Ο «Βασιλιάς» που γύρισε και ο «Μέλο» που έμεινε (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο «Βασιλιάς» που γύρισε και ο «Μέλο» που έμεινε (vids)

bet365

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ στον «μαγικό κόσμο» του NBA το gazzetta.gr γράφει για τις σημαντικότερες κινήσεις που έλαβαν χώρα τους προηγούμενους μήνες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Το καλοκαίρι του 2014 άπαντες το περίμεναν με… ανυπομονησία και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι σπουδαίοι παίκτες όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι ή ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχαν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν ως ελεύθεροι το μέλλον τους. Και αν γα τον Γερμανό φόργουορντ οι πιθανότητες να αποχωρήσει από τους Ντάλας Μάβερικς ήταν ελάχιστες (σ.σ. φυσικά και έμεινε) για τους… άλλους δύο υπήρξε σήριαλ!

Ο «Βασιλιάς» πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και μετά από δύο Πρωταθλήματα με τους Μαϊάμι Χιτ να προσπαθήσει να πάρει έναν (ή και περισσότερους) τίτλο με την ομάδα της περιοχής του. Αντίθετα, ο Καρμέλο Άντονι είχε επαφές με αρκετές ομάδες του NBA, τελικά όμως προτίμησε να συνεχίζει να αγωνίζεται για λογαριασμό των Νικς, με στόχο το καλύτερο για τη Νέα Υόρκη.

Τα σημαντικά trades

Το σημαντικότερο trade του καλοκαιριού δεν χωρά καμία αμφιβολία πως ήταν αυτό ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τους 76ers. Οι «Λύκοι» ενισχύθηκαν με τα δύο πιο πρόσφατα Νο.1 σε draft, δηλαδή τους Άντονι Μπένετ & Άντριου Γουίγκινς, ενώ απέκτησαν και τον Ταντέους Γιανγκ από τους 76ers. Από τη μεριά τους, οι Καβαλίερς πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Κέβιν Λαβ, πλαισιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Αλλαγή… πάουερ φόργουορντ είχαμε στους Σικάγο Μπουλς και τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Πάου Γκασόλ αποχώρησε έπειτα από αρκετές σεζόν στο L.A. και πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα των «Ταύρων», ενώ ο Κάρλος Μπούζερ ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή και θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο πλευρό του Κόμπι Μπράιαντ. Στα σημαντικά trades μπαίνει και εκείνο ανάμεσα στους Νιου Γιορκ Νικς και τους Ντάλας Μάβερικς. Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν και Σάμουελ Ντάλεμπερτ είναι πλέον κάτοικοι Νέας Υόρκης, ενώ οι Τάισον Τσάντλερ και Ρέιμοντ Φέλτον θα αγωνίζονται για λογαριασμό των Πρωταθλητών του 2011.

Ο Λιν και οι… αντικαταστάτες του ΛεΜπρον

Από εκεί και πέρα, στις σημαντικές κινήσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού συγκαταλέγεται και η μετακίνηση του Τζέρεμι Λιν στους Λος Άντζελες Λέικερς, όσο και αν πρόκειται για παίκτη που δεν έχει δικαιώσει σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά τις εμφανίσεις του με τους Νικς.

Οι Φοίνιξ Σανς ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με την απόκτηση του Αϊζάια Τόμας από τους Σακραμέντο Κινγκς, ο οποίος έκανε σπουδαία χρονιά πέρυσι (σ.σ. πάνω από 20 πόντους & 6 ασίστ μ.ο.) και θα δυναμώσει την περιφέρεια που ήδη έχει τα αδέρφια Ντράγκιτς και τον Έρικ Μπλέντσο.

Οι Μαϊάμι Χιτ έμειναν… γυμνοί μετά την αποχώρηση του ΛεΜπρον Τζέιμς και θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του «Βασιλιά» με τους πολύπειρους Ντάνι Γκρέιντζερ και Λούολ Ντενγκ, ενώ ο Βινς Κάρτερ άφησε τους Ντάλας Μάβερικς για τους Μέμφις Γκρίζλις και ο Λανς Στίβενσον θα αγωνίζεται πλέον στους Σάρλοτ Χόρνετς, αφού αποχώρησε από τους Ιντιάνα Πέισερς.

Είπαν «αντίο» στα παρκέ

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους σημαντικότερους από τους παίκτες που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Ο Ντέρεκ Φίσερ άφησε πίσω του τη σπουδαία καριέρα που είχε στα παρκέ και πλέον θα κάθεται στην άκρη του πάγκου των Νιου Γιορκ Νικς, καθώς ο Φιλ Τζάκσον (σ.σ. πρόεδρος της ομάδας) του εμπιστεύτηκε τη θέση του head coach. Τέλος στην καριέρα του έβαλε και ο Σέιν Μπάτιερ, ενώ αποχώρησε και ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς, που ακούστηκε πως είναι πιθανό να ενισχύσει με την εμπειρία του τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τελικά όμως κρέμασε τα παπούτσια του. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το μέλλον του Στιβ Νας, ο οποίος ήταν έτοιμος για την τελευταία του σεζόν στο ΝΒΑ, τραυματίστηκε όμως σοβαρά και δεν θα ενισχύσει τους Λέικερς.

 

NBA Τελευταία Νέα