Τα γρηγορότερα γκολ στο ποδόσφαιρο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα γρηγορότερα γκολ στο ποδόσφαιρο (vids)

bet365

Τα γκολ των Ούμπιδες και Γουνδουλάκη... απ' τα αποδυτήρια, έδωσαν την αφορμή στο gazzetta.gr να αναζητήσει ορισμένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ο Χαβιέ Ούμπιδες άνοιξε το σκορ μόλις έπειτα από 10 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, σε ματς που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 και πρόκειται για το δεύτερο πιο γρήγορο από καταβολής Σούπερ Λιγκ, αφού κατά 1'' δεν πρόλαβε τον Μπέλεμ του Άρη. Το γκολ, θα το δείτε στο θέμα που ακολουθεί...

Αρχικά, δείτε εδώ το γκολ του Ούμπιδες στο Αγρίνιο

Στην Κρήτη και την αναμέτρηση του Πλατανιά με τον Εργοτέλη, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πήρε κεφάλι στο σκορ στα 22 δευτερόλεπτα, προτού οι φιλοξενούμενοι κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και πάρουν τη νίκη με το τελικό 2-1.

Δείτε εδώ το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Φανούρης Γουνδουλάκης για τον Πλατανιά

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 4-0 (Καρέλης 14'')

Για φέτος είχε προηγηθεί το γκολ του Νίκου Καρέλη στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Πανθρακικό. Ο φορ των «πράσινων» από γύρισμα του Μάρκους Μπεργκ στην πρώτη μόλις επίθεση της ομάδας του, άνοιξε το σκορ.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 5-1 (Λαμπρόπουλος 11')

Ο ΟΦΗ κατάφερε να αιφνιδιάσει στον απόλυτο βαθμό τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», τον Οκτώβριο του 2013 με τον Λαμπρόπουλο να ανοίγει το σκορ με ένα θαυμάσιο δεξί σουτ. Η συνέχεια ήταν η χειρότερη για τους Κρητικούς καθώς μάζεψαν τη μπάλα από τα δικά τους δίχτυα πέντε φορές...

Άρης – Απόλλων Καλαμαριάς 3-2 (Νασιμέντο 9'')

Ο Άρης προηγήθηκε απέναντι στον Απόλλων Καλαμαριάς μόλις 9ο δευτερόλεπτο του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλη του 2007. Πρόκειται για το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Το τελικό σκορ ήταν 3-2 σε ένα ματς με ομάδες που εν έτει 2015 δεν θυμίζουν σε τίποτα Σούπερ Λιγκ...

Παρί Σεν Ζερμέν – ΑΠΟΕΛ 1-0 (Καβάνι 38'')

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν «χτύπησε» άμεσα με την έναρξη της αναμέτρησης του εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, αφού το γκολ του από το 38ο δευτερόλεπτο ήταν αρκετό.

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 6-0 (Χεσούς Νάβας 14'')

Στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο από την έναρξη του αγώνα, σκόραρε και ο Χεσούς Νάβας απέναντι στην Τότεναμ, τον Νοέμβριο του 2013. Από πλάγια δεξιά, ο Ισπανός εξτρέμ σούταρε δυνατά κι αφού πρώτα ο Γιορίς είχε κάνει πολύ κακή απομάκρυνση για να πάει η μπάλα πάνω στον Αγουέρο και να... βάλει την ομάδα του και τον εαυτό του σε μεγάλους μπελάδες.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-2 (Μπελαραμπί 9'')

Το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Σε επίσκεψη της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον Αύγουστο του 2014, ο Καρίμ Μπελαραμπί έπειτα από μόλις 9 δευτερόλεπτα (!) βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο νικηφόρο πέρασμα της ομάδας του από το «Signal Iduna Park» με το τελικό 2-0.

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (Ρόι Μακάαϊ 10'')

Το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρόι Μακάαϊ από γέμισμα του Σαλιχάμιντζιτς μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν Μονάχου στον επαναληπτικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω στον Μάρτιο του 2007, με τους Βαυαρούς να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά χάρη στο τελικό 2-1 που συμπλήρωσε την ήττα με σκορ 3-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Παναθηναϊκός – Άαλμποργκ 2-0 (Αλεξούδης 26'')

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν ξεχνιέται και το γκολ του Αλέξη Αλεξούδη για τον Παναθηναϊκό που μόλις έπειτα από 26 δευτερόλεπτα βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα σε παιχνίδι απέναντι στην Άαλμποργκ στο ΟΑΚΑ. Ήταν η χρονιά της πορείας μέχρι τα ημιτελικά, όπου και αντιμετώπισε τον Άγιαξ...

Νότιος Κορέα – Τουρκία 2-3 (Χακάν Σουκούρ 11'')

Στο Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα των Κορέας/Ιαπωνίας, ο Χακάν Σουκούρ πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, στην αναμέτρηση της Τουρκίας με τη Νότιο Κορέα για τις θέσεις 3-4. Η μπάλα γύρισε στον Χονγκ Μιούνγκ Μπο, έγινε το λάθος από την πίεση του Ιλχάν και ο Σουκούρ έγραψε ιστορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα