Το προφίλ του Κάιλ Λάφερτι

Το προφίλ του Κάιλ Λάφερτι

Νίκος Αθανασίου
Το προφίλ του Κάιλ Λάφερτι

bet365

Ο Κάιλ Λάφερτι βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον γκολτζή από την Βόρειο Ιρλανδία!

Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για την επίθεση και ο Κάιλ Λάφερτι βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην λίστα του «τριφυλλιού». Μιλάμε για μια εξαιρετική αλλά συνάμα αρκετά δύσκολη περίπτωση.

0 27χρονος σέντερ φορ από την Βόρειο Ιρλανδία ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπέρνλι. Μετά από μια τριετία και 10 τέρματα, φορά την φανέλα των Ρέιντζερς. Εκεί γίνεται γνωστός, καθώς σε 104 συμμετοχές σκοράρει 31 φορές. Ακολουθεί το πέρασμα από την Σιόν στην Ελβετία(5 γκολ) μετά την πτώση της «Τζερς» και έπειτα η Παλέρμο. Τα 11 γκολ του είναι καθοριστικά για την επιστροφή του συλλόγου στην Serie Α, όμως το κλαμπ θα τον πουλήσει στην Νόριτς έναντι 3εκ. ευρώ για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Στην Αγγλία θα περάσει απαρατήρητος και θα δοθεί δανεικός στην Ρίζεσπορ, με την οποία έχει σκοράρει μόλις μια φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το «καταφύγιο» της Εθνικής

Αν και σε αυτά τα δέκα χρόνια καριέρας δεν κατάφερε να στεριώσει πουθενά, η εθνική ομάδα της χώρας του αποτελούσε πάντα την καλύτερη «βιτρίνα» για τον διεθνή σκόρερ. Τα προκριματικά για το Euro 2016 της Γαλλιάς, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να... ξανασυστηυεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκοντας συνεχώς δίχτυα. Ένα από αυτά, μάλιστα, απέναντι στην Εθνική μας ομάδα στο Καραϊσκάκη. Σε 42 αναμετρήσεις έχει σκοράρει 14 φορές, κατά το παρελθόν έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και είναι από τις πιο ενδιαφέρους περιπτώσεις του ποδοσφαίρου της χώρας του.

«Κολόνα» και γκολτζής

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι εκείνα που ψάχνει ο Γιάννης Αναστασίου από το περασμένο καλοκαίρι. Ψηλός, δυνατός, με αίσθηση του γκολ. Ένας παίκτης που δίνει στοιχεία που λείπουν από την γραμμή «κρούσης» του Παναθηναϊκού. Ο Λάφερτι εκτός από το ψηλό παιχνίδι, είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια. Παρά το μπόι του(1.93).

«Είναι γυναικάς εκτός ελέγχου»

Εκτός από τις επιδόσεις του πάνω στο χορτάρι, ο Κάιλ Λάφερτι έχει απασχολήσει και με την εξωγηπεδική του ζωή. Αυτός ήταν, εξάλλου, και ο λόγος που πουλήθηκε... ελαφρά την καρδιά από την Παλέρμο στην Νόριτς.

«Η απόφαση να πουληθεί ο παίκτης λήφθηκε λόγω της επιμονής του Μπέπε Ιακίνι», είπε ο Ζαμπαρίνι χρεώνοντάς το στον προπονητή του και εξήγησε στιγματίζοντας τον πρώην παίκτη του.

«Είναι ένας γυναικάς εκτός ελέγχου, ένας Ιρλανδός χωρίς αρχές και ήθος. Είναι ένας παίκτης που εξαφανίζεται για μια εβδομάδα και κυνηγάει γυναίκες στο Μιλάνο! Έχει δύο οικογένειες με έξι παιδιά, δεν κάνει ποτέ προπόνηση και είναι εντελώς εκτός τροχιάς. Μέσα στο γήπεδο είναι εξαιρετικός και μας έδωσε ό,τι είχε και ακόμα περισσότερο. Όταν, όμως, μιλάμε για τη συμπεριφορά του, είναι ανεξέλεγκτος. Ο προπονητής μου είπε ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί του, οπότε θα έπρεπε να φύγει».

Η… πρόκληση του Κάιλ!

Στην Αγγλία δεν πήραν και τόσο σοβαρά τις δηλώσεις του Ζαμπαρίνι. Ούτε καν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε όσο θα περίμενε κανείς. Προτίμησε να πάρει την εκδίκησή του με έναν διαφορετικό τρόπο. Από εκείνους που δεν σερβίρονται απλά κρύοι, αλλά όπως η μόδα επίτασσε το προηγούμενο καλοκαίρι, παγωμένοι. Ο Κάιλ Λάφερτι επέλεξε ως εκλεκτός του στο ice bucket challenge τον Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι, ενώ όταν κλήθηκε σε λίγο πιο σοβαρά υπόβαθρο να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του, μάλλον έδειξε κατανόηση…

«Όσα λέει είναι αστεία… Είναι και λίγο ντροπιαστικά γιατί σίγουρα δεν πάω από ‘δω κι από κει κυνηγώντας γυναίκες. Στην πραγματικότητα, θεωρώ ότι τα είπε επειδή οι οπαδοί στο Παλέρμο δεν ήθελαν να φύγω και κάπως έπρεπε να δικαιολογήσει την πώλησή μου. Είμαι εδώ για να φτιάξω καινούργια φήμη με τη Νόργουϊτς και θα αφήσω το ποδόσφαιρο να μιλήσει. Τα υπόλοιπα είναι γελοία. Αντιθέτως με όσα λέει, είμαι πολύ ωραίος τύπος».

Η πρώην και η Μις Σκωτία!

Φυσικά, όταν μιλάμε για Μεγάλη Βρετανία, τέτοια θέματα δεν μένουν ποτέ μυστικά. Ο Κάιλ Λάφερτι που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα στη σκωτσέζικη κοινή γνώμη για μια εντυπωσιακή βουτιά σε δήθεν κουτουλιά του Τσάρλι Μάλγκριου (σ.σ. τόσο εντυπωσιακή που έχει μπει στο top ten όλων των εποχών), έχει κάνει τις ατασθαλίες του στο παρελθόν. Ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό για να δικαιολογείται η επίθεση του Ζαμπαρίνι, αλλά τις έχει κάνει.

Δύο οικογένειες δεν έχει, ούτε έξι παιδιά. Δεν είναι, όμως, και το υπόδειγμα σταθερότητας στις σχέσεις του. Πριν μερικά χρόνια παράτησε την αρραβωνιαστικιά του Τόνι για την Μις Σκωτία του 2010, Νίκολα Μίμναχ. «Αν πιστεύει ότι θα είναι μαζί της διαφορετικός, τότε να της ευχηθώ καλή τύχη», έλεγε πικραμένη η Τόνι που τον είχε πιάσει να μιλάει για διάφορες γυναίκες στο facebook και στο twitter. Άργησε να επαληθευτεί. Ο Κάιλ παντρεύτηκε με την Νίκολα, έκαναν μαζί ένα παιδί, τον ακολούθησε στην Ελβετία, τον ακολούθησε στην Ιταλία και μόλις πριν από μερικούς μήνες ανακάλυψε ότι έχει επαφές με άλλες γυναίκες και τον παράτησε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα