Τα σούπερ «μωρά» της Εθνικής εφήβων (pics)

Τα σούπερ «μωρά» της Εθνικής εφήβων (pics)

Αντωνία Σπανού
Τα σούπερ «μωρά» της Εθνικής εφήβων (pics)

bet365

Η Eθνική U18 κάνει εκπληκτική πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το gazzetta.gr σας γνωρίζει τα νέα «αστέρια» του Ελληνικού μπάσκετ.

Έκαναν κάπως μουδιασμένη αρχή αλλά κατάλαβαν ότι ανήκουν στους καλύτερους και έβγαλαν τον πραγματικό τους εαυτό. Τα μαγικά «μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου κέρδισαν και την Γαλλία και βρίσκονται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θέλοντας έναν αγώνα ακόμα για να χτυπήσουν την πόρτα του τελικού. Είναι 12 και κάνουν κατάθεση ψυχής, μετά από διάφορα τουρνουά που έχουν πάρει μέρος όλο το καλοκαίρι, ξεπερνούν την κούραση που νοιώθουν και τις φωτογραφίες από διακοπές που ανεβάζουν οι φίλοι τους και ιδρώνουν για μια φανέλα που ζυγίζει πολλά κιλά. Αυτοί είναι οι 12 πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού!

Μιχάλης Λούντζης (1998, Παναθηναϊκός , 1,95 , γκαρντ)

Ο Λούντζης θεωρείται για πολλούς ο επόμενος μεγάλος γκαρντ της εθνικής. Βέβαια έχει πολλά χρόνια μπροστά του να δουλέψει τις αδυναμίες του και να κάνει ακόμα πιο δυνατά τα προτερήματα του. Το κορμί του είναι το βασικό προσόν του. Ο νεαρός γκαρντ του Παναθηναϊκού, που είναι και ο μικρότερος ηλικιακά στην ομάδα βλέπει πολύ καλά γήπεδο, είναι άψογος χειριστής της μπάλας και έχει καλό σουτ. Από την άλλη, μερικές φορές κάνει επιπόλαια λάθη, κάτι που το δικαιολογεί και η ηλικία του.

Στο τουρνουά του Βόλου μέχρι τώρα έχει 4,9 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (1997, Αιγάλεω, 1,90, σούτινγκ γκαρντ)

Μαζί με τον Χαραλομπόπουλο ήταν παρέα στα τμήματα υποδομής του Αιγάλεω. Έχει κάνει πολύ μεγάλο ξεπέταγμα τα τελευταία χρόνια και το σουτ του είναι αυτό που τον βοηθάει να ξεχωρίζει. Θεωρείται κλασσικός σουτέρ αλλά η πολύ δουλειά που κάνει τον έχει βοηθήσει να φτιάξει πολύ και την πάσα του. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μια θέση στην εθνική ομάδα. Το όνομα μην σας παραξενεύει ο πατέρας του Μιλεντίγιεβιτς, σωστά φαντάζεστε, ήταν από την Σερβία αλλά ο νεαρός έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και εδώ έχει μάθει όλα τα μυστικά του μπάσκετ.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον Βόλο μετρά 5,4 πόντους, 0,3 ριμπάουντ και 0,1 ασίστ

Φλιώνης Δημήτρης (1997, Άρης 1,88, γκαρντ)

Ο Φλιώνης είναι γέννημα θρέμμα του Άρη. Βρίσκεται από το 2007 στην ομάδα και μόλις φέτος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις εθνικές είναι μέλος αρκετά χρόνια και αποτελεί τον «εγκέφαλο» της ομάδας. Παίρνει μετρημένες προσπάθειες αλλά κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Στο τουρνουά του Βόλου έχει 3 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Βασίλης Μουράτος (1997, Ολυμπιακός, 1,92, γκαρντ)

Από ομάδα τοπικού πρωταθλήματος έκανε το πέρασμα και ανήκει εδώ και έναν χρόνο στον Ολυμπιακό. Παίρνει αρκετό χρόνο στον τουρνουά του Βόλου και βοηθάει σε όλους τους τομείς. Βλέπει γήπεδο, πασάρει καλά και όταν χρειάζεται παίρνει προσπάθειες. Και ο Μουράτος αγωνίζεται στις μικρές εθνικές από μικρή ηλικία, μέλος και αυτός της εθνικής U16 που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο το 2013, έρχεται δυναμικά για να συνεχίσει μαζί με τα άλλα παιδιά αυτό που έχουν αρχίσει.

Στο τουρνουά έχει 3,3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Διονύσης Σκουλίδας (1997, Περιστέρι, 2μ, φοργουόρντ)

Ο Διονύσης Σκουλίδας έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, Άλλωστε αυτό ήταν που τον κράτησε και στο Περιστέρι, αφού έκρινε ότι έχει τον χρόνο να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο φόργουρντ που μέχρι τώρα κάνει πολύ καλό τουρνουά. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 τον βρίσκει πρωταγωνιστή να βοηθάει την ομάδα σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως στο σκοράρισμα. Είναι πολύ αποτελεσματικός και αυτό βγαίνει στην ομάδα.

Οι αριθμοί του στο τουρνουά είναι 10,4 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Νίκος Δίπλαρος (1997, ΑΕΚ, 1,88μ, πόιντ γκαρντ)

Από την Πάτρα πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Δίπλαρος είναι μέλος και αυτός όλων των μικρών εθνικών ομάδων και αποτελεί έναν πολύ ταλαντούχο πόιντ γκαρντ. Πρωταγωνιστής στην ομάδα του, πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ όπου αναμένεται να δουλέψει το ταλέντο του και να πρωταγωνιστήσει.

Στο τουρνουά του Βόλου μετρά 3,5 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Γιώργος Παπαγιάννης (1997, Παναθηναϊκός, 2,17, Σέντερ)

Ένας από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής μας ομάδας γενικά και συγκεκριμένα ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού κόντρα στην Γαλλία. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έχει τρομερά φυσικά προσόντα. Κόβει και σκοράρει χωρίς να σηκωθεί καν από το έδαφος. Το υψηλό μπασκετικό του IQ τον βοηθάει να διαβάζει πολύ καλά τις φάσεις. Φυσικά και ο Παπαγιάννης όπως και όλα τα παιδιά έχει πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι του αλλά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εθνικής που χωρίς να έχει επηρεαστεί από την κούραση, που τα περισσότερα παιδιά κουβαλάνε, κάνει πολύ καλό τουρνουά.

Οι αριθμοί του 11,6 πόντους, 9,7 ριμπάουντ και 0,1 ασίστ ανα παιχνίδι.

Βασίλης Χαραλομπόπουλος (1997, Παναθηναϊκός, 2,05 φόργουορντ)

Είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης της εθνικής ομάδας. Όχι μόνο από τους αριθμούς του, που είναι όντως εντυπωσιακοί, αλλά και από αυτό που αποπνέει στο παιχνίδι. Τα χρόνια που παίζει στον Παναθηναϊκό τον έχουν βοηθήσει να εξελίξει το παιχνίδι αλλά και την νοοτροπία του και δείχνει ανώτερος ψυχολογικά αλλά και παικτίκα από τους συνομήλικους αντιπάλους του. Κάνει πολλά πράγματα σωστά και αν δουλέψει, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, σε κάποιες αδυναμίες του το μέλλον σίγουρα του ανήκει. Προς το παρόν το μυαλό του όπως και των συμπαικτών του είναι στο Ευρωπαϊκό του Βόλου και στόχος όλων είναι να παλέψουν για το μετάλλιο.

Οι αριθμοί του στο τουρνουά 14,9 πόντοι, 7,3 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ.

Θανάσης Ντουζίδης (1997, 2,02, φόργουορντ)

Ο Θανάσης Ντουζίδης έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην εθνική μας ομάδα. Μέλος της ομάδας που κατέκτησε με την Παίδων το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2013. Ο νεαρός με το μεγάλο του κορμί όταν μπαίνει κοιτάει να βοηθήσει όσο μπορεί κάνοντας χρήσιμα πράγματα στο παρκέ.

Στο τουρνουά του Βόλου μετρά 1,3 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 0,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Γιάννης Μιχαλούτσος (1997, Μπεογκάν, 1,98μ, φόργουορντ)

Ο νεαρός έχει μετακομίσει στην Ισπανία όπου και παίζει μπάσκετ εκεί. Στο τουρνουά του Βόλου έχει κυρίως συμπληρωματικό ρόλο και όταν μπαίνει βοηθάει όσο μπορεί.

Στο τουρνουά μετρά 0,7 πόντους, 0,8 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ.

Παντελής Σκορδάς (1997, Ίκαρος, 2μ., πάουερ φόργουορντ)

Και ο Σκορδάς έχει τον συμπληρωματικό ρόλο που χρειάζεται κάθε ομάδα για να είναι πετυχημένη. Ο νεαρός στο τουρνουά μετρά 1 πόντο και 0,3 ριμπάουντ στον χρόνο συμμετοχής που έχει.

Βασίλης Χρηστίδης (1998, Μαντουλίδης, 2,06, πάουερ φόργουορντ)

Είναι πιτσιρικάς και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Κατέχει τον προσωπικό τίτλο του MVP του πρωταθλήματος νέων. Έχει ποικιλία στις κινήσεις του και είναι από τους παίκτες που κάθε χρόνο είναι και καλύτεροι. Έναν χρόνο μικρότερος και αυτός σε σχέση με τους υπόλοιπους θεωρείται μαζί με τον Λούντζη τα ταλέντα που έρχονται από λίγο πιο πίσω.

Στο τουρνουά μετρά 6,1 πόντους και 2,9 ριμπάουντ.

 

Τελευταία Νέα