Η ακτινογραφία των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Νίκος Ρόλλας
Η ακτινογραφία των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

bet365

To Gazzetta.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τί έκαναν εφέτος οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Με την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων σε Ουκρανία και Ρωσία, «κλείδωσαν» οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην 3η προκριματική φάση του Champions League. Μπορεί βέβαια οι «πράσινοι» να μην έχουν πάρει και μαθηματικά το εισιτήριο για τα... αστέρια, όμως θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» προκειμένου να μην εξασφαλίσουν 1 βαθμό στα υπολειπόμενα 3 παιχνίδια των Play Off της SuperLeague...

Για αυτό το Gazzetta.gr σας δίνει μία πρώτη εικόνα των υποψήφιων αντιπάλων του «τριφυλλιού», καταγράφοντας το τί έκαναν εφέτος και όχι μόνο, προκειμένου να πάρετε μία μικρή γεύση μέχρι την κλήρωση του Ιουλίου...


ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Θέση στο πρωτάθλημα: Η περσινή κάτοχος του τροπαίου, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, τερματίζοντας 10 βαθμούς πίσω από την Ντιναμό Κιέβου που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Πορεία στο Κύπελλο: Στις 4 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης την Ντιναμό Κιέβου.

Ευρώπη: Έφτασε στους «16» του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Μπάγερν Μονάχου. Το πρώτο ματς του Ντόνετσκ έληξε 0-0, όμως στην Allianz Arena οι «Βαυαροί» ήταν καταιγιστικοί και κέρδισαν με 7-0!.

Βαθμολογία UEFA: 86.033

Προπονητής: Στον πάγκο της Ουκρανικής ομάδας, τα τελευταία 11 χρόνια κάθεται ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, έχοντας κατακτήσει 8 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ και 1 Κύπελλο UEFA.

Αστέρι: Οι εμφανίσεις του Λουίς Αντριάνο στο εφετινό Champions League ήταν καταπληκτικές, καθώς κατάφερε να σκοράρει 9, στα 7 ματς που αγωνίστηκε, έχοντας και μία ασίστ. Οι Μέσι και Ρονάλντο που τον έχουν περάσει με 12, έχουν 5 ματς περισσότερα.

Σύστημα: Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου συνήθως επιλέγει το 4-1-3-1-1, με τον Άλεξ Τεξέιρα να παίζει πίσω από τον Λουίς Αντριάνο που ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Τίτλοι: 9 Πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο UEFA.

Παράδοση: Με την Σαχτάρ δεν έχει ξανασυναντηθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά με ομάδες από την Ουκρανία, σε επίσημα παιχνίδια μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.


ΑΓΙΑΞ
Θέση στο πρωτάθλημα: Την σεζόν 2013-14 κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά τώρα έμεινε 17 βαθμούς πίσω από την Αϊντχόφεν.

Πορεία στο Κύπελλο: Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Φίτεσε, χάνοντας στο Άμστερνταμ με το βαρύ 4-0.

Ευρώπη: Αποκλείστηκε στην παράταση, από την Ντνίπρο στην φάση των «16» του Europa League.

Βαθμολογία UEFA: 66.195

Προπονητής: Ο Φρανκ Ντε Μπουρ από το 2010 κάθεται στον πάγκο του «Αίαντα», έχοντας κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ.

Αστέρι: Ο Ανβάν Ελ Γκαζί είναι το next big thing των ακαδημιών του Άγιαξ, αποτελώντας έναν από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς στην Ευρώπη, κάτω των 21ος ετών.

Σύστημα: Η Ολλανδική ομάδα στηρίζεται στο 4-3-3, το οποίο ο Φρανκ Ντε Μπουρ σπάνια το αλλάζει.

Παράδοση: Ο Παναθηναϊκός έχει αναμετρηθεί με τον Άγιαξ 3 φορές, έχοντας δύο ήττες και μία νίκη. Αυτή του 1996 στο Άμστερνταμ με το γκολ του Βαζέχα.


ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Θέση στο πρωτάθλημα: Ούτε η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Πορεία στο Κύπελλο: Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Κούμπαν Κράσνονταρ.

Ευρώπη: Δεν κατάφερε να προκριθεί στην φάση των «16» του Champions League, καθώς στον έπεσε σε όμιλο... φωτιά με Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα.

Βαθμολογία UEFA: 55.599

Προπονητής: Ο Λεονίντ Σλούτσκι ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ το 2009 και έκτοτε έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.

Αστέρι: Ο Μπίμπρας Νάτχο, που στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, πετυχαίνοντας συνολικά 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σύστημα: Συνήθως ο Λεονίντ Σλούτσκι επιλέγει το 4-2-3-1 και αν χρειαστεί να το αλλάξει θα διαλέξει το 4-5-1, όπως έκανε για παράδειγμα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ρόμα (1-1).

Παράδοση: Με την ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» δεν έχουν ξαναπαίξει. Με ομάδες από την Ρωσία όμως, έχουν συναντηθεί άλλες 5 φορές, έχοντας 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.


ΜΠΡΙΖ
Θέση στο πρωτάθλημα: Μπορεί να βγήκε 1η στην κανονική διάρκεια, όμως το σύστημα των Play Off στο Βέλγιο που βγάζουν την πρωταθλήτρια ομάδα, επέτρεψε στην Γάνδη να καλύψει την διαφορά των 4 βαθμών και να πάρει τον τίτλο.

Πορεία στο Κύπελλο: Νικήτρια του θεσμού, επικρατώντας στον τελικό της Άντερλεχτ με 2-1.

Ευρώπη: Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League, όμως εκεί κληρώθηκε με την Ντνίπρο, που χάρη στο 1-0 στην Ουκρανία πήρε την πρόκριση.

Βαθμολογία UEFA: 41.440

Προπονητής: Έχοντας περάσει από την Σαντάρ Λιέγης, την Γάνδη, την Τβέντε και την Αλ Σαμπάμπ, ο Μισέλ Πρεντόμ το 2013 ανέλαβε την Μπριζ. Το εφετινό Κύπελλο ήταν ο πρώτος τίτλος με την ομάδα που προπονεί αυτή την περίοδο.

Αστέρι: Μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, αλλά ο Μπράντον Μεσελέ έχει ήδη καταφέρει να κάνει όνομα, με τις εμφανίσεις του στο κέντρο της άμυνας της Μπριζ.

Σύστημα: Το 4-3-3 σπάνια να αλλάξει στην διάταξη της Μπριζ, με τον Βίκτορ Βάσκεζ να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του κέντρου με την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Παράδοση: Συνολικά 6 φορές έχουν διασταυρώσει τα... ξίφη τους Παναθηναϊκός και Μπριζ, με την παράδοση να είναι υπέρ των Βέλγων που έχουν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. ΤΟ «τριφύλλι» έχει μόλις 1 νίκη στο μακρινό 1977.


ΜΟΝΑΚΟ
Θέση στο πρωτάθλημα: Τερμάτισε 3η, με 12 βαθμούς διαφορά από την 1η Παρί Σεν Ζερμέν και 4 από την 2η Λιόν.

Πορεία στο Κύπελλο: Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, λόγω της εκτός έδρας ήττας με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ευρώπη: Έχοντας αποκλείσει την Άρσεναλ στην φάση των «16» του Champions League, στα προημιτελικά κληρώθηκε με την Γιουβέντους. Εκεί αποκλείστηκε χάρη σε ένα αμφισβητούμενο γκολ στο πρώτο ματς, το οποίο οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να... πατσίσουν στην ρεβάνς.

Βαθμολογία UEFA: 31.483

Προπονητής: Μετά την Μπέιρα Μαρ, την Μπράγκα, τον Ολυμπιακό και την Σπόρτινγκ, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την Μονακό και η πορεία της στο Champions League, μόνο ως ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αστέρι: Σίγουρα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι ο πιο γνωστός, αλλά ο παίκτης-κλειδί είναι ο Ζοάο Μουτίνιο.

Σύστημα: Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι συνήθως κάπου μεταξύ του 4-3-3 και του 4-2-3-1

Παράδοση: Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ξανά. Με ομάδες από την Γαλλία όμως, ο Παναθηναϊκός μετράει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα