H κατάληψη του Μάντσεστερ από τον λαό του Αρη

Gazzetta team
H κατάληψη του Μάντσεστερ από τον λαό του Αρη

bet365

Ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, οι φίλοι του Άρη έβαφαν κίτρινο το «Etihad». Και αν κάποιοι δεν το ‘χουν ξεχάσει, αυτοί είναι σίγουρα οι Άγγλοι που ακόμη παραμιλάνε με την… απόβαση στο Μάντσεστερ.

«Μίλησα σε 5 από αυτούς σήμερα το πρωί. Πήγαιναν στο Λίβερπουλ για να δουν από κοντά το ‘Άνφιλντ’. Φαίνονταν εντάξει άνθρωποι και πιστεύω θα έχουν γύρω στις 5 χιλιάδες κόσμο στο ‘Σίτι οφ Μάντσεστερ’. Τους ρώτησα να προβλέψουν το σκορ και μου είπαν 1-1. Τους είπα ‘Με τίποτα. 2-0 θα είναι το σκορ'. Μου έσφιξαν το χέρι και έφυγαν για τον προορισμό τους».

Η παραπάνω κατάθεση ανήκει σε έναν φίλο της Μάντσεστερ Σίτι σε ένα από τα πολλά φόρουμς για την αγγλική ομάδα στο διαδίκτυο. Οι ‘5’ στους οποίους αναφέρεται, είναι μερικοί από τους φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια για το ματς των «κίτρινων» με τους Σίτιζενς στο Europa League.

Το σκορ δεν ήταν τελικά ούτε 1-1, ούτε 2-0, αλλά και οι φίλοι του Άρη δεν ήταν 5 χιλιάδες… Ήταν 7 χιλιάδες και η παρουσία τους στο γήπεδο της αγγλικής ομάδας, μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Όχι από τους ίδιους, αλλά από τους Άγγλους, που κυριολεκτικά έπαθαν την πλάκα τους από τον κόσμο των Θεσσαλονικέων που κυριάρχησε στη μάχη της εξέδρας.

«Μια ειδική αναφορά στους οπαδούς της Ντόρτμουντ απόψε που ήταν φανταστικοί. Κοντράρουν τους οπαδούς της Πόζναν και του Άρη για τους καλύτερους που ήρθαν στο ‘Etihad’» έγραψε πριν από δύο χρόνια η επίσημη σελίδα της Σίτι στο twitter. Ο κόσμος του Άρη έχει μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμη των Βρετανών, όχι μόνο για την… απόβαση στο Μάντσεστερ, αλλά και για την εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Και όχι άδικα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα