Superleague: Οι καλύτεροι της 3ης αγωνιστικής! (pics)

Φώτης Καρακούσης
Superleague: Οι καλύτεροι της 3ης αγωνιστικής! (pics)

bet365

Η 3η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους καλύτερους σε μια ιδανική ενδεκάδα.

Δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο αναφορικά με την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Και παιχνίδια με σχετικά καλή μπάλα και πολλά γκολ είδαμε και εκπλήξεις είδαμε και κόσμος υπήρχε στο γήπεδο και παίκτες που έκλεψαν την παράσταση.

Με το τελευταίο θα ασχοληθούμε σήμερα. Με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές δηλαδή, οι οποίοι θα πρέπει να είναι και αυτοί στους οποίους καλό θα είναι να δίνουμε το μεγαλύτερο βάρος. Στα οκτώ ματς που έγιναν, υπήρξαν πολλοί που τα πήγαν από καλά, ως πολύ καλά.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα και όπως πάντα τονίζουμε πως κάθε διαφορετική άποψη είναι ευπρόσδεκτη, καθώς σε κάθε θέση πρέπει να βάλουμε μόνο έναν παίκτη και φυσικά δεν γίνεται να μπουν πολλοί από κάθε ομάδα. Όσον αφορά το σύστημα, θα είναι 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας

Λουίτζι Τζενάμο: Δεν λέει να δεχθεί γκολ με τίποτα...

Γίνεται η κλήρωση, είσαι η Ξάνθη και βλέπεις πως στις τρεις πρώτες αγωνιστικές θα βρεις απέναντί σου τον ΠΑΟΚ εκτός, την ΑΕΚ εντός και τον Ατρόμητο εκτός. Η λογική λέει πως όσο αισιόδοξος και να είσαι δεν περιμένεις με τίποτα να είσαι αήττητος και μάλιστα χωρίς να δεχθείς γκολ. Και όμως ο Λουίτζι Τζενάμο το έχει καταφέρει (μαζί με την άμυνα και όλη την ομάδα της ακριτικής όλης). Ο έμπειρος τερματοφύλακας και στο Περιστέρι ήταν εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, κράτησε για τρίτο παιχνίδι το μηδέν και στο τέλος πανηγύρισε με τους συμπαίκτες την μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου. Αν έπρεπε να βάλουμε και έναν δεύτερο (εξαίρεση για πρώτη και τελευταία φορά), αυτός θα ήταν ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ήταν ο άνθρωπος που με τις αποκρούσεις του με αποκορύφωμα το πέναλτι, συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη, σε ένα ματς που κανείς δεν θα περίμενε πως θα είχε τόση δουλειά.

Αριστερό μπακ

Αρτούρ Μαζουακού: Επέστρεψε...

Η αλήθεια είναι πως ο 22χρονος αριστερός μπακ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε πτώση στην απόδοσή του. Δεν θύμιζε δηλαδή το παίκτη που κατά το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς έκανε... παπάδες σε Ελλάδα και κυρίως Ευρώπη. Κόντρα στον Πλατανιά ο νεαρός αριστερός μπακ έδειξε στοιχεία του καλού του εαυτού, όχι μόνο γιατί σκόραρε, αλλά γιατί απειλούσε συνεχώς από την πλευρά του. Φυσικά και αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά η επιστροφή του έφερε και πάλι χαμόγελα με τον κόσμο να τον χειροκροτεί μετά το τέλος του αγώνα.

Δεξί μπακ

Ροντρίγκο Γκάλο: Συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις

Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Ροντρίγκο Γκάλο δείχνει την αξία του, αλλά και το λάθος των ομάδων που δεν τον απέκτησαν την περασμένη χρονιά. Ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλός, κάνοντας και τα γνωστά του ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή. Η παρουσία του Γκάλο είναι σημαντική για την ΑΕΚ και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι, όπως και αυτό κόντρα στους Ηπειρώτες.

Κεντρικός αμυντικός

Σπύρος Ρισβάνης: Επιβλητική εμφάνιση

Στη Νέα Σμύρνη έγινε η μία από τις δύο εκπλήξεις της αγωνιστικής (η άλλη ήταν η νίκη της Ξάνθης επί του Ατρομήτου), με τον Πανιώνιο να επικρατεί με 1-0 του Παναθηναϊκού. Ένας από τους παίκτες που έκλεψαν την παράσταση για τους νικητές (από τους ηττημένους δεν ξεχώρισε κανείς), ήταν ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο πρώην «πράσινος» δεν έχασε την παραμικρή μονομαχία από τον μεγάλο Μάρκους Μπεργκ και συνολικά ήταν εγγύηση στα μετόπισθεν της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο μικρός έχει γίνει αναντικατάστατος στους «κυανέρυθρους» και με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην πρώην ομάδα του, είναι δεδομένο πως θα ανεβάζει τις δικές του μετοχές, αλλά και θα μεγαλώνει την γκρίνια αναφορικά με το γιατί αφέθηκε ελεύθερος και δεν δόθηκε δανεικός από το «τριφύλλι».

Κεντρικός αμυντικός

Κώστας Φλίσκας: Τέτοια απόκρουση ούτε τερματοφύλακας

Στην δεύτερη θέση των στόπερ θα βάλουμε έναν ακόμα παίκτη της Ξάνθης. Ο λόγος για τον Κώστα Φλίσκα, τον ποδοσφαιριστή που έκανε την φάση όλης της αγωνιστικής. Μιλάμε φυσικά για την απόκρουση με το κεφάλι στο 24' σε σουτ του Ναπολεόνι. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με υπερένταση κατάφερε να διώξει την μπάλα, έσκισε τα δίχτυα της ομάδας του και έδειξε στους παίκτες του Ατρομήτου πως γκολ δεν θα έβαζαν με τίποτα την συγκεκριμένη ημέρα...

Αμυντικό χαφ (εξάρι)

Μανώλης Σιώπης: Δεν έχασε μονομαχία

Μετά την μεγάλη νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στον Μπακασέτα και τον Ρισβάνη. Ωστόσο ο παίκτης που πραγματικά έκανε την διαφορά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Μανώλης Σιώπης. Ο νεαρός αμυντικός χαφ κέρδισε όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, ήταν αλάνθαστος. Ο ιδανικός παίκτης για κάθε προπονητή, με τον Ουζουνίδη στα τελευταία λεπτά βλέποντας την πίεση του Παναθηναϊκού να βάζει τον Μητρόπουλο και να τον γυρίζει σαν λίμπερο μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, με τον Σιώπη και εκεί να τα καταφέρνει απόλυτα.

Αμυντικό χαφ (οκτάρι)

Δημήτρης Πέλκας: Ο μικρός παρά έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά...

Τι και αν στον ΠΑΟΚ έχουν κάνει τόσες μεταγραφές; Ο παίκτης που από την πρώτη του επανεμφάνιση έχει κλέψει όλη την δόξα είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο μικρός και στην Βέροια ήταν απολαυστικός. Με εξαιρετική κάθετη πάσα, με πρωτοβουλίες με μεστό παιχνίδι παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Πέλκας έχει γίνει και απόλυτα δίκαια, ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας. Και πως να μην γίνει άλλωστε με εμφανίσεις όπως και αυτή στην Βέροια όπου και πάλι ήταν πολύ καλός.

Δεξί εξτρέμ

Αμρ Ουαρντά: Ο ασταμάτητος... Φαραώ

Στην τριπλέτα των παικτών πίσω από τον σέντρα φορ, ξεκινάμε από δεξιά και τον Αιγύπτιο Αμρ Ουαρντά. Ο μόλις 19 ετών μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού, σε ένα ακόμα παιχνίδι έκανε απίστευτα πράγματα σε σημείο που στο Αγρίνιο έχουν αρχίσει πολλοί να λένε πως θα πηγαίνουν γήπεδο μόνο και μόνο για να τον θαυμάζουν. Ο μικρός ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης με τον Πανθρακικό συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα και όλοι σκέφτονται πως αν σε αυτή την ηλικία και χωρίς καλά καλά να έχει γνωρίσει τη νέα του ομάδα κάνει τέτοια πράγματα, τι παραπάνω θα δούμε από αυτόν στο προσεχές μέλλον...

Δεκάρι

Ντιέγκο Μπουονανότε: Το μπόι που του λείπει το έχει σε μυαλό...

Η μεγάλη Ρίτα Σακελαρίου (επειδή είμαστε και της ποιότητας) τραγουδούσε το «είναι γάτα, είναι γάτα ο κοντός με την γραβάτα» και ένας από τους στίχους έλεγε πως «το μπόι που του λείπει το έχει σε μυαλό». Ποδοσφαιρικά αυτό ταιριάζει απόλυτα στον Ντιέγκο Μπουονανότε, τον θαυματουργό κοντό της ΑΕΚ, που κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε (λίγα γιατί μπορεί πολλά περισσότερα), από τα στοιχεία του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του. Ο Αργεντίνος κέρδισε το πέναλτι, έβαλε μια γκολάρα και ανέτρεψε το 0-1 του ΟΑΚΑ οδηγώντας την Ένωση στη νίκη. Κυρίως όμως με τις ενέργειές του έφερε πολλά χαμόγελα στον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι περιμένουν πολλά από αυτόν την φετινή χρονιά.

Αριστερό εξτρέμ

Ρόμπερτ Μακ: Στην θέση του έδειξε την αξία του

Από την αρχή της χρονιάς και με δεδομένο τον τραυματισμό του Αθανασιάδης ο Μακ αναγκαζόταν να αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Όπως είναι λογικό και παρότι ο Σλοβάκος προσπαθούσε, δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που μπορούσε από την συγκεκριμένη θέση. Κόντρα στην Βέροια ο Κλάους επέστρεψε, ο Μακ πήγε στα άκρα (είτε αριστερά, είτε δεξιά γιατί άλλαζε συνέχεια θέση) και έδειξε πόσο απαραίτητος είναι για την ομάδα του. Πέτυχε ένα γκολ, ήταν συνεχής πηγή κινδύνου και έχοντας στο πλευρό του είτε τον Αθανασιάδη, είτε πολύ περισσότερο τον Μπερμπάτοφ θα είναι ακόμα πιο χρήσιμος για την ομάδα του. Όπως ήταν και απέναντι στην «βασίλισσα του βορρά».

Σέντερ φορ

Βαγγέλης Μάντζιος: Κάνει γκολ και την μισή ευκαιρία

Πολλές φορές έχει ειπωθεί πως ο συγκεκριμένος παίκτης έχει αδικήσει τον εαυτό του. Αυτό δεν χαλάει καθόλου τους ανθρώπους του Λεβαδειακού, καθώς αν έπαιζε πάντα σύμφωνα με την αξία του, δεν θα αγωνιζόταν στην συγκεκριμένη ομάδα, αλλά σε κάποια που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζιο, τον επιθετικό των Βοιωτών που και κόντρα στον Ηρακλή έδειξε μέρος του ταλέντου που έχει. Σε μία φάση που χρειάστηκε ήταν εκεί, σκόραρε με αριστερό σουτ, έδειξε πόσο πολύτιμος παίκτης είναι για την ομάδα του και κυρίως έδειξε πως παραμένει μεγάλος σκόρερ, χρήσιμος για κάθε ομάδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα