Όταν ο Κλαούντιο διαψεύδει τον Ρανιέρι

Όταν ο Κλαούντιο διαψεύδει τον Ρανιέρι

Νίκος Ρόλλας
Όταν ο Κλαούντιο διαψεύδει τον Ρανιέρι

bet365

Το Gazzetta.gr επισημαίνει τις τρεις δηλώσεις του Κλαούντιο Ρανιέρι που διαψεύδονται από τον ίδιο τον Ιταλό τεχνικό.

Για τις ευθύνες που φέρει η ΕΠΟ σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο, από την Τρίτη το βράδυ έχουν γραφτεί ουκ ολίγες λέξεις. Και εδώ στο Gazzetta.gr, αλλά και στα περισσότερα ΜΜΕ, καθώς βλέπουν την Εθνική ομάδα γκρεμίζει αυτό που έχτιζε τα 10 τελευταία χρόνια.

Υπάρχει όμως και το αγωνιστικό επίπεδο. Εκεί που υπεύθυνος είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Το τί έκανε και τι θα μπορούσε να κάνει, επίσης έχει αναλυθεί σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει κάτι όμως που πραγματικά προκαλεί απορίες αφορά το γεγονός οτι ο Ιταλός τεχνικός με τις κινήσεις ή τις δηλώσεις του, φροντίζει να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό...

Υπάρχουν τρία τουλάχιστον τέτοια παραδείγματα...

1. Στην συνέντευξη Τύπου, την παραμονή του αγώνα με την Φινλανδία στο Ελσίνκι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε για την δήλωση που είχε κάνει στο επίσημο site της UEFA οτι θέλει η Εθνική ομάδα να παίζει με δύο επιθετικούς. Η απάντησή του ήταν η εξής: «Αυτό δεν γίνεται να αλλάξει άμεσα. Θέλει υπομονή, θα γίνει σιγά σιγά». Τέσσερις μέρες μετά, χωρίς μάλιστα να έχει μεσολαβήσει μία κανονική προπόνηση (Σάββατο αγώνα, Κυριακή αποθεραπεία, Δευτέρα χαλαρή προπόνηση λόγω του αγώνα), αποφασίζει να ξεκινήσει την ομάδα με 4-4-2, σε έναν αγώνα που είχε τον χαρακτήρα ζωής και θανάτου.

2. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Βόρεια Ιρλανδία, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Όταν πρέπει να αλλάξεις τα πάντα σε μια ομάδα, δεν μπορείς να το κάνεις άμεσα και ταυτόχρονα». Κάτι όμως που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κινήσεις του ίδιου. Στο ματς με την Φινλανδία έχρισε δύο πιτσιρικάδες βασικούς (ανεξαρτήτως αποτελέσματος), ενώ κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία επέλεξε ένα σύστημα που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει δηλαδή, προκειμένου οι επιλογές του αυτές να συμπεριληφθούν στο πλαίσιο που ανέφερε.

3. Σε ερώτηση για το πρόβλημα στα χαφ και στο γεγονός οτι δεν έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, απάντησε πως «το πρόβλημα δεν είναι τα χαφ και το πόσοι έπαιζαν στο κέντρο», όμως λίγο αργότερα τόνισε πως «οι επιθετικοί δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά». ΟΚ, μπορεί αυτός ο ρόλος να μοιράζεται και σε αυτούς που παίζουν από τα άκρα, αλλά όπως και να το κάνουμε, σε ένα σύστημα 4-4-2 (κλασσικό) οι παίκτες του άξονα έχουν και αυτό το ρόλο.

Από τα παραπάνω εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο Κλαούντιο Ρανιέρι πάνω στην πίεση να αφήσει με το... καλημέρα την σφραγίδα του στην Εθνική ομάδα, καταφεύγει σε κινήσεις και σε απαντήσεις που δεν συνάδουν με τα λεγόμενά του...

 

EURO Τελευταία Νέα