός που θέλει για τον… νέο Ολυμπιακό. Κι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν του χάλασαν το χατήρι. Χρειάστηκαν πολλές διαπραγματεύσεις, εν τέλει, όμως, ο Αμερικανός σέντερ υπέγραψε στην ομάδα του Πειραιά.

Και δείχνει από την αρχή πως μπορεί αν δώσει πολλές λύσεις. Πήρε καλό βαθμό στο ματς με την Τσεντεβίτα και στο Μιλάνο πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Το ματς το… καθάρισαν ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη, ωστόσο ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ που δεν έχανε μάχη κάτω από το καλάθι!

Εννοείται πως το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Κανείς δεν βάζει στην ίδια ζυγαριά τον Μπράιαντ Ντάνστον με τον Πάτρικ Γιανγκ. Ο πρώτος έδωσε πολλά στον Ολυμπιακό κι αυτό δεν αλλάζει με τον άσχημο τρόπο που αποχώρησε από τον Πειραιά, όπως δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο δεύτερος είναι ακόμα στο ξεκίνημα της πορείας του με τους “ερυθρόλευκους”. Ακόμα είναι στην αρχή της καριέρας του, αφού ουσιαστικά έχει παίξει μόλις ένα 6άμηνο στη Γαλατάσαραϊ.

Ωστόσο, τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι οι συνεργάτες του έχουν βρει τον ιδανικό… αντί-Ντάνστον!

Ο Γιανγκ με τον Ολυμπιακό

Ο Ντάνστον με τον Ολυμπιακό (Euroleague)

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ
Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι… ζεστός στο ξεκίνημα του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Καλό ξεκίνημα είχε κάνει κι ο Μπράιαντ Ντάνστον. Στα πρώτα ματς της σεζόν 2013-14 στη Euroleague ο νυν σέντερ της Εφές ήταν ανίκητος στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου ήταν εξαιρετικός με 19 πόντους! Στο τρίτο ματς έκανε την -έως τώρα- καλύτερη του εμφάνιση κι ο Πάτρικ Γιανγκ (βλ. vs EA7 Μιλάνο)... Αν πιστεύετε στους… οιωνούς, αυτός είναι ακόμα ένας πως ο Ολυμπιακός έχει καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό στη θέση “5”!

Γιανγκ vs. Ντάνστον