Tα επεισόδια από την αρχή της σεζόν 2014-15

Gazzetta team
Tα επεισόδια από την αρχή της σεζόν 2014-15

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα επεισόδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εντός και εκτός γηπέδων, σε μια σεζόν γεμάτη... καφρίλα, μετά και τα όσα συνέβησαν στο ματς Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Από την αναβολή για τη δολοφονία του οπαδού του Εθνικού, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στη νέα αναβολή λίγο καιρό μετά για την επίθεση στον Ζωγράφο και πλέον στη νέα αναβολή μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου και τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που έχουν ακολουθήσει...

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει και συνεχίζει να μη βρίσκει λύση για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει περιστατικά που έχουν κάνει... μαύρη τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Από τον Σεπτέμβριο, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, σημειώθηκε το πρώτο τραγικό περιστατικό με απολογισμό έναν νεκρό οπαδό... Ο Κώστας Κατσούλης, υποστηρικτής του Εθνικού, είχε ταξιδέψει στην Κρήτη για να δει την ομάδα του απέναντι στον Ηρόδοτο. Σε επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί των γηπεδούχων σε αυτούς του Εθνικού, τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και αφήνει την τελευταία του πνοή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο δύο εβδομάδες αργότερα.

Τον Οκτώβριο, σημειώθηκε άγρια επίθεση έξω από το σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Άρη με δύο τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, ενώ έγινε λόγος για επίθεση από αγνώστους σε οργανωμένους οπαδούς.

Τον Νοέμβριο, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος, δέχεται μαφιόζικη επίθεση από δύο αγνώστους που τον έστειλαν στο νοσοκομείο με διάσειση. Του είχαν στήσει καρτέρι στον Κολωνό και μόλις τον αντίκρισαν, του επιτέθηκαν και φέρονται να τον χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι!

Τον Δεκέμβριο του 2014, πραγματοποιείται επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, στο Χαϊδάρι, όταν περίπου 20 άτομα με μηχανάκια πέταξαν μολότοφ στην είσοδο. Προκλήθηκαν ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προτού φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Σε... αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ παίρνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης» με σκορ 2-1, με τον Παναγιώτη Γλύκο να τραυματίζεται από καπνογόνο και στο φινάλε να σημειώνεται εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο.

Τον Ιανουάριο, δύο νεαροί ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ-20 του Πανιωνίου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην Αργυρούπολη, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε και η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Νεοσμυρνιωτών, οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» επιτέθηκαν στους νεαρούς παίκτες.

Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, είχαμε τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στις εξέδρες του γηπέδου της SKODA Ξάνθης. Οι οργανωμένοι των Πειραιωτών πετούσαν καθίσματα προς τα ΜΑΤ, αυτά απαντούσαν προσπαθώντας να τους απωθήσουν, ενώ οι πιο υγιείς θέλησαν να αποχωρήσουν όταν έδειξε να ηρεμεί η κατάσταση...

Την 1η Φλεβάρη, οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή αγώνα ακαδημιών στη Μηχανιώνα, με διοργανωτή τον τοπικό «Ποσειδώνα» και συμμετοχή από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στην περιοχή, είχε ενημερώσει πως είναι προσβολή η παρουσία των «ερυθρολεύκων» λίγες μόλις μέρες πριν από το ντέρμπι των ομάδων για τη Σούπερ Λιγκ. Έτσι, άτομα του συνδέσμου μετέβησαν στο γήπεδο και απαίτησαν τη ματαίωση του αγώνα.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στη Ριζούπολη, σημειώνονται επεισόδια στη λήξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Απόλλων Σμύρνης, με οπαδούς της «Ένωσης» να κατευθύνονται στην κερκίδα των οπαδών των γηπεδούχων, με τους οποίους και ενεπλάκησαν μέχρι να επιβάλει την τάξη η Αστυνομία.

Στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για τη Σούπερ Λιγκ, η κατάσταση ήταν έκρυθμη γύρω από το γήπεδο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, με οπαδούς του «δικεφάλου του βορρά» να ρίχνουν βεγγαλικά προς τις κλούβες και τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψεις χημικών.

Στο Ηράκλειο, στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» έπρεπε να φυγαδευτούν για να φύγουν από το γήπεδο μετά τη νίκη τους με σκορ 3-2. Οι οπαδοί των Κρητικών πετούσαν φωτοβολίδες και αντικείμενα, ενώ μάλιστα, μάρμαρο πέτυχε τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου στον οποίο έγιναν ράμματα στο κεφάλι.

Στις 22 Φεβρουαρίου, είχαμε τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο ντέρμπι των «αιωνίων». Εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, κόντρα φίλου του Παναθηναϊκού με τον Βίτορ Περέιρα, φωτοβολίδες και ρίψεις αντικειμένων στο φινάλε. Το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και -3 βαθμούς.

Την ίδια μέρα, στο ντέρμπι του Βόλου για το πρωτάθλημα της Football League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Λάρισα, το ματς διεκόπη για μισή ώρα όταν προκλήθηκαν επεισόδια με την κίνηση των οπαδών των γηπεδούχων στο «Αλκαζάρ», προς αυτούς των φιλοξενούμενων. Η Αστυνομία έκανε και χρήση δακρυγόνων για να επαναφέρει την τάξη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια του Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας οι εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων» και των «πρασίνων» μετέτρεψαν σε... πόλεμο την συνεδρίαση ενώ κατά την διάρκεια της μεγάλης έντασης εκτοξεύτηκαν νερά και μπουκάλια, με τη διακοπή να αποτελεί λογικό επακόλουθο! Ο Παναθηναϊκός καταγγέλει ότι μπράβος χτύπησε τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου, ενώ οι διάλογοι εντός του Δ.Σ. ήταν απίστευτοι.

Λίγες μέρες αργότερα, έχοντας προηγηθεί το επεισοδιακό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ με την απίστευτη κόντρα Μαρινάκη – Αλαφούζου και με τον κ.Κοντονή να έχει αποφασίσει την αναβολή του πρωταθλήματος, στη Λαμία σημειώνονταν μάχες σώμα με σώμα, στο ματς της τοπικής ομάδας με την Καρδίτσα για τη Football League.

Το περασμένο Σάββατο, αστυνομικός που περνούσε με φίλο του από σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στις Σέρρες, δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα, ο αστυνομικός να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να διακομιστεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης, φυσικά, είχαμε τη διακοπή του αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό μετά το γκολ των «ερυθρολεύκων» που πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά. Οπαδοί της «Ένωσης» εισέβαλαν στο ταρτάν, αντικείμενα εκτοξεύθηκαν προς τους παίκτες των Πειραιωτών που πανηγύριζαν, ενώ ιδιαίτερα προκλητικοί ήταν οι Βίτορ Περέιρα και Κασάμι.

Γίνονται και στο ερασιτεχνικό, όπου δεν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα...

Κι εκεί που κάποιοι μπορεί να υποστήριζαν ότι το... χρήμα κινεί τα πάντα στο ποδόσφαιρο και ενδεχομένως να είναι από τους λόγους που έχουν διαμορφώσει την υπάρχουσα κατάσταση, έρχονται τα περιστατικά βίας στο ερασιτεχνικό να τους διαψεύσουν όλους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στο παιχνίδι Ζωοδόχος – Ασβεστοχώρι το φινάλε της αναμέτρησης ήταν επεισοδιακό με ποδοσφαιριστές και οπαδούς, ενώ απίστευτο ξύλο έπεσε στην αναμέτρηση Ηρακλή Πύργου – Αφόβου Βροχίτσας στην Ηλεία, πριν από έναν μήνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα