Οταν ο ΠΑΟΚ και ο Βρύζας έγραψαν ιστορία με την Αρσεναλ (vids)

Gazzetta team
Οταν ο ΠΑΟΚ και ο Βρύζας έγραψαν ιστορία με την Αρσεναλ (vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Αρσεναλ και το gazzetta.gr θυμάται το ένδοξο βράδυ στο Χάιμπουρι!

Ήταν το 87 λεπτό του αγώνα Αρσέναλ - ΠΑΟΚ στις 30 Σεπτεμβρίου 1997, όταν ο Ζήσης Βρύζας ισοφάριζε την αγγλική ομάδα και έδινε την ιστορική πρόκριση στην ομάδα του «δικεφάλου του Βορρά», με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ένα γκολ που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ., καθώς γράφτηκε μία από τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Η αρχή της επικής πρόκρισης έγινε 14 μέρες πριν, όταν στην «καυτή» Τούμπα Κώστας Φρατζέσκος πέτυχε το γκολ στο 61ο λεπτό που έκρινε τη συνάντηση, 1-0 ο ΠΑΟΚ την Αρσεναλ.

Η ρεβάνς ξεκίνησε άσχημα καθώς ο Ντένις Μπέργκαμ άνοιξε το σκορ στο 22ο’ λεπτό. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και από εκεί και πέρα άρχισε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ που καρποφόρησε τρία λεπτά πριν από τη λήξη, όταν ο Βρύζας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έναν απίστευτο ελιγμό, πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του.

Την επόμενη ημέρα η Sun του Λονδίνου θα έχει σε τεράστιο τίτλο τον αποκλεισμό της Αρσεναλ από τον ΠΑΟΚ με μόλις τρεις λέξεις στον τίτλο τους:«Zisis, the end…»!

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ (87' Ανελκά), Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Όφερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ, Πετί

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας (80' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (32' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (88'Ζουμπούλης), Βρύζας, Τουρσουνίδης, Νάγκμπε, Βελλής

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα