Το 2015 ο Μέσι έχει... εξαφανίσει τον Ρονάλντο! (poll)

Το 2015 ο Μέσι έχει... εξαφανίσει τον Ρονάλντο! (poll)

bet365

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης απόψε και φυσικά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στους Μέσι - Ρονάλντο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τι έχουν κάνει φέτος σε αριθμούς. Ψηφίστε!

Όταν έχουμε clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης η σύγκριση Λιονέλ Μέσι με Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπερνάει σε γραφικότητα και τη... Σαντορίνη.

Ωστόσο, όταν παίζουν αντίπαλοι οι δύο κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, φαντάζει αδιανόητο να μην μπει κάποιος στη λογική να τους βάλει δίπλα δίπλα.

Ας ξεκινήσουμε με τον Λιονέλ Μέσι, που είναι κι ο οικοδεσπότης στο αποψινό ντέρμπι της Primera Division.

Ο Αργεντινός, φέτος μετρά 40 ματς, έχοντας σκοράρει 43 γκολ σε 3.530' συμμετοχής! Σε 27 ματς για το πρωτάθλημα έχει πανηγυρίσει 32 γκολ ενώ έχει μοιράσει και 17 ασίστ.Στο Champion League, σε οκτώ ματς έχει ισάριθμα τέρματα, ενώ και στο Copa del Rey έχει βάλει τη σφραγίδα του με 3 γκολ και 4 ασίστ.

Μέσα στο 2015 έχει σκοράρει 20 γκολ και έχει μοιράσει σε συμπαίκτες του άλλα 12 - έτσι, με τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα, έχει φέρει την Μπάρτσα στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

H καρτέλα με την... κόντρα τους μέσα στο 215:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την τρίτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του (όντας μία πίσω από τον Μέσι).

Εχει αγωνιστεί φέτος σε 39 ματς και έχει σκοράρει 41 γκολ σε 3.320'.

Στα 24 ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει 30 γκολ και έχει μοιράσει 15 ασίστ. Στο Champions League έχει κι αυτός 8 γκολ και άλλες 4 ασίστ, ενώ έχει σημειώσει ένα γκολ στο Κύπελλο και άλλα δύο στο UEFA Supercup.

Παρόλα αυτά, το 2015 δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμενε κι ο ίδιος. Εχει σημειώσει μόλις 9 γκολ (5 για το πρωτάθλημα, 3 για το Champions League και 1 για το Κύπελλο).

Ωσόσο, στα τελευταία 6 ματς βάζει κι αυτός το χεράκι του ώστε η ομάδα του να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Κόντρα στη Λα Κορύνια έδωσε ασίστ, σκόραρε κόντρα σε Ελτσε, Βιγιαρεάλ και απέναντι στη Λεβάντε είχε ασίστ.

Όπως και να έχει όμως ο Μέσι στο έτος αυτό που έχει μπει εδώ και κάτι παραπάνω από δύο μήνες είναι... ασυναγώνιστος.

Οι δυο αστέρες στην απόλυτη σύγκρισή τους, μέσα στη διάρκεια της καριέρας τους.

Ο Ρονάλντο από το 2009, έχει πετύχει στο «Καμπ Νόου» 8 γκολ, τρία περισσότερα από το Μέσι δηλαδή.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα