Europa League: Οι επιθυμητοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Europa League: Οι επιθυμητοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Europa League: Οι επιθυμητοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

bet365

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στρέφεται στα ματς του Europa League, με το gazzetta.gr να κάνει μια εκτίμηση για τους αντιπάλους που θα ήθελε στους «32» της διοργάνωσης.

Σαν καλύτερος τρίτος από όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια εκ των χειρότερων τρίτων των υπόλοιπων ομίλων, αλλά και τους δεύτερους των γκρουπ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί πως φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ εφόσον αυτός πάρει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αφού δεν γίνεται να υπάρξει ματς με ομάδες από την ίδια χώρα.

Ας δούμε αρχικά τους υποψήφιους αντιπάλους των Πειραιωτών:

Οι χειρότεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League:

ΑΠΟΕΛ (1 βαθμός) ή Άγιαξ (2 βαθμοί)
ΜΠΑΤΕ (3 βαθμοί) ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (4 βαθμοί)
Μάριμπορ (3 βαθμοί) ή Σάλκε (5 βαθμοί)
Λίβερπουλ (5 βαθμοί)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5 βαθμοί) ή Μάντσεστερ Σίτι (5 βαθμοί) ή Ρόμα (5 βαθμοί)
Άντερλεχτ (6 βαθμοί)
Ζενίτ (7 βαθμοί)

Οι δεύτεροι των ομίλων του Europa League:

Σέλτικ
PSV Αϊντχόφεν
Γκινγκάμπ ή ΠΑΟΚ (δεν κληρώνεται)
Τότεναμ ή Μπεσίκτας
Βόλφσμπουργκ ή Λιλ
Λέγκια ή Τράμπζονσπορ
Γκλάντμπαχ ή Βιγιαρεάλ ή Ζυρίχη
Κλαμπ Μπριζ ή Τορίνο ή Ελσίνκι
Καραμπάγκ ή Σεντ Ετιέν ή Ντνίπρο
Φέγενορντ ή Σεβίλλη ή Ριέκα
Νάπολι ή Σπάρτα Πράγας ή Γιουνγκ Μπόις
Ντινάμο Κιέβου ή Όλμποργκ ή Στεάουα

Οι περιπτώσεις των ΑΠΟΕΛ ή Άγιαξ θα ήταν ιδανικό να... περάσουν σε δεύτερη μοίρα για τους «ερυθρόλευκους», αφού η κυπριακή ομάδα αποδεικνύει σκληρό καρύδι και ο «Αίαντας», μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ να τα βρήκε σκούρα, αλλά τα εμπόδια που του προέκυψαν (Μπαρτσελόνα, Παρί) δικαιολογούν – σε κάποιο βαθμό – την πορεία του. Στο πρωτάθλημα, πάντως, είναι άμεσος ανταγωνιστής της Αϊντχόφεν.

Αν η Αθλέτικ Μπιλμπάο κρατήσει την τρίτη θέση στον 8ο όμιλο τότε η ομάδα του Μίτσελ θα αντιμετωπίσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε που ζορίζεται αρκετά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν τη φετινή σεζόν. Θα ήταν μια καλή «λύση», αλλά και πάλι όχι η επιθυμητή.

Εννοείται πως η Σάλκε από τον 7ο όμιλο είναι απευκτέα, όμως η Μάριμπορ, αν στο σημερινό μεταξύ τους ματς καταφέρει να κλέψει την τρίτη θέση, τότε θα ήταν μια από τις ομάδες που σίγουρα θα ήθελε ο Ολυμπιακός.

Σε καμία περίπτωση Λίβερπουλ, όσο κι αν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Άντερλεχτ μπαίνει εύκολα στη λίστα με τους επιθυμητούς αντιπάλους λόγω και της περσινής συνάντησής τους, ενώ η Ζενίτ αποτελεί δύσκολο εμπόδιο.

Τον 5ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου γίνεται... χαμός με Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καλό θα ήταν για τον Ολυμπιακό να μην τον κοιτάξει καν.

Όσον αφορά τις ομάδες από το Γιουρόπα Λιγκ, το ματς του ΠΑΟΚ θα είναι από αυτά που σίγουρα θα... έχουν το νου τους οι Πειραιώτες, αφού αν τελικά η Γκινγκάμπ γίνει αυτή που θα πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο, τότε θα ικανοποιούσε την ομάδα του λιμανιού σε περίπτωση που την αντιμετώπιζε. Ούσα στη 16η θέση της βαθμολογίας του Championnat, δεν πρόκειται, τουλάχιστον στη θεωρία, για ομάδα που θα προκαλούσε μπελάδες στον Ολυμπιακό.

Σίγουρα δεύτερες είναι οι Σέλτικ και Αϊντχόφεν που καλό θα ήταν να αποφευχθούν, ενώ, αν η Τότεναμ δεν τα κάνει... μαντάρα απέναντι στη Μπεσίκτας στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου γκρουπ, δεν θα ήταν απαραίτητα κακό για τους «ερυθρόλευκους» να παίξουν με τους Τούρκους. Ωστόσο, θα έμπαινε... χαμηλά στη λίστα.

Απ' όλες τις υπόλοιπες του Γιουρόπα Λιγκ, όπως τις είδατε πιο πάνω στη λίστα, αν δεν βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού οι Βόλφσμπουργκ, Γκλάντμπαχ, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη και Νάπολι, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για βατά εμπόδια.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα