Ντάνι Γουίλσον: Ένας Braveheart για τον Παναθηναϊκό (pics+vids)

Ντάνι Γουίλσον: Ένας Braveheart για τον Παναθηναϊκό (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Ντάνι Γουίλσον: Ένας Braveheart για τον Παναθηναϊκό (pics+vids)

bet365

Το Gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ντάνι Γουίλσον που θέλει ο Παναθηναϊκός: Η σχέση του με τον Σωτήρη Κυργιάκο, το ίνδαλμα Πάολο Μαλντίνι, το πέναλτι που τον... στοιχειώνει και άλλα πολλά.

Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει ο Παναθηναϊκός για το κέντρο της άμυνάς του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι και αυτή του Ντάνι Γουίλσον. Το Gazzetta.gr έψαξε και βρήκε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό και σας παρουσιάζει ένα μίνι αφιέρωμα...

Με ίνδαλμα τον Μαλντίνι: Κάθε πιτσιρικάς μεγαλώνοντας, ονειρεύεται να μοιάσει σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή. Αυτός, για τον Ντάνι Γουίλσον ήταν ο Πάολο Μαλντίνι τον οποίο θαύμαζε από μικρός. «Μου άρεσε πολύ ο Μαλντίνι όταν έπαιζε για την Μίλαν και την Ιταλία. Ποτέ όμως δεν είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω. Όταν η Ρέιντζερς έπαιξαν ένα φιλικό με την Μίλαν στο «Άιμπροξ» πίστευα οτι θα ήταν εκεί... Δυστυχώς όμως δεν ήρθε και έτσι χάθηκε η ευκαιρία», έχει πει σε συνέντευξή του. Μάλιστα, τον θρύλο του Ιταλικού ποδοσφαίρου και τον νεαρό Σκοτσέζο τους συνδέουν κάποιοι κοινά χαρακτηριστικά: Και οι δύο έκαναν το ντεμπούτο τους σε επαγγελματικό επίπεδο όταν ήταν 17 ετών, ενώ αμφότεροι έπαιζαν ως αριστερό στόπερ.

Οι συγκρίσεις με τον Χάνσεν: Μπορεί ως πιτσιρικάς να είχε πρότυπο τον Πάολο Μαλντίνι, ωστόσο στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ο κόσμος τον συνέκρινε με έναν άλλο ποδοσφαιρικό θρύλο. Τον Άλαν Χάνσεν, ο οποίος αγωνίστηκε στην Λίβερπουλ από το 1977 μέχρι και το 1991, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας που κέρδισε τα τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών το 1978, το 1981 και το 1984.

Το ρεκόρ με την Ρέιντζερς: Στο τέλος της σεζόν 2008-2009 ήταν στις αλλαγές της Ρέιντζερς, ωστόσο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε. Έτσι, το ντεμπούτο του το έκανε τον Οκτώβριο του 2009 στη νίκη με 3-1 επί της Νταντί για το League Cup. Μάλιστα, μία εβδομάδα αργότερα έπαιξε στο παιχνίδι του Champions League κόντρα στην Ουνιρέα Ουρζιτσένι, χάρη στο οποίο έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας που έπαιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς ήταν μόλις 17 ετών και 312 ημερών.


Σάρωσε τα βραβεία: Η πρώτη ουσιαστικά σεζόν με τους «Προταστάντες» μόνο ως ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς εκτός από το Πρωτάθλημα και το League Cup Σκωτίας, η παρουσία του επιβραβεύτηκε και με 3 βραβεία. Αυτά ήταν το «Scottish FWA Young Player of the Year», το «Scottish PFA Young Player of the Year», ενώ ψηφίστηκε από τους οπαδούς της ομάδας ως ο «Καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς».



Το άλμα στην Λίβερπουλ: Η παρουσία του με την Ρέιντζερς κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Λίβερπουλ, που στις 10 Ιουλίου του 2010 κατάφερε να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της. Το αρχικό ποσό της συμφωνίας ήταν στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τα μπόνους συμμετοχών, στόχων και τα λοιπά, οι Σκωτσέζοι θα μπορούσαν να βάλουν στα ταμεία τους συνολικά 6,9 εκατομμύρια. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για έναν παίκτη που το καλοκαίρι του 2011 θα έμενε ελεύθερος.

Ο Έλληνας συμπαίκτης: Φτάνοντας στο «Άνφιλντ» μεταξύ των παικτών που είχε να ανταγωνιστεί για μία θέση στο κέντρο της άμυνας των «κόκκινων» ήταν και ένας Έλληνας. Ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος εκείνη την σεζόν είχε με την Λίβερπουλ 16 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ στην Premier League.

Οι άτυχες... πρώτες συμμετοχές: Το βήμα στην Λίβερπουλ μπορεί να ήταν μεγάλο, αλλά η τύχη δεν ήταν στο πλάι του, καθώς στις... πρεμιέρες του δεν κατάφερε να σταυρώσει νίκη. Στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στον 3ο γύρο του League Cup, οι «Κόκκινοι» γνώρισαν την ήττα με 4-2 στα πέναλτι από την Νορθάπτον. Στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την Αγγλική ομάδα, κόντρα στην Σπάρτα Πράγας, το ματς έληξε ισόπαλο 0-0, ενώ όταν για πρώτη φορά έπαιξε στην Premier League είδε την Γουέστ Χαμ να κερδίζει 3-1.



Επιστροφή στα... πάτρια εδάφη: Έχοντας μείνει 2,5 χρόνια στο Λίβερπουλ και μετρώντας δύο δανεισμούς, καθώς δεν κατάφερε να καθιερωθεί, τον Ιανουάριο του 2013 ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Σκωτία. Παρά το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Ρέιντζερς, η Χαρτς ήταν αυτή που τον κέρδισε με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Όταν ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε που πήγε στην Λίβερπουλ, αφού δεν κατάφερε να παίξει στους «κόκκινους», απάντησε: «Όχι, γιατί έμαθα πολλά πράγματα όσο έμεινα εκεί».

Ένσταση για χάρη του: Στα ημιτελικά του League Cup, η Χαρτς αντιμετώπισε την Ινβερνές, την αντίσταση της οποίας κατάφερε να κάμψει στην διαδικασία των πέναλτι. Ωστόσο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα προέκυψε θέμα για το αν η συμμετοχή του Ντάνι Γουίλσον ήταν νόμιμη, καθώς στο τελευταία ματς του League Cup που είχε αγωνιστεί πριν από 3 χρόνια με την φανέλα της Ρέιντζερς είχε αποβληθεί. Άρα, όπως υποστήριζαν οι άνθρωποι της Ινβερνές, θα έπρεπε να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας όμως, έδωσε την λύση ξεκαθαρίζοντας η ποινή την είχε εκτίσει...


Μεταγραφή... σίριαλ: Στις 27 Μαΐου, η Χαρτς ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Λίβερπουλ για την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Ντάνι Γουίλσον. Ωστόσο η SPL ύψωσε απαγορευτικό λόγω των οικονομικών προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τον σύλλογο. Αυτά λύθηκαν και στις 30 Ιουνίου, η μεταγραφή του ανακοινώθηκε και τυπικά, με αποτέλεσμα στις 2 Ιουλίου να χριστεί ως πρώτος αρχηγός της ομάδας, από τον προπονητή Γκάρι Λόκε.



«Κάρφωσε» την πρώην: Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του είναι οι εναέριες μονομαχίες και οι στημένες φάσεις, καθώς τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει είναι με αυτό τον τρόπο. Ένα από αυτά μάλιστα ήταν τον Αύγουστο του 2014 κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Ρέιντζερς, το οποίο όμως δεν πανηγύρισε και τόσο παθιασμένα.

Μπινελίκι και τιμωρία: Στις 24 Αυγούστου του 2014 κόντρα στην Αμπερντίν, κατηγορήθηκε πως έβριζε τους αντιπάλους. Κάτι που από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.

Πάντα βασικός: Τα δύο τελευταία χρόνια είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Χαρτς, έχοντας 37 συμμετοχές το 2014 και 32 εφέτος, σκοράροντας μάλιστα από 5 γκολ. Μάλιστα, φέτος κατέκτησε το ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Χαρτς, στην πορεία ανόδου στην Premier League της Σκωτίας.

Άδικα μοιραίος: Με την Εθνική Σκωτίας μετράει 5 συμμετοχές, αλλά αυτή που με τίποτα δεν θα ξεχάσει είναι κόντρα στην Τσεχία για τα προκριματικά του Euro 2012. H ομάδα του ήθελε τη νίκη και μέχρι τις καθυστερήσεις είχε το προβάδισμα με 2-1, ωστόσο ένα μαρκάρισμά του στον Γιαν Ρέζεκ κρίθηκε αντικανονικό με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν με πέναλτι. Το ριπλέι της φάσης όμως, δείχνει ξεκάθαρα οτι ο 29χρονος τότε επιθετικός έκανε θέατρο. Kάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας βλέποντας το video...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα