Οι φετινές μεγάλες μεταγραφές στην Τουρκία (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι φετινές μεγάλες μεταγραφές στην Τουρκία (pics+vids)

bet365

Πιο λαμπερή, πιο ανταγωνιστική, πιο... ελκυστική! Η Τουρκία έγινε προορισμός αρκετών μεγάλων ποδοσφαιρικών αστέρων φέτος και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις μεταγραφές – βόμβες!

Από τον Ετό και τον Μάριο Γκόμες, μέχρι τον Ποντόλσκι, τον Νάνι, τον Φαν Πέρσι, τον Κιάερ και τον Κουαρέσμα.

Το τουρκικό ποδόσφαιρο έγινε ακόμα πιο «πλούσιο» σε ποιότητα και εμπειρία, με τη Φενέρμπαχτσε να κερδίζει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει με στοιχεία, τις φετινές μεγάλες μεταγραφές των ομάδων στην Τουρκία και δη τις προσθήκες που πραγματοποίησε ο Βίτορ Περέιρα, αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό για ν' αναλάβει τα «καναρίνια».

Σαμουέλ Ετό: Ο Καμερουνέζος επιθετικός αποχώρησε από τη Σαμπντόρια και επέλεξε την Τουρκία για να συνεχίσει την καριέρα του. Η Αντάλιασπορ είναι αυτή που κέρδισε την υπογραφή του πρώην επιθετικού των Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Τσέλσι και Έβερτον και φυσικά, το ποσό που θα συγκεντρώνεται ετησίως στον λογαριασμό του, θα τον έκανε να συμφωνήσει ... αρκετά γρήγορα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κυκλοφορούσαν τις ημέρες της οριστικοποίησης του «deal» με την Αντάλιασπορ, ο Ετό θα έχει λαμβάνειν κάθε χρόνο 4 εκατ.ευρώ, με συμβόλαιο μέχρι το 2018!

Λούκας Ποντόλσκι: Όσο κι αν προσπάθησε να... γεφυρώσει τις διαφορές του με τον Αρσέν Βενκέρ, τα είχε κάνει μαντάρα με τα όσα είχε πει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και παραχωρήθηκε στην Ίντερ με τη μορφή δανεισμού από την Άρσεναλ. Ναι μεν ήθελε να συνεχίσει στους «κανονιέρηδες» έπειτα από το καταστροφικό εξάμηνο στο Μιλάνο, όμως, έγινε ακόμα ένας από αυτούς που προσδίδουν λάμψη στο τουρκικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν, υπογράφοντας στη Γαλατασαράι. Η «τσιμ μπομ» πρόσφερε 4 εκατ.ευρώ στους «κανονιέρηδες» για να πάρει τον Γερμανό επιθετικό και αυτός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Νάνι: Αποκτήθηκε έναντι 6 εκατ.ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος εξτρέμ που μπορεί να αγωνιστεί και σαν περιφερειακός επιθετικός, υπέγραψε μέχρι το 2018 και άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από οχτώ σεζόν. Πέρυσι αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει στον Λουίς Φαν Χάαλ ότι άξιζε μια ευκαιρία, όμως, ο Ολλανδός κόουτς των «κόκκινων διαβόλων» δεν ήταν διατεθειμένος να του τη δώσει κι έτσι, ο Νάνι κατέληξε στην Τουρκία. Ήταν το δεύτερο... «χτύπημα» της «Φενέρ» για το φετινό καλοκαίρι μετά τον Κιάερ και πριν από τον Φαν Πέρσι...

Φαν Πέρσι: Ο Βίτορ Περέιρα τον ήθελε, η διοίκηση της «Φενέρ» έκανε ακόμα μια υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι προστέθηκε στην εξαιρετικά ποιοτική «φαρέτρα» του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού! Η τουρκική ομάδα πρόσφερε 6 εκατ.ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του «ιπτάμενου Ολλανδού», αυτός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 3+1 χρόνια, έναντι 5 εκατ.ευρώ ετησίως! Το αφεντικό... έχει τρελαθεί στη Φενέρμπαχτσε και είναι λογικό και στις τάξεις των οπαδών να επικρατεί φρενίτιδα ενόψει της νέας σεζόν.

Ρικάρντο Κουαρέσμα: Δυόμιση χρόνια μετά, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα φόρεσε ξανά τη φανέλα της Μπεσίκτας και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του συλλόγου που έκαναν χαμό κατά την άφιξή του στην Τουρκία! Ο Πορτογάλος άσος, φοράει ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα, η συμφωνία του με την ομάδα θα διαρκέσει 2+1 χρόνια και υπολογίζεται ότι θα καρπωθεί περίπου 3,5 εκατ.ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται και τα απαραίτητα μπόνους σε αυτό το ποσό! Στη Μπεσίκτας αγωνίστηκε επίσης από το 2010 μέχρι το 2013, όταν θέλησε να πάρει εμπειρίες και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περνώντας από την Αλ Αχλί.

Μάριο Γκόμες: Η Μπεσίκτας ανακοίνωσε την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από τη Φιορεντίνα, εξασφαλίζοντας και οψιόν αγοράς του έναντι 3,5 εκατ.ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι. Μετά τον Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο τουρκικός σύλλογος επέλεξε την εμπειρία του Γκόμες για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, με τον Γερμανό φορ να προέρχεται από δύο μετριότατες έως; κακές χρονιές με τους «βιόλα». Πέτυχε ελάχιστα γκολ, δεν βοήθησε όσο θα ήθελε και ο ίδιος και πλέον η συμμετοχή στο τουρκικό πρωτάθλημα ίσως αποτελέσει... πηγή αλλαγής και νέας έμπνευσης.

Σιμόν Κιάερ: Πέρα από τους Νάνι και Φαν Πέρσι, η Φενέρμπαχτσε προχώρησε και σε σημαντική ενίσχυση της άμυνας με την απόκτηση του Σιμόν Κιάερ από τη Λιλ. Ο Δανός στόπερ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι του 2019 και για να γίνει «καναρίνι», διατέθηκε το ποσό των 7 εκατ.ευρώ από την ομάδα του Βίτορ Περέιρα στους Γάλλους! Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ακόμα μια δόση ύψους 2,5 εκατομμυρίων βάσει όρων που συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία των δύο ομάδων, με τον 26χρονο άσο να έχει να επιδείξει θητείες σε Ρόμα και Βολφσμπουργκ.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα