Τα καλύτερα τίκι - τάκα γκολ! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα καλύτερα τίκι - τάκα γκολ! (vids)

bet365

Η Λίβερπουλ αλλάζοντας 51 πάσες σε γκολ κόντρα στη Μπόρνμουθ θύμισε... την παλιά Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr θυμάται στιγμές που το «τίκι-τάκα» μάγεψε τον κόσμο, με πανέμορφα γκολ.

Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς στάθηκαν στο ύψος τους, το βράδυ της Τρίτης στην αναμέτρηση με τη Μπόρνμουθ για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Επικράτησαν με σκορ 3-1 πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και μάλιστα, στο γκολ με το οποίο άνοιξαν το σκορ, έκαναν 51 πάσες!

Κάθε γκολ που περιλαμβάνει συνεργασία σχεδόν όλη της ομάδας χωρίς να χαθεί η μπάλα μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα, προκαλεί θαυμασμό και το gazzetta.gr θυμήθηκε ορισμένα από τα καλύτερα γκολ με «τίκι τάκα».

Δείτε αρχικά τις πάσες μέχρι το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ

Εστεμπάν Καμπιάσο: Αργεντινή – Σερβία, Μουντιάλ 2006

Ένα από τα πιο όμορφα γκολ και όχι μόνο στην ιστορία του Μουντιάλ. Οι Αργεντινοί συνεργάστηκαν άψογα με 25 πάσες για να σκοράρει ο Καμπιάσο με δυνατό σουτ, στη νίκη με σκορ 6-0.

Κάρλος Αλμπέρτο: Βραζιλία – Ιταλία, Μουντιάλ 1970

Η μαγική ομάδα της Βραζιλίας στη δεκαετία του '70, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ σε ματς απέναντι στην Ιταλία, στο Μουντιάλ του Μεξικού. Η «σελεσάο» πήρε νίκη με σκορ 4-1, με τον Κάρλος Αλμπέρτο να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα έπειτα από συνεργασία των Τοστάο, Μπρίτο, Κλοντοάλντο, Πελέ, Γκέρσον, Ριβελίνο και Ζαϊρζίνιο.

Τζακ Γουίλσιρ: Άρσεναλ – Νόριτς, Πρέμιερ Λιγκ 2013-2014

Τέτοιο γκολ, ούτε στο Playstation. Η εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ στο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Νόριτς την περσινή σεζόν, ο Τζακ Γουίλσιρ σε κάνει να χαζεύεις και να δικαιολογείς τους αμυντικούς των «καναρινιών». Μια φάση που ενισχύει την άποψη όσων θεωρούν ότι η Άρσεναλ κατά καιρούς θυμίζει την παλιά Μπαρτσελόνα.

Αντρές Ινιέστα: Μπαρτσελόνα – Σέλτικ, Τσάμπιονς Λιγκ, 2012-2013

Έχοντας κρατήσει τη μπάλα για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα απέναντι στη Σέλτικ που με το προβάδισμα στο σκορ (1-0) είχε κλειστεί στα καρέ της, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να «τρυπήσει» την άμυνα των Σκοτσέζων με το τριγωνάκι των Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Iniesta celtic by allasfcb

Μαρκ Ντέιβις: Μπόλτον – Μπλάκπουλ, Πρέμιερ Λιγκ 2010-2011

Υπό τις οδηγίες του Όουεν Κόιλ, η Μπόλτον αποτελούσε υπολογίσιμη δύναμη στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο παιχνίδι με τη Μπλάκπουλ, τη σεζόν 2010-2011, οι «γουόντερερς» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, όμως κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το 2-2 διαμορφώθηκε με το γκολ του Μαρκ Ντέιβις που πήρε την ασίστ από την τακουνιά του Γιόχαν Ελμάντερ.

 

Τελευταία Νέα