Κύπελλο: Οι ήττες - έκπληξη του Παναθηναϊκού

Δήμος Μπουλούκος
Κύπελλο: Οι ήττες - έκπληξη του Παναθηναϊκού

bet365

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στο Κύπελλο από υποδεέστερη ομάδα. Το gazzetta.gr θυμίζει τις ήττες των «πρασίνων» την τελευταία 20ετία από μικρότερες ομάδες...

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές επιτυχίες στο Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει 18 φορές το τρόπαιο με τελευταία την περσινή αλλά έχει δεχθεί και πολλές... σφαλιάρες τα τελευταία 20 χρόνια από ομάδες όπως η Skoda Ξάνθη. Το gazzetta.gr τις θυμίζει:

Χαιρέτα μου τον Πλατανιά

Ο τραγικός Παναθηναϊκός του Φάμπρι αποκλείστηκε εύκολα από τον Πλατανιά. Στο πρώτο ματς νίκησε 2 - 1 αλλά στην Κρήτη στις 23 Ιανουαρίου 2013, ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 με γκολ του Αναστασάκου στο 87' και τον απέκλεισε από τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος

Σιδερα-κης μασάει ο Πανιώνιος!

Προηγούμενος οδυνηρός αποκλεισμός ήταν πριν από τρία χρόνια, και πάλι τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο Πανιώνιος νίκησε 4-3 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό (0-0 τα 120 λεπτά), στο νοκ-άουτ παιχνίδι της φάση των «16» του Κυπέλλου που έγινε στη Νέα Σμύρνη και πήρε την πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού, πετώντας εκτός τους «πράσινους», που είχαν μοιραίο τον Λέτο, ο οποίος δεν «νίκησε» τον Σιδεράκη στο 5ο πέναλτι που θα έδινε την πρόκριση. Μάλιστα, ο γκολκίπερ του Πανιωνίου είχε αποκρούσει και το 1ο πέναλτι του Καραγκούνη.

Κέρασε... ακανέ τον Παναθηναϊκό!

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη την περίοδο 2008-09, όταν ο Πανσερραϊκός πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Με ένα εκπληκτικό ενενηντάλεπτο οι παίχτες του Χιούγκο Μπρος ήταν οι μόνοι που υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο του σχεδόν άδειου ΟΑΚΑ και προηγήθηκαν 3-0 που σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα σφράγισε την πρόκριση. Για τον Παναθηναϊκό του Τεν Κάτε, μείωσε ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο χαμένος τελικός!

Ηταν 5 Μαϊου του 2007 όταν στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό, η Λάρισα νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και 22 χρονιά μετά, κατέκτησε πανάξια το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας της. Κόζλεϊ και Αντσουέ οι σκόρερς των θριαμβευτών του Γιώργου Δώνη. Για τους «πράσινους» του Βίκτορ Μουνιόθ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ Αντσουέ λίγο αργότερα βρέθηκε ντοπαρισμένος, χωρίς φυσικά να έχει καμία επίπτωση η ΑΕΛ.

Αποκλεισμός από ομάδα... Β' Εθνικής

Μία ακόμα δύσκολη βραδιά για τον Παναθηναϊκό στις 9 Νοεμβρίου του 2005, όταν για την φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Εργοτέλης που τότε ήταν στην Β' Εθνική επικράτησε 1-0 με πέναλτι του Κόβατς στο 90ο λεπτό στο Παγκρήτιο και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Διπλή επικράτηση για το Αιγάλεω!

Την περίοδο 2002-03 ο Παναθηναϊκός κληρώνεται στα προημιτελικά με το Αιγάλεω, που τότε είχε την «χρυσή του περίοδο» με τον Γιώργο Χατζάρα στον πάγκο. Πρώτο ματς στη Λεωφόρο όπου το Αιγάλεω φεύγει με το διπλό 1-0 με το γκολ του Χλωρού στο 84ο λεπτό.

Στη ρεβάνς, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Σαπάνη, αλλά ο Αγρίτης έβαλε φωτιά στο γήπεδο του Αιγάλεω καθώς με το 1-1 η ομάδα του πέρασε στα ημιτελικά!

Τσάμπα τόσα χρήματα για τον Μιχαλάκη!

Το καλοκαίρι του 2001 ο Παναθηναϊκός δίνει ποσό - ρεκόρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο για να πάρει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή και το παιχνίδι της τύχης φέρνει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στην γ΄ φάση του Κυπέλλου. Στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής παίρνει τη νίκη με 1-0 με αυτογκόλ του Νικοπολίδη στο 87 και στη ρεβάνς οι «πράσινοι» νικούν με 2-1 που δεν είναι αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση!

Ενας ακόμα χαμένος τελικός!

Ηταν 29 Απριλίου του 1998, όταν ο Πανιώνιος πετύχαινε το δικό του... θαύμα, επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου 1-0 του Παναθηναικού στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το γκολ του Ναλιτζή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, ρίχνοντας νοκ άουτ το μεγάλο φαβορί της συνάντησης!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα