Αυτοί αξίζουν... Οσκαρ από τον φετινό Ολυμπιακό!

Αυτοί αξίζουν... Οσκαρ από τον φετινό Ολυμπιακό!

Αυτοί αξίζουν... Οσκαρ από τον φετινό Ολυμπιακό!

bet365

Ποιοι είναι φετινοί πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού; Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τις 5+1 προσωπικότητες των πρωταθλητών που αξίζουν τα «ερυθρόλευκα» Oσκαρ.

O Ολυμπιακός πανηγύρισε το πέμπτο σερί πρωτάθλημα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο διοικητικό θώκο και το gazzetta.gr απονέμει τα ερυθρόλευκα Oσκαρ σε πέντε παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν!

Φυσικά, όσκαρ πρέπει να δώσουμε και στον Κούλη Δουρέκα, που τη φετινή σεζόν δίνει τη δική του μάχη, αλλά όποτε μπορεί είναι στο «σπίτι» του, στη δική του γωνιά στον πάγκο.

Πάμε να δούμε τι έκαναν οι παρακάτω πρωταγωνιστές.

Αλεχάντρο Ντομίνγκες

Τα δυο του πόδια είναι τα πιο ποιοτικά που πατούν τους αγωνιστικούς χώρους των ελληνικών γηπέδων. Ευτυχώς, ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και θα τον... χαζεύουμε για τα επόμενα δύο χρόνια. Και στη φετινή σεζόν ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Αν και 33 ετών, φέτος έχει αγωνιστεί σε 41 ματς (2.891'). Η απόδοσή του ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, μετρώντας μέχρι στιγμής 17 γκολ, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας (ο Μήτρογλου έχει 19). Ωστόσο, από εκείνον έχουν μπει άλλα 15 γκολ. Μιλάμε για τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να μην πάρει αυτός όσκαρ!

Ρομπέρτο

Όπου και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί! Είχε κι αυτός μερικές φορές τα... κάτω του, αλλά αλήθεια πόσοι τα θυμούνται; Ελάχιστοι. Αυτό από μόνο του κάνει ακόμη πιο σημαντική την παρουσία του Ισπανού στην ομάδα. Γρήγορα αγαπήθηκε από τον κόσμο, γρήγορα έδεσε στην ομάδα και ακόμη πιο γρήγορα έγινε ένα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Κώστας Φορτούνης

Δεν είναι μόνο ότι έδειξε ότι μπορεί να βάλει τα... παπούτσια του Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Ο νεαρός διεθνής άσος ήταν ο μόνος από τις λεγόμενες «ρεζέρβες» που όποτε έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο ήταν το κάτι... διαφορετικό. Στο κοντρόλ της μπάλας, στις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στις πάσες του, στα σουτ του, στη σκέψη του δείχνει να είναι ένας ποδοσφαιριστής ώριμος και συγκεντρωμένος στο πως να γίνει καλύτερος, στο πως θα πάρει φανέλα βασικού στην ομάδα που είναι και στο πως θα είναι ο συνεχιστής των παικτών που έχουν ηδη πάρει με τον Ολυμπιακό ένα κάρο τίτλους. Ήρθε φέτος και αν με τον Μίτσελ δεν είχε τις παρουσίες που περίμενε με τον Περέιρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Σε συνολικά 35 εμφανίσεις του (1581') σημείωσε 9 γκολ και μοίρασε άλλες πέντε ασίστ.

Ομάρ Ελαμπντελαουί

Το δεξί άκρο της άμυνας το άφηνε μόνο για να προωθηθεί και να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα ή για να ξεκουραστεί σε κανένα ματς που δεν ήταν τόσο σημαντικό ή αν αντιμετώπιζε κάποιο τραυματισμό. Στην πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του και ήδη έχει τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον από ομάδες της Ευρώπης. Στην εθνική του ομάδα πάντα βασικός και πάντα η παρουσία του ήταν σημαντική. Από τους πρώτους παίκτες σε συμμετοχές και αγωνιστικά λεπτά (2.751'). Μάλιστα, έχει τέσσερις ασίστ και ένα γκολ. Από τους διακριθέντες. Αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον τον περιμένει σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Αρτούρ Μαζουακού

Ο παίκτης που πήρε το αριστερό άκρο... σπίτι του. Αν ήταν τόσο καλός στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό δεν θα ήταν σήμερα στον Ολυμπιακό, αλλά σε μία από τις ομάδες που θα διεκδικούσαν το Champions League. Είναι μόλις 21 ετών και στην πρώτη του χρονιά σε ομάδα πρωταθλητισμού έλαμψε. Ήδη σενάρια τον ήθελαν να είναι στο στόχαστρο της Ίντερ και της Γιουβέντους, αλλά ο ίδιος θέλει να μείνει στο Λιμάνι, να δουλέψει και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αξία του.

Κούλης Δουρέκας

Ό,τι και να γράψουμε εμείς είναι λίγο. Διοικήσεις άλλαξαν, προπονητές πέρασαν δεκάδες από το Ρέντη, παίκτες ακόμη περισσότεροι... Ο Κούλης Δουρέκας όμως είναι εκεί, ακλόνητος σε μια γωνιά του ερυθρόλευκου πάγκου από τη δεκαετία του '90. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο άνθρωπος που έχει πανηγυρίσει κάθε τίτλο του Ολυμπιακού από την εποχή που τα «πέτρινα χρόνια» μπήκαν στο χρονοντούλαπο. Είναι ο άνθρωπος που έχει μείνει ξάγρυπνος ύστερα από μια αποτυχία. Είναι ο άνθρωπος που εμπνέει τον καθένα στην ομάδα για το πάθος του και την αγωνιστικότητά του και ας μην παίζει μπάλα. Είναι ο άνθρωπος που έχει τον Ολυμπιακό μέσα του και κάθε λεπτό που αφιερώνει γι αυτή την ομάδα, βγάζει και ένα μικρό κομμάτι δίνοντάς του στους νεότερους. Είναι ο άνθρωπος που αυτή την χρονιά στο ματς με τον Ατρόμητο, το Φεβρουάριο επέστρεψε στην αγαπημένη του θέση. Ο Αφελάι του αφιέρωσε το γκολ του. Ακόμη κι ο Ολλανδός κατάλαβε γρήγορα τι εστί Δουρέκας για την ομάδα. Στον πάγκο ήταν και με την Ντνίπρο και με το Λεβαδειακό. Χθες δεν μπόρεσε να βρεθεί στη φιέστα για να παραλάβει το μετάλλιο του. Ήταν όμως τα δύο του παιδιά τα οποία το παρέλαβαν συνοδευόμενα από τον Κριστιάν Καρεμπέ. Η ευχή όλων είναι να επιστρέψει ο Κούλης το συντομότερο δυνατόν εκεί που είναι το σπίτι του, στη γωνία του πάγκου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα