Ένας Βενγκέρ... μια ολόκληρη Πρέμιερ!

Κώστας Ζάλιαρης
Ένας Βενγκέρ... μια ολόκληρη Πρέμιερ!

bet365

Με την διάρκεια «ζωής» των προπονητών στην Πρέμιερ Λιγκ να έχει μειωθεί δραστικά, αυτή τη στιγμή, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, ο Αρσέν Βενγκέρ έχει μετρήσει τις περισσότερες μέρες παρουσίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα απ' ότι όλοι οι υπόλοιποι σε σύνολο!

Τρομερό είναι το στατιστικό που προκύπτει για τον Αλσατό κόουτς μετά και την απομάκρυνση του Μπρένταν Ρότζερς από τη Λίβερπουλ έπειτα από τρία χρόνια και κάτι μήνες.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στον πάγκο των «κανονιέρηδων», ενίοτε περνάει πολύ δύσκολους καιρούς με έντονη κριτική, αντιδράσεις από τον κόσμο και φωνές για αποχώρηση, ωστόσο, έχει αντέξει και ο σύλλογος έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και την ταυτότητά του έπειτα από τόσα χρόνια.

Από τη στιγμή που ο Ρότζερς αποχώρησε από τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, οι προπονητές που ακολουθούν σε μακροβιότητα στην Πρέμιερ Λιγκ είναι οι Μαρκ Χιουζ (Στόουκ, 857 ημέρες), Ζοσέ Μουρίνιο (Τσέλσι, 853 ημέρες), Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Έβερτον, 851 ημέρες) και Μανουέλ Πελεγκρίνι (Μάντσεστερ Σίτι, 842 ημέρες).

Το εκπληκτικό στοιχείο που δημιουργείται, είναι πως ο Αρσέν Βενγκέρ που... δεν βλέπει κανέναν τους, με 6.942 ημέρες παρουσίας στον ίδιο πάγκο, είναι ο μακροβιότερος σε σημείο να ξεπερνάει τους υπόλοιπους ακόμα και στο σύνολό τους!

Αυτοί, έχουν 6.938 ημέρες, δηλαδή τέσσερις λιγότερες απ' όσες έχει μετρήσει ο Αλσατός!

Αναλυτικά ο πίνακας:

ΠροπονητήςΟμάδαΗμέρες θητείας
Αρσέν ΒενγκέρΆρσεναλ6.942
Τιμ ΣέργουντΆστον Βίλα232
Έντι ΧάουΜπόρνμουθ157
Ζοσέ ΜουρίνιοΤσέλσι853
Άλαν ΠάρντιουΚρίσταλ Πάλας275
Ρομπέρτο ΜαρτίνεθΈβερτον851
Κλαούντιο ΡανιέριΛέστερ83
Μανουέλ ΠελεγκρίνιΜάντσεστερ Σίτι842
Λουίς Φαν ΧάαλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ447
Στιβ ΜακΚλάρενΝιούκαστλ116
Άλεξ ΝιλΝόριτς134
Ρόναλντ ΚούμανΣαουθάμπτον475
Μαρκ ΧιουζΣτόουκ857
Γκάρι ΜονκΣουόνσι607
Μαουρίσιο ΠοκετίνοΤότεναμ495
Κίκε ΦλόρεςΓουότφορντ121
Τόνι ΠιούλιςΓουέστ Μπρομ276
Σλάβεν ΜπίλιτςΓουέστ Χαμ117

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα