ΤΟΡ-10: Oι ομάδες με τα περισσότερα εισιτήρια (pics & vids)

ΤΟΡ-10: Oι ομάδες με τα περισσότερα εισιτήρια (pics & vids)

bet365

Τα πρωταθλήματα «ρίχνουν» σιγά - σιγά αυλαία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 ομάδες που κατάφεραν και μάζεψαν τον περισσότερο κόσμο κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Τα πρωταθλήματα ρίχνουν την αυλαία τους και έρχεται η ώρα οι πρωταθλητές να απολαύσουν την ανταμοιβή των κόπων τους. Πολύ κουβέντα γίνεται βέβαια για τους «πιστούς» φιλάθλους κάθε ομάδας. Οι μετρήσεις έγιναν, οι αριθμοί λένε την αλήθεια και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 ομάδες που κατάφεραν και κράτησαν καντά τους τους οπαδούς τους.

#10 Νιουκάστλ, 50,402 θεατές

Δύσκολη σεζόν για τις «Καρακάξες». Κάνει την χειρότερη χρονιά της 10ετίας, ευρισκόμενη στην 17η θέση και έχοντας μαζέψει μόλις 36 βαθμούς. Η κόντρα των οπαδών με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μάικ Άσλει δεν έχει βοηθήσει την ομάδα, αφού μέσα σε όλη την κρίση έχουν γίνει και τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Παρόλα την πολύ δύσκολη σεζόν ο εντυπωσιακός μέσος όρος των 50,402 θεατών δημιουργεί μόνο θαυμασμό για τους οπαδούς της Νιούκαστλ.

#9 Μαρσέιγ, 51,966

Είναι μέσα στις πιο αγαπητές ομάδες της Γαλλίας. Τι και αν τα λεφτά των Παρί και Μονακό άλλαξαν λίγο τις ισορροπίες η Μαρσέιγ έχει φανατικούς οπαδούς. Μπορεί να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο να δίνει στην ομάδα του Μπιέλσα τον εντυπωσιακό μέσο όρο των 51,966 θεατών.

#8 Αμβούργο, 52,572

Το Αμβούργο είναι από τις πιο παλιές ομάδες της Γερμανίας, για αυτό και το παρατσούκλι «Δεινόσαυροι». Μπορεί η ομάδα να είχε τα πάνω της και τα κάτω της στην σεζόν οι οπαδοί όμως δείχνουν πιο πιστοί από ποτέ. Το «Imtech Arena» γεμίζει ασφυκτικά η και η πίστη ότι ο νέος προπονητής θα αλλάξει τα κακώς κείμενα, δημιουργεί αισιοδοξία στους φιλάθλους.

#7 Άρσεναλ, 59,966

Το «Έμιρεϊτς» είναι ένα από τα πιο καινούργια στάδια της Πρέμιερ Λιγκ , και είναι το «σπίτι» της Άρσεναλ από το 2007. Αυτήν την στιγμή η Άρσεναλ βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, με τον μέσο όρο των θεατών της να κρίνεται ικανοποιητικός, λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι οι «Κανονιέρηδες» κυνηγούν το πρωτάθλημα της Αγγλίας για πάνω από μια δεκαετία. Το «Έμιρεϊτς» συνεχίζει να γεμίζει με τους οπαδούς όμως να βρίσκονται σε οριακό σημείο με τον προπονητή της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ.

#6 Σάλκε, 61,553

Η Σάλκε θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλής ομάδες της Γερμανίας, αν και ο «μύθος» της άνθισε στο παρελθόν, κυρίως τις δεκαετίες του 1930 αλλά και του 1940. Οι «Βασιλικοί Μπλε» απέχουν από το θεωρούνται κάτι το ιδιαίτερο στην Γερμανία αλλά η συστηματική τους είσοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια έχτισαν μια σχέση πίστης με τους φιλάθλους που ανταποκρίνονται και γεμίζουν την «Veltins Arena».

#5 Μπάγερν Μονάχου, 72,600

Συνεχίζουμε με Γερμανία και συγκεκριμένα στην πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαβαυροί είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη, με τους οπαδούς να την στηρίζουν φανατικά. Η κυριαρχία που φαίνεται να επιβάλει στους αντιπάλους, με εξαίρεση την Ντόρντμουντ, δεν έχει αλλάξει τα δεδομένα ως προς την στήριξη του κόσμου. Το εντυπωσιακότατο νούμερο των 72,600 θεατών, που είναι ο μέσος όρος των οπαδών που παρακολούθησε φέτος τα παιχνίδια, δείχνει ότι η δυναμική της Μπάγερν ξεπερνά τις επιτυχίες και ο κόσμος δεν βαριέται να την παρακολουθεί.

#4 Ρεάλ Μαδρίτης, 73,227

Μετά την περσινή επιτυχία, η φετινή χρονιά δεν πήγε καλά για την Ρεάλ. Το απαιτητικό κοινό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου έχει βρεθεί στην θέση του κριτή σε πολλές περιπτώσεις φέτος. Βέβαια τα νούμερα άλλα λένε. Οι φίλοι της Ρεάλ στήριξαν την ομάδα και με μέσο όρο τους 73,227 θεατές κατακτούν την τέταρτη θέση.

#3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 75,336

Η περσινή καταστροφική χρονιά της Γιουνάιτεντ δημιούργησε «τριγμούς» μεταξύ των οπαδών και της ομάδας του Μάντσεστερ. Η φετινή δύσκολη αρχή, κατέληξε με μια πολύ καλή προσπάθεια που έδωσε την 4η θέση στους «Κόκκινους Διαβόλους» και τους οπαδούς να την στηρίζουν και να βρίσκονται στο πλευρό της. Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ είναι μέσα στις πιο δημοφιλείς ομάδες της Αγγλίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Με μέσο όρο 75, 336 εισιτήρια, η Γιουνάιτεντ μπορεί να χαρακτηρίσει θετική την φετινή σεζόν.

#2 Μπαρτσελόνα, 76,227

Μπορεί να προκαλεί λίγο έκπληξη η δεύτερη θέση της Μπαρτσελόνα αλλά βρίσκεται πάνω από την άλλη ισπανική ομάδα οπότε «νικάει» στο εγχώριο ντέρμπι με την Ρεάλ. Οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Ισπανίας και βρίσκονται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ο κόσμος τους στηρίζει. Εντυπωσιακότατος ο μέσος όρος της Μπαρτσελόνα με απόλυτη αφοσίωση από τους οπαδούς της. Αλλά και πάλι η κορυφή ανήκει σε άλλη ομάδα...

#1 Μπορούσια Ντόρτντμουντ, 80,436

Η Μπορούσια Ντόρντμουντ βρίσκεται στην κορυφή των ομάδων με τον μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων για αυτήν την σεζόν με εντυπωσιακό νούμερο. Η σχέση που έχουν οι οπαδοί με την ομάδα τους είναι μοναδική... αυτό είναι γνωστό. Αλλά η ομάδα να βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού για αρκετό καιρό, τον προπονητή να ανακοινώνει αποχώρηση, και οι οπαδοί απλά να μένουν εκεί ακλόνητοι, στα δύσκολα και στα εύκολα όσες φορές και να το δεις εντυπωσιάζει. Στις 80, 436 είναι ο μέσος όρος και η υπερηφάνεια πρέπει να ξεχειλίζει για τους οπαδούς της Ντόρντμουντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα