Η τρύπια άμυνα του Παναθηναϊκού (vids)

Η τρύπια άμυνα του Παναθηναϊκού (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Η τρύπια άμυνα του Παναθηναϊκού (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός δέχεται κατά μέσο όρο δύο γκολ στο Europa League και το gazzetta.gr παρουσιάζει πως οι πράσινοι σε 18 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχουν κρατήσει το μηδέν μόλις τέσσερις φορές!

Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε στην αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν από την άμυνα του. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προηγήθηκε δύο φορές στη Λεωφόρο κόντρα στους Ολλανδούς, αλλά κατάφερε να χάσει με 3-2 και έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League.

Το τριφύλλι και στα τέσσερα ματς που έχει δώσει στον όμιλο, αλλά και δύο στα προκριματικά δεν κράτησε ποτέ ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, στο group έχει δεχτεί 8 γκολ που σημαίνει ότι δέχεται δύο ανά αγώνα.

Από 18 ματς μόλις σε τέσσερα χωρίς να δεχθεί γκολ
Η καλή μέρα λένε πως φαίνεται από το πρωί, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν ισχύει. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι των πρασίνων για τη σεζόν 2014-15 ήταν στις 30 Ιουλίου με την Σταντάρ στη Λιέγη και έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Από τότε ο Παναθηναϊκός έχει παίξει 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (προκριματικά Champions League, προκριματικά Europa League, όμιλοι Europa League, Super League και Κύπελλο Ελλάδος) και δεν δέχθηκε γκολ μόλις σε τρεις ματς. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά...

Γκολ σε ΟΛΕΣ τις αναμετρήσεις του Europa League
Ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από το Champions League κληρώθηκε με τη Μίντιλαντ για να μπει στους ομίλους του Europa League. Από τους Δανούς δέχθηκε από ένα γκολ σε Λεωφόρο και Σκανδιναβία, αλλά προκρίθηκε.

Στους ομίλους, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα δύο φορές στη Λεωφόρο στην πρεμιέρα με την Ντιναμό Μόσχας, αλλά δυο στην έδρα της Εστορίλ, ενώ με την Αϊντχόφεν ήρθε 1-1 στην Ολλανδία και χθες δέχθηκε τρία τέρματα.

Δύο φορές το ΜΗΔΕΝ στη Super League
Όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι πράσινοι βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας και αυτό οφείλεται κατά πολύ στην αμυντική του λειτουργία. Σε 8 αγώνες στη Super League έχουν δεχθεί 8 γκολ. Δηλαδή ένα ανά ματς!

Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει το μηδέν μόνο στα παιχνίδια με τη Νίκη Βόλου και τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο...

Τα ίδια και στο Κύπελλο...
Στην τρίτη διοργάνωση που συμμετέχει φέτος ο Παναθηναϊκός, το Κύπελλο Ελλάδος έχει παίξει δυο ματς και στο ένα είδε την εστία του να παραβιάζεται. Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Θεσσαλία επικράτησε με 1-0 και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο με τη νίκη του επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο με 3-1!

Πολλές αμυντικές αλλαγές...
Οι παίκτες του τριφυλλιού που έχουν απαρτίσει την άμυνα του σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι πολλοί με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει συνεχώς αλλαγές για να βρει ισορροπία. Στη Super League έχουν αγωνιστεί και οι δύο τερματοφύλακες, αλλά και 7 αμυντικοί!

Από τέσσερις φορές υπεράσπισαν την εστία ο Στέφανος Κοτσόλης και ο Λουκ Στιλ, ενώ στην τετράδας της άμυνας έχουν παίξει οι Νάνο (8 συμμετοχές), Γκόρντον Σίλντενφελντ (7 συμμετοχές), Γιώργος Κουτρουμπής (6 συμμετοχές), Χρήστος Μπούρμπος (6 συμμετοχές), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (4 συμμετοχές) Σπύρος Ρισβάνης (2 συμμετοχές), Διαμαντής Χουχούμης (1 συμμετοχή).

Περίπου το ίδιο έχει συμβεί και στους ομίλους του Europa League με τους Στιλ και Κοτσόλη να παίζουν από δύο φορές, ενώ δεν έχουν χάσει ματς ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Νάνο και ο Σίλντενφελντ. Ο Μέντες έχει δύο συμμετοχές και ο Μπούρμπος με τον Κουτρουμπή από μία.

Δείτε παρακάτω σε πινακάκι όλα τα φετινά σκορ του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις...

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

30/07/14

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός

0-0

Champions League

05/08/14

Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης

1-2

Champions League

2014-08-21

Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ

4-1

Europa League

24/08/14

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

1-1

Super League

28/08/14

Μίντιλαντ – Παναθηναϊκός

1-2

Europa League

31/08/14

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

2-1

Super League

14/09/14

Καλλονή - Παναθηναϊκός

1-0

Super League

18/09/14

Παναθηναϊκός – Ντιναμό Μόσχας

1-2

Europa League

21/09/14

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός

2-3

Super League

24/09/14

Ολυμπιακός Β. - Παναθηναϊκός

0-1

Κύπελλο

28/09/14

Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου

1-0

Super League

02/10/14

Εστορίλ – Παναθηναϊκός

2-0

Europa League

19/10/14

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

1-2

Super League

23/10/14

Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός

1-1

Europa League

26/10/14

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

1-0

Super League

30/10/14

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός

3-1

Κύπελλο

02/11/14

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

2-0

Super League

06/11/14

Παναθηναϊκός – Αϊντχόφεν

2-3

Europa League

* Με πράσινο οι αγώνες που δεν δέχθηκε γκολ..

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα