Η προσφορά του Χέρστον στην ΑΕΚ

Η προσφορά του Χέρστον στην ΑΕΚ

Φάνης Παναγιώτου
Η προσφορά του Χέρστον στην ΑΕΚ

bet365

Ο Ίνγκλις ξεσηκώνει το κοινό με τα τρίποντα. Ο Μενσά-Μπονσού στέλνει τους φίλους της ΑΕΚ στον… ουρανό με τα καρφώματα του. Ωστόσο, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, υπάρχει και ο Μαλίκ Χέρστον.

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Έτσι λέει ο… σοφός λαός και στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή της ΑΕΚ, δεν κάνει λάθος.

Οι άνθρωποι της Ένωσης έφεραν στην Ελλάδα τον Καρλ Ίνγκλις κι εκείνος εκτελούσε συνεχώς από τη γραμμή των 6.75μ. Εν συνεχεία αποκτήθηκε ο Ποπς Μενσά-Μπονσού. Ο air Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος κάνει το ένα double-double μετά τ’ άλλο!

Επόμενος ο Μαλίκ Χέρστον. Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο όνομα, έμοιαζε σαν ένα μικρό… όνειρο. Και τι μ‘ αυτό; Η διοίκηση της ΑΕΚ τα κατάφερε, τον έντυσε στα χρώματα της “Βασίλισσας” και ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο…

Ο Μαλίκ Χέρστον δεν είναι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού πρόκειται για παίκτη που τα τελευταία χρόνια έκανε καριέρα στην Ιταλία, έχοντας μάλιστα πολύ καλούς αριθμούς (το life story του Χέρστον ΕΔΩ).

Και δεν είναι μόνο αυτό… Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως ο Αμερικανός φόργουορντ άνηκε δύο χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Μέτρησε 62 συμμετοχές στο ΝΒΑ, οι οποίες αποκτούν διπλάσια αξία, με δεδομένο πως αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Γκρεκ Πόποβιτς.

Η ΑΕΚ
Στις αρχές του έτους το “μπαμ” έγινε! Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τον Μαλίκ Χέρστον κι αυτόματα η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο. Τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Αμερικανός; Προσφέρει ουσία στην Ένωση! Εντάξει, δεν έχει καλό περιφερειακό σουτ, αλλά κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μειονέκτημα να μην επηρεάζει τη συνολική του απόδοση.

Ο Χέρστον έχει διψήφιο αριθμό πόντων και υπάρχουν ματς που έχει αποδειχθεί καθοριστικός για την ΑΕΚ. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το ματς στη Ρόδο. Το σύνολο του Ντράγκαν Σάκοτα ερχόταν από σερί θετικών εμφανίσεων αλλά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Χέρστον ήταν εκεί και έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση. Πέτυχε συνεχόμενους-κρίσιμους πόντους στην τελευταία περίοδο κι η αποστολή μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα έχοντας το ροζ φύλλο στις αποσκευές της!

Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Αμερικανός έβαλε 19 πόντους. Όσους και στη Νέα Σμύρνη. Και πάντα χωρίς να κάνει κατάχρηση προσπαθειών. Στη Ρόδο τελείωσε με 7/7 δίποντα και κόντρα στον Πανιώνιο με 6/10. Είπαμε, προσφέρει την ουσία στο παιχνίδι της Ένωσης. Δεν λείπουν και οι εντυπωσιακές στιγμές, όπως τα καρφώματα κόντρα στον Άρη. Το σημαντικό, όμως, είναι πως η ΑΕΚ ξέρει ακριβώς τι να περιμένει από τον Χέρστον.

Η ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΣ
Το gazzetta.gr ήρθε σε επαφή με τον Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος αρχικά μας εξήγησε πώς προέκυψε η προοπτική της ΑΕΚ. “Μίλησα στον Ποπς (σ.σ. Μενσά-Μπονσού), είδα τις επιλογές μου και έψαχνα τις καλύτερες συνθήκες. Οι πρώτοι μήνες είναι πολύ καλοί. Οι άνθρωποι εδώ, οι οπαδοί είναι πραγματικά απίστευτοι. Επίσης είναι ωραίο να είσαι μέλος ομάδας με πολλούς καλούς παίκτες. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί χημεία, δεν γίνεται σ’ ένα βράδυ. Κάθε παιχνίδι είμαστε και καλύτεροι…”, τόνισε ο Αμερικανός.

Όσο για το μέλλον του στην Ένωση, είπε: “Δεν το σκέφτομαι ακόμα. Έχω υπογράψει για φέτος και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα”.

Ο ΜΑΛΙΚ ΧΕΡΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΤΗ BASKET LEAGUE

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα