Οταν οι ποδοσφαιριστές αρπάζουν λαιμούς!

Δήμος Μπουλούκος
Οταν οι ποδοσφαιριστές αρπάζουν λαιμούς!

bet365

Ο Μεξές άρπαξε τον Μάουρι από τον λαιμό στο Λάτσιο - Μίλαν και το gazzetta.gr με αφορμή αυτό το περιστατικό θυμίζει περιστατικά σε Ελλάδα και εξωτερικό που παίκτες έπιασαν τους αντιπάλους τους από τον λαιμό.

Ο Φιλίπ Μεξές έχασε την ψυχραιμία του στο τέλος της αναμέτρησης της Μίλαν με τη Λάτσιο, έπιασε τον Μάουρι από το λαιμό και στη συνέχεια του έκανε κεφαλοκλείδωμα! Υπήρχαν, όμως και άλλα περιστατικά με παρόμοια εξέλιξη στο ελληνικό και το διεθνές ποδόσφαιρο.

Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Φιλικό πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας με την Αγγλία να παίζει με τον Ισημερινό και ο Στέρλινγκ κάνει δυνατό φάουλ πάνω στον Αντόνιο Βαλένσια. Ο παίκτης της Γιουνάιτεντ δεν κράτησε τα νεύρα του και έπεσε πάνω στον παίκτη της Λίβερπουλ, αρπάζοντας τον από το λαιμό. Και οι δύο πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στις 20 Μαρτίου 2004 η Εβερτον έπαιζε εκτός έδρας με την Λέστερ και ο «εκρηκτικός» Ντάνκαν Φέργκιουσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Tότε ο Σκοτσέζος επιθετικός εξερράγη, έπιασε από τον λαιμό τον αντίπαλο του Στέφεν Φρόιντ και μετά έκανε μια... απρεπή χειρονομία προς τον κόσμο. Απίστευτο ξέσπασμα...

Tην περίοδο 2002 - 2003 ο Γιαπ Σταμ έπαιζε στην Λάτσιο. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Ανκόνα, ο Παρέντε τόλμησε να του κάνει φάουλ, με αποτέλεσμα ο θηριώδης Ολλανδός να βγει έξω από τα ρούχα του και να αρπάξει τον τρομαγμένο αντίπαλο του από τον λαιμό!

O Tζενάρο Γκατούζο αντιμετώπιζε την Τότεναμ εντός έδρας τον Φεβρουάριο του 2011 για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς με γερά νεύρα. Στην αρχή έδωσε μια γρήγορη στον λαιμό του βοηθού προπονητή Τζο Τζόρνταν και μετά την λήξη συνέχισε τις επιθέσεις, αυτή την φορά με... κεφαλιά, επειδή μάλλον δεν συγχώρησε την ήττα, συμπεριφορά που πλήρωσε με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ.

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ πριν από ένα μήνα κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Δικέφαλου του Βορρά, Γιώργος Τζαβέλλας και Βαγγέλης Μάντζιος ήρθαν στα χέρια,, πιάστηκαν από τους λαιμούς, με αποτέλεσμα να αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2004, ο Ιωνικός υποδεχόταν στο Δημοτικό Γήπεδο της Νεάπολης τον Ολυμπιακό και στο πρώτο ημίχρονο ο Καστίγιο χτυπάει τον Φερέιρα Κινγκ των γηπεδούχων, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, έπεσε πάνω στον Μεξικανό και τον άρπαξε από το λαιμό, αντικρίζοντας την κόκκινη καρτα!

Σε ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, ο Στέλιος Μανωλάς κάνει φάουλ στον Ανδρέα Νινιάδη, ο οποίος ζητά τα ρέστα με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Ενωσης, λόγω και... υψομετρικής διαφοράς να τον αρπάξει από τον λαιμό. Πάντως ο διαιτητής Χατζησταυριδης, δεν έβγαλε ούτε καν κίτρινη κάρτα...

Ο συνήθως ήρεμος και τζέντλεμαν Κριστιάν Καρεμπέ, την σεζόν 2001-2002 στο ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ, την «έπεσε» στον Γιάννη Οκκά και στον Παντελή Καφέ! Μάλιστα τον Οκκά τον άρπαξε από τον λαιμό, σε ένα από τα πιο αξέχαστα περιστατικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

 

Τελευταία Νέα