Oι «μάχες» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Oι «μάχες» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (pics)

bet365

Στην Ελλάδα δεν έχει πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη η αγωνία κορυφώνεται και το gazzetta.gr παρουσιάζει τι γίνεται στα καλύτερα πρωταθλήματα.

Αγγλία

Η Τσέλσι έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο και η ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με 2-1 διευκολύνει ακόμα περισσότερα τα πράγματα για τους «μπλε». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 60 βαθμούς σε 26 αγώνες, την ώρα που η δεύτερη Σίτι με ένα ματς περισσότερο έχει πέντε βαθμούς λιγότερους. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει το φετινό τίτλο.

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 60 (26 αγώνες)
2. Μάντσεστερ Σίτι 55 (27 αγώνες)


Ισπανία

Η χθεσινή εντός έδρας γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ (1-1) έδωσε νέο ενδιαφέρον στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η «βασίλισσα» άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της την ώρα που η Μπαρτσελόνα μία ημέρα νωρίτερα με τον Σουάρες σε καταπληκτική ημέρα πέρασε από την έδρα της Γρανάδα. Πλέον η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων μειώθηκε στους δύο βαθμούς. Μετά το πέρας 25 αγωνιστικών οι Μαδριλένοι έχουν συγκεντρώσει 61 βαθμούς με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν δύο βαθμούς λιγότερους. Τα πάντα είναι ανοικτά και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος. Βέβαια, πολλά θα κριθούν στο μεταξύ τους ντέρμπι σε τρεις αγωνιστικές στο «Καμπ Νου», αφού σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ τότε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο.

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 61 (25 αγώνες)
2. Μπαρτσελόνα 59 (25 αγώνες)

Γερμανία

Η Μπάγερν Μονάχου παίζει μόνη της στην Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί χωρίς να ανατιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα οδεύουν προς άλλο ένα τίτλο. Η ομάδα του Πέπε Γκουαρντιόλα έχει χτίσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της και βρίσκεται στο +8 από την δεύτερη θέση και την Βόλφσμποουργκ που ακολουθεί. Για να χάσει το πρωτάθλημα η Μπάγερν θα πρέπει να σταματήσει να κατεβαίνει στους αγώνες αφού αυτή την στιγμή όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην Γερμανία είναι μία κλάση κάτω.

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 58 (σε 23 αγώνες)
2. Βόλφσμπουργκ 50 (σε 23 αγώνες)


Ιταλία

Όπως όλα δείχνουν η κυριαρχία της Γιουβέντους στην Ιταλία θα συνεχιστεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Οι «μπιανκονέρι» έχουν βάλει τις βάσεις για την διατήρηση των σκήπτρων έχοντας μια ασφαλή διαφορά από την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Αλέγκρι έχει διαφορά εννιά βαθμών από την Ρόμα και δεν αποκλείεται σήμερα στο «Ολίμπικο» να σφραγιστεί ο τίτλος. Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Ρόμα και με νίκη η ίσοπαλία τελειώνει την υπόθεση-τίτλος. Ακόμα όμως και να έρθει η ήττα παραμένει το μεγάλο φαβορί αφού η Ρόμα την φετινή σεζόν δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το τρόπαιο.

Βαθμολογία

1. Γιουβέντους 57 (σε 24 αγώνες)
2. Ρόμα 48 (σε 24 αγώνες)

Γαλλία

Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα κανείς δεν πίστευε ότι τα παιδάκια του Φουρνιέ θα έβαζαν δύσκολα στους ακριβοπληρωμένους αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν. Και όμως μετά από 27 αγωνιστικές η νεόπλουτη Παρί βλέπει την πλάτη των «λιονέ». Η Λιόν δείχνει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να το παλέψει μέχρι το τέλος εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι Παριζιάνοι είναι ιδιαίτερα ασταθείς την φετινή σεζόν. Μάλιστα η Παρί είχε την ευκαιρία την Κυριακή να ανέβει στην κορυφή για πρώτη φέτος αλλά έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία με την Μονακό. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι στον ένα βαθμό και πλέον η νεανική ομάδα του Φουρνιέ καλείται να δείξει χαρακτήρα και να δείξει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Βαθμολογία

1. Λιόν 54 (σε 27 αγώνες)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 53 (σε 27 αγώνες)

 

Τελευταία Νέα