Αυτός είναι ο Καρλ Ίνγκλις που πήρε η ΑΕΚ (pics & vids)

Αυτός είναι ο Καρλ Ίνγκλις που πήρε η ΑΕΚ (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Αυτός είναι ο Καρλ Ίνγκλις που πήρε η ΑΕΚ (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Καρλ Ίνγκλις και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Καναδό SG που έρχεται για να ανεβάσει επίπεδο την Ένωση!

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολο για την ΑΕΚ. Η «Βασιλίσσα» κέρδισε την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο υπήρχαν αρκετά εμπόδια, τα οποία όμως ξεπεράστηκαν και η Ένωση συμμετέχει κανονικά στη νέα Basket League. Ωστόσο, οι ξένοι της ομάδας δεν ικανοποιούν με την απόδοση τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση να υπάρξει ενίσχυση, με τον Καρλ Ίνγκλις να ανήκει πλέον στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Καναδό SG, ο οποίος έρχεται για να δώσει σκορ στη «Βασίλισσα»!

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ...

Ο Καρλ Ίνγκλις (ύψος 1.96μ.) γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1981 στο St. John's του Newfoundland and Labrador στον Καναδά. Σε ηλικία πέντε ετών έχασε τους γονείς του σε πυρκαγιά στο σπίτι που έμεναν, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει με τους θείους του και μάλιστα να χωριστεί με τα άλλα τέσσερα αδέρφια που είχε. Το μπάσκετ έγινε η διέξοδος του Ίνγκλις από τα προβλήματα και την απώλεια των γονιών του και πέρναγε πολλές ώρες στο γήπεδο με αρκετά σουτ…

Ο Ίνγκλις παρουσίασε σημαντική βελτίωση και υπήρξαν κολέγια που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του. Τελικά αγωνίστηκε στο University of Hawaii, πριν όμως ξεκινήσει την καριέρα του στο NCAA έχασε και το θείο του σε ταξίδι για ψάρεμα. Αυτό δεν ήταν το τελευταίο χτύπημα στον Καναδό, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στο κολέγιο μέτρησε μόλις δύο συμμετοχές, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο.

Τα επόμενα χρόνια όμως ο Ίνγκλις κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, απέτυχε όμως να γίνει draft το 2003. Οι ομάδες του NBA (σ.σ. έκανε προπονήσεις με τους Σικάγο Μπουλς) τον θεωρούσαν αργό για τη θέση «1» και πως δεν έχει τα σωματικά προσόντα να παίξει στην περιφέρεια («2» & «3»), συνεπώς τα όσα έκανε στο NCAA… ξεχάστηκαν γρήγορα και δεν ο παίκτης δεν έγινε draft. Δεν το έβαλε όμως κάτω, έπαιξε για δύο σεζόν στο NBDL (2003-2005) και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε κοντά στο να παίξει για τους Ιντιάνα Πέισερς την αγωνιστική περίοδο 2003-2004, τελικά δεν έκανε ποτέ το άλμα για το NBA.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Καρλ Ίνγκλις ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 2005-2006 και έπαιξε στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια. Οι εμφανίσεις του ήταν αρκετά θετικές (7.6π.) και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Κροατία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Ζαντάρ. Εκεί ο Καναδός έκανε τη διαφορά τόσο στην Αδριατική Λίγκα, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε στην Ισπανία, εκεί όπου έγινε γνωστός ως ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της ACB. Ο Καρλ Ίνγκλις έπαιξε για δύο χρόνια στη Γκραν Κανάρια (2007-2009), πριν μετακομίσει στην Κάχα Λαμποράλ, όπου αγωνίστηκε για μία χρονιά με προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και συμπαίκτες -μεταξύ άλλων- τους Πάου Ρίμπας, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Λίορ Ελιγιάχου, Μίρζα Τελέτοβιτς, Φερνάντο Σαν Εμετέριο, Τιάγκο Σπλίτερ, Μπραντ Όλεσον και Γουόλτερ Χέρμαν.

Ακολούθησαν τρεις σεζόν σε Μπανταλόνα, Καχασόλ και Εστουδιάντες όπου συνέχισε να… πυρολοβολεί στα ισπανικά παρκέ, για να παίξει πέρυσι για λίγο (10 συμμ.) στην Κανάριας του Φώτη Λαμπρόπουλου.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Καρλ Ίνγκλις έχει μία σημαντική καριέρα και είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Έχει εμπειρία από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και από την Ευρωλίγκα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών διεθνής με την ομάδα του Καναδά. Πρόκειται για έναν σπουδαίο σκόρερ, που η Ένωση μπορεί να πάρει πολλά από εκείνον στην επίθεση. Το αν θα κάνει τη διαφορά θα φανεί από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστεί, καθώς πέρυσι έπαιξε σε μόλις 10 ματς, ενώ φέτος ήταν εκτός μέχρι πριν λίγες ημέρες. Ποιότητα όμως διαθέτει και αυτό δεν χωρά καμία αμφισβήτηση για έναν… παραδοσιακό «μπόμπερ» όπως ο Καρλ Ίνγκλις!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΙΝΓΚΛΙΣ:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα