Οι πιο βαριές εντός έδρας ήττες της Αρσεναλ

Κώστας Ζάλιαρης
Οι πιο βαριές εντός έδρας ήττες της Αρσεναλ

bet365

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία καθώς όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr το 3-2 συμπεριλαμβάνεται στις πιο βαριές ήττες όλων των εποχών της Άρσεναλ, όταν οι οπαδοί της έχασαν τον ύπνο τους βλέποντας την επέλαση φιλοξενούμενων ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έσκυψε ξανά το κεφάλι στον πάγκο, απογοητεύθηκε και αντιλήφθηκε ότι η υπόθεση της πρόκρισης στους «16» έχει γίνει πλέον σχεδόν άπιαστος στόχος μετά και τη δεύτερη ήττα στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά από τη στιγμή που έρχονται δύο απανωτά παιχνίδια με τη Μπάγερν Μονάχου.

Εκτέθηκε και ο ίδιος με την επιλογή του Νταβίντ Οσπίνα για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια, αφού ο Κολομβιανός πορτιέρο τα έκανε ... μαντάρα, ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε εξαιρετικά τον Ολυμπιακό με άμυνα που... μασούσε σίδερα, τα μεγάλα «όπλα» των Λονδρέζων εξουδετερώθηκαν και οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» απορούσαν με τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς», χάνοντας τον ύπνο τους...

Αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν δύσκολη νύχτα έπειτα από εντός έδρας ματς της ομάδας τους. Είτε στο Χάιμπουρι, είτε στο Έμιρεϊτς, είτε στο... Γουέμπλεϊ!

Η αρχή, λοιπόν, είχε γίνει στο παλιό «Γουέμπλεϊ», όταν στις 19/10/1999, η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Άρσεναλ και επικράτησε με σκορ 4-2, χάρη σε γκολ των Ριβάλντο, Λουίς Ενρίκε, Φίγκο και Κοκού. Οι «κανονιέρηδες» είχαν μειώσει προσωρινά σε 2-1 με τον Μπέργκαμπ, ενώ ο Όφερμαρς είχε διαμορφώσει το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συνέχεια δόθηκε στο «Χάιμπουρι», με την Ίντερ να παίρνει και τη μεγαλύτερη νίκη ομάδας σε εκτός έδρας μας κόντρα στην Άρσεναλ, στην ιστορία της παρουσίας του λονδρέζικου συλλόγου στη σύγχρονη μορφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης! Οι «νερατζούρι» είχαν επικρατήσει στις 17/9/2003 με σκορ 3-0 δίχως να δεχθούν απάντηση – τουλάχιστον όχι για εκείνη τη νύχτα. Στο δεύτερο μεταξύ τους ματς, στους ομίλους εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, οι παίκτες του Βενγκέρ είχαν κάνει... πάρτι στο Μιλάνο, διαλύοντας τους Ιταλούς με το ευρύ 1-5.

Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιο συγκεκριμένα στα ημιτελικά της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009, η Άρσεναλ ονειρευόταν το ευρωπαϊκό τρόπαιο, το εις βάτος της 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της επέτρεπε να διατηρεί τις ελπίδες της, ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν εκείνοι που υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους και έφτασαν στον τελικό της Ρώμης, παίρνοντας την πρόκριση με τη νίκη που ήρθε με σκορ 3-1 στο «Έμιρεϊτς».

Οι πιο πρόσφατες «τριάρες» για την Άρσεναλ σε εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, πριν τον Ολυμπιακό, ήρθαν το 2013 και το 2014, από τις Μπάγερν Μονάχου και Μονακό στη φάση των «16». Πριν από δύο χρόνια και έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους, η ομάδα του Αλσατού κόουτς κληρώνεται με τους Βαυαρούς, γνωρίζει ήττα με σκορ 3-1 στο Λονδίνο και παρά την υπερπροσπάθεια και το 2-0 του δεύτερου αγώνα, τελικά δεν συνεχίζει στη διοργάνωση.

Το 2014, η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ κάνει την έκπληξη, διασύρει τους «κανονιέρηδες» με το τελικό 3-1 στο «Έμιρεϊτς», σκοράρει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που πλέον βρίσκεται στη χώρα μας και φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ... ως συνήθως, η Άρσεναλ αφυπνίζεται στη ρεβάνς, κοντράρει τους Μονεγάσκους, αλλά και πάλι φτάνει ένα βήμα πριν από την «πηγή» με το τελικό 2-0...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα