Super League: Όσα έκαναν οι ξένοι διεθνείς (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Super League: Όσα έκαναν οι ξένοι διεθνείς (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις επιδόσεις των ξένων διεθνών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ από την αρχή των προκριματικών του Euro 2016, έπειτα και από τα τελευταία παιχνίδια των εθνικών ομάδων.

Παναθηναϊκός:

Μάρκους Μπεργκ: Στα προηγούμενα παιχνίδια των προκριματικών, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβριο, δεν κλήθηκε από την εθνική ομάδα της Σουηδίας λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Χάμρεν τον κάλεσε για το ματς των προκριματικών του Euro 2016 με τη Μολδαβία, όπου έπαιξε 20 λεπτά, ενώ, στο φιλικό με το Ιράν πήρε φανέλα βασικού, σκόραρε από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς και αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Ελμάντερ.

Γκόρντον Σίλντενφελντ: Πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το κροατικό εθνόσημο, στην επιβλητική νίκη με σκορ 5-1 επί της Νορβηγίας το βράδυ του Σαββάτου, για τα προκριματικά του Euro 2016. Μπήκε στη θέση του Ράκιτιτς στο 76' και βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα με κεφαλιά στο 87'. Στα προηγούμενα δύο ματς της εθνικής ομάδας της Κροατίας, μέσα στον Οκτώβριο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, βρισκόταν στην αποστολή, όμως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής απέναντι σε Βουλγαρία και Αζερμπαϊτζάν.

Ντάνιελ Πράνιτς: Μαζί με τον καλό του φίλο και συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό, «Σίφο», βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με την εθνική ομάδα της Κροατίας. Ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 5-1 επί της Νορβηγίας το Σάββατο, με διπλή προσπάθεια στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε αντίθεση με τον Σίλντενφελντ, πήρε φανέλα βασικού.

Ολυμπιακός:

Τζίμι Ντουρμάζ: Απουσίαζε από τα τελευταία δύο παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, αφού αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού που τον έχει βγάλει νοκ-άουτ από τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Σε φιλική νίκη επί της Εσθονίας τον περασμένο Σεπτέμβριο μπήκε με αλλαγή στο δεύτερο μέρος, ενώ στο πρώτο ματς των προκριματικών του Euro 2016 με την Αυστρία, ήταν στο αρχικό σχήμα της Σουηδίας και αντικαταστάθηκε από τον Ελμάντερ στο 72'. Βασικός και με ασίστ κόντρα στη Ρωσία τον Οκτώβριο, βασικός αλλά με γκολ αυτή τη φορά απέναντι στο Λιχτενστάιν. Ακολούθησε ακόμα ένα 90λεπτο τον Νοέμβριο σε παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, ενώ έπαιξε τελευταία φορά σε φιλικό με τη Γαλλία, στις 18/11, μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο.

Ιμπραΐμ Αφελάι: Κανονικότατα δίνει το «παρών» στις αποστολές της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας ο Ιμπραΐμ Αφελάι τον οποίο εμπιστεύθηκε και πήρε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Από την αρχή των προκριματικών αγώνων του Euro 2016 υπολογίζεται από τον ομοσπονδιακό του προπονητή, ήταν βασικός και θετικός σαν δεξιός εξτρέμ κόντρα στην Τουρκία στο τελευταίο ματς, ενώ πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τους Ισπανούς το βράδυ της Τρίτης.

Παϊτίμ Κασάμι: Δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς των προκριματικών για την Ελβετία απέναντι στην Εσθονία και μπήκε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης απέναντι στις ΗΠΑ, το βράδυ της Τρίτης. Βρίσκεται στις αποστολές της εθνικής ομάδας, για τα προκριματικά του Euro, έχει παίξει κόντρα σε Σαν Μαρίνο και Σλοβενία, όμως δεν έχει παίξει καθόλου κόντρα σε Αγγλία και Λιθουανία, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

Ομάρ Ελαμπντελαουΐ: Τέσσερις συμμετοχές στα προκριματικά του Euro 2016, δεν κλήθηκε για το παιχνίδι με τους Κροάτες λόγω προβλήματος τραυματισμού. Είχε παίξει σε τρία ματς στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, όμως, η τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα με το εθνόσημο ήταν το παιχνίδι της 16ης Νοεμβρίου κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Λούκα Μιλιβόγιεβιτς: Έδωσε για πρώτη φορά το «παρών» σε αποστολή της εθνικής ομάδας της Σερβίας μετά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, όμως δεν αγωνίστηκε το βράδυ της Κυριακής κόντρα στην Πορτογαλία για τα προκριματικά του Euro 2016.

ΠΑΟΚ:

Ρασβάν Ρατς: Παίκτης – προσωπικότητα, πιστός και στην εθνική του ομάδα, ο Ρουμάνος είναι... μονίμος παρών στα προκριματικά του Euro 2016 τους τελευταίους μήνες και μάλιστα, αγωνίστηκε και στο τελευταίο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του απέναντι στις Νήσους Φερόε, παρά το γεγονός πως προερχόταν από τραυματισμό.

Ρόμπερτ Μακ: Το βράδυ της Τρίτης έπαιξε βασικός απέναντι στην Τσεχία σε προγραμματισμένη φιλική αναμέτρηση. Καλείται συνεχώς στην εθνική ομάδα της Σλοβακίας, έχοντας σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του προσεχούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην Ουκρανία, ενώ, στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης, έπαιξε 20 λεπτά παίρνοντας τη θέση του Βάις.

Έργκους Κάτσε: Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στη νίκη (2-1) των Αλβανών επί των Αρμένιων, την Κυριακή. Ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή του σε παιχνίδι των προκριματικών του Euro, αφού το αμέσως προηγούμενο ήταν στο... μπαμ που είχε κάνει η εθνική του ομάδα απέναντι στην Πορτογαλία με το 1-0 της 7ης Σεπτεμβρίου. Είχε παίξει στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ έχει βοηθήσει και την ομάδα Ελπίδων της Αλβανίας στα προκριματικά του φετινού Euro U-21 που θα διεξαχθεί στην Τσεχία.

Λεβαδειακός:

Άνταμ Πίντερ: Έπειτα από τις τρεις συμμετοχές του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ο Άνταμ Πίντερ κλήθηκε από την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Εθνική μας ομάδα. Έπαιξε στα τελευταία 20 λεπτά...

ΠΑΣ Γιάννινα

Αντράζ Στρούνα: Παρουσία με γκολ στο τελευταίο παιχνίδι της Σλοβενίας στα προκριματικά του Euro 2016, κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Ήταν αυτό που έκανε το 3-0 στο 50ο λεπτό για ν' ακολουθήσουν ακόμα τρία γκολ από την ομάδα του. 'Έπαιξε και στο φιλικό με το Κατάρ λίγες μέρες μέρες μετά, όμως αντικαταστάθηκε από τον Μπρέτσκο στο 77'. Είναι από τους... συνεπέστατους διεθνείς, αφού είναι βασικός και αναντικατάστατος για τη Σλοβενία στα πέντε παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού της Γαλλίας μέχρι στιγμής.

Υ.Γ. Βγαίνοντας εκτός... ευρωπαϊκών υδάτων, έχουμε την πρώτη συμμετοχή του παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Θέμη Τζημόπουλου, με φανέλα βασικού στην ήττα (1-0) της Νέας Ζηλανδίας από τη Νότιο Κορέα σε φιλικό της Σεούλ, ενώ φιλικό παιχνίδι έπαιξε και ο Κριστιάν Νομπόα με τη φανέλα του Εκουαδόρ, στην ήττα με σκορ 2-1 από την Αργεντινή, ενώ είχε παίξει και απέναντι στο Μεξικό λίγο πιο πριν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα