Χωρίς βρετανική ομάδα στα προημιτελικά της Ευρώπης (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Χωρίς βρετανική ομάδα στα προημιτελικά της Ευρώπης (pics)

bet365

Ήταν 10 στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν έμεινε καμία τον Μάρτιο... Το gazzetta.gr ξύνει τις πληγές των βρετανικών ομάδων που δεν συνεχίζει καμία στα προημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά το 2013 και για δεύτερη μετά το 1996, δεν υπάρχει καμία εκπρόσωπος της Αγγλίας στη φάση των «8».

Το γεγονός, δε, πως συμβαίνει για δεύτερο φορά τις τελευταίες τρεις σεζόν, έχει πλέον ανησυχήσει και προβληματίσει τους ανθρώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι περισσότεροι εκ των οποίων, ωστόσο, στέκονται στην αγωνιστική... κατάρρευση λόγω της έλλειψης χειμερινής διακοπής στα πρωταθλήματα και της έντασης για το κυνήγι του τίτλου.

Η Έβερτον, είχε μείνει τελευταία, αλλά δέχθηκε πέντε γκολ από τη Ντιναμό Κιέβου στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε, για να ολοκληρώσει τον... εφιάλτη της Μεγάλης Βρετανίας για φέτος.

Συνολικά δέκα αποκλεισμούς μέτρησε το Νησί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε μια κατάσταση που είχε να συμβεί από το 1993!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει...

24 Ιουλίου 2014: Στιάρναν – Μάδεργουελ 3-2 (5-4 συνολικό σκορ)

Η ευρωπαϊκή πορεία της Μάδεργουελ ολοκληρώθηκε... πριν καν αρχίσει τυπικά. Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ητήθηκαν στον εκτός έδρας επαναληπτικό από την ισλανδική Στιάρναν, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Άτλι Γιόχανσον στο 13ο λεπτό της παράτασης για το τελικό 3-2.

7 Αυγούστου 2014: Αμπερντίν – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-4 (2-5 συνολικό σκορ)

Μέχρι το 86ο λεπτό, η Αμπερντίν ήταν κοντά σε μια ιστορική νίκη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, δίχως όμως να εξασφαλίζει και εισιτήριο για τα πλέι-οφ. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, σκόραρε δις μέσα σε ελάχιστα λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης, έκανε την ανατροπή και πέταξε τους Σκοτσέζους εκτός...

28 Αυγούστου 2014: Χαλ – Λόκερεν 2-1 (2-2 συνολικό σκορ)

Περιμένοντας... μια ολόκληρη ζωή για για μια ευρωπαϊκή εμπειρία, η Χαλ δεν κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στα προκριματικά απέναντι στη Λόκερεν, παρά την εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1, έμεινε εκτός συνέχειας λόγω της ήττας (1-0) που είχε υποστεί μια εβδομάδα πριν από το ματς του «KC Stadium».

26 Φεβρουαρίου 2015: Ίντερ – Σέλτικ 0-1 (3-4 συνολικό σκορ)

Τα τρία γκολ που πέτυχε η Ίντερ στο πρώτο παιχνίδι του «Celtic Park» αποδείχθηκαν καθοριστικά για τον αποκλεισμό των «καθολικών» στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, παρά την ηρωική προσπάθεια των Σκοτσέζων που είχαν καταφέρει να μην ηττηθούν και να ολοκληρώσουν τον πρώτο αγώνα με το τελικό 3-3. Ο Γκουαρίν στη ρεβάνς σκόραρε για να περάσει με νίκη η Ίντερ...

26 Φεβρουαρίου 2015: Μπεσίκτας – Λίβερπουλ 1-0 (5-4 στα πέναλτι)

Η επιστροφή της Λίβερπουλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη σε καμία περίπτωση. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αποκλείστηκε στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ από τη Μπεσίκτας, χάνοντας στα πέναλτι με 5-4. Οι Τούρκοι είχαν ισοφαρίσει το 1-0 του πρώτου ματς στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού και πέρασαν στους «16», όπου τους σταμάτησε η Κλαμπ Μπριζ.

26 Φεβρουαρίου 2015: Φιορεντίνα – Τότεναμ 2-0 (3-1 συνολικό σκορ)

Η εκπληκτική Φιορεντίνα δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην Τότεναμ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τα «σπιρούνια» ναι μεν είχαν προηγηθεί στο πρώτο ματς του Λονδίνου με τον Σολδάδο, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, ισοφαρίστηκαν και στη ρεβάνς ηττήθηκαν 2-0. Μαζί με το Γιουρόπα Λιγκ, εκείνες τις μέρες χάθηκε και το Λιγκ Καπ για την ομάδα του Ποκετίνο...

11 Μαρτίου 2015: Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (3-3 συνολικό σκορ)

Οι Παριζιάνοι με δέκα παίκτες επί 90 λεπτά λόγω αποβολής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο πρώτο ημίωρο, έκαναν... μεγάλο χουνέρι στην Τσέλσι. Βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση, με τον Νταβίντ Λουίζ να στέλνει τον επαναληπτικό στην παράταση με γκολ στο φινάλε και τον Τιάγκο Σίλβα να γράφει το τελικό 2-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Παρί πέρασε λόγω των εκτός έδρας γκολ, αφού και το πρώτο ματς στο «Παρκ ντε Πρενς» είχε ολοκληρωθεί στο 1-1.

17 Μαρτίου 2015: Μονακό – Άρσεναλ 0-2 (3-3 συνολικό σκορ)

Για πέμπτη διαδοχική σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Άρσεναλ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση στη φάση των «16». Ένα καταστροφικό πρώτο παιχνίδι με τη Μονακό στο «Έμιρεϊτς», με τους Γάλλους να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-1, ουσιαστικά οδήγησαν εκτός συνέχειας τους «κανονιέρηδες». Τα γκολ των Ζιρού και Ράμσεϊ στη ρεβάνς δεν έφτασαν στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

18 Μαρτίου 2015: Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (3-1 συνολικό σκορ)

Όσο κι αν ήλπιζαν στη Μάντσεστερ Σίτι ότι θα... γύριζε η τύχη και η μοίρα θα τους είχε ετοιμάσει ένα όμορφο σενάριο μετά την απόκρουση του Χαρτ σε πέναλτι του Μέσι στις καθυστερήσεις του πρώτου ματς στο «Etihad», η Μπαρτσελόνα δεν γινόταν να κοντραριστεί. Ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε εμφάνιση βγαλμένη από... βιντεοπαιχνίδι και κάπως έτσι τελείωσαν όλα.

19 Μαρτίου 2015: Ντιναμό Κιέβου – Έβερτον 5-2 (6-4 συνολικό σκορ)

Πραγματικό χαρακίρι. Την ώρα που στη Βρετανία περίμεναν από την Έβερτον να κρατήσει τη σημαία ψηλά στην Ευρώπη και μετά το υπέρ της 2-1 του «Γκούντισον Παρκ» να παίξει σωστά και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, τα έκανε μαντάρα. Η φετινή κακή ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δέχθηκε πέντε γκολ σε επαναληπτικό, έχοντας πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς... Τι άλλο να σχολιάσεις;

 

Τελευταία Νέα