Το κεφαλοκλείδωμα στο ποδόσφαιρο!

Γιώργος Φραδελάκης
Το κεφαλοκλείδωμα στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Γουέιλινγκτον άρπαξε από τον λαιμό τον Μέσι και ο Γιώργος Φραδελάκης θυμίζει στο gazzetta.gr παρόμοια περιστατικά. Από τον Μπέκαμ και τον Γκατούζο μέχρι τον... Καρεμπέ με τον Οκκά.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Μάλαγα «μανούριασε» με τον άσο της Μπάρτσα στο χθεσινό παιχνίδι των δύο ομάδων και δεν δίστασε να τον πιάσει από τον λαιμό. Ο Αργεντινός με τη σειρά του... τινάχτηκε κι έπεσε κάτω, αλλά το συγκεκριμένο σκηνικό μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι στο ποδόσφαιρο. Από τα πλέον ενδεικτικά περιστατικά εντός συνόρων η αξέχαστη επίθεση του Καρεμπέ στον Γιαννάκη Οκκά, ωστόσο το... μενού περιλαμβάνει και τον κατά τα άλλα ήρεμο Ντέιβιντ Μπέκαμ και μάλιστα με διπλή παρουσία!

Το gazzetta. gr σας θυμίζει χαρακτηριστικά περιστατικά από το παρελθόν:

Με τη φράση «γαμ...ενε Ιταλέ μπασ... δε» είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο βοηθός του Ρέντναπ στον πάγκο της Τότεναμ, Τζόι Τζόρνταν τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο λόγος; Η επίθεση του Ιταλού όταν ακόμα ήταν αρχηγός της Μίλαν, πιάνοντάς τον από τον λαιμό, τον Φλεβάρη του 2009, ενώ έκανε λόγο και για ρατσιστική συμπεριφορά από τον "Ρίνο".

Το μόνο πράγμα για το οποίο δεν φημιζόταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν για το... δυναμικό του χαρακτήρα του. Παρ' όλα αυτά ο ήρεμος κατά τα άλλα άλλοτε άσος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Ρεάλ κ.α. έχει πρωταγωνιστήσει δις σε βίαιο επεισόδιο, πιάνοντας από τον λαιμό αντίπαλό του!

Το ίδιο διάστημα με το περιστατικό του Γκατούζο, ο Άγγλος άσος φορούσε επίσης τα "ροσονέρι" και είχε έρθει στα χέρια με τον Μουντάρι της Ίντερ στο μεγάλο μιλανέζικο ντέρμπι, το οποίο είχε καταλήξει στους "νερατζούρι" (2-1), δίνοντας ακόμα πιο... άγρια ομορφιά στο παιχνίδι.

Η νέα αγωνιστική περίοδος του ημερολογιακού έτους πάντως βρήκε τον Μπέκαμ στο MLS και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά φρόντισε και εκεί να δείξει πως όσο περνούσαν τα χρόνια, τα... νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους. Μέσα σε ένα μήνα αποβλήθηκε δύο φορές, πιάνοντας από τον λαιμό τον Ντάνιελ Ερνάντες των Ντάλας.

Σε αντίθεση πάντως με τον Μπέκαμ, ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει δείξει πως είναι αρκετά πιο θερμόαιμος, κάτι που φρόντισε να κάνει γνωστό και κατά την παρουσία του στην ΚΠΡ, είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο με τον στόπερ της Γουλβς, Ρότζερ Τζόνσον. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν από το 16' με ασίστ του Γάλλου στον Ζαμόρα, όμως στο 34' ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού λογόφερε με αντίπαλο αμυντικό, τον άρπαξε από τον λαιμό κι ακολούθως αποβλήθηκε, γεγονός που πλήρωσε τελικά η ΚΠΡ, αφού το ματς ήρθε τούμπα (1-2).

Ο Λούκας Ποντόλσκι πάντως είναι... μία κατηγορία μόνο τους, καθώς δεν επιτέθηκε σε κάποιον αντίπαλό του, αλλά στον ίδιο του τον προπονητή! Ή, για να ακριβολογούμε και στον προπονητή του, αφού πρώτα είχε ρίξει κουτουλιά στον Κομπιασβίλι της Χέρτα, τον καιρό που αγωνιζόταν στην Κολωνία, τον Μάτιο του 2012! Αφού αντίκρισαν την κόκκινη και οι δύο παίκτες, ο Γερμανός τα... είπε με τον τότε τεχνικό των "τράγων", Σολμπάκεν και δεν δίστασε να επιτεθεί στον Δανό κόουτς!

Σε παρόμοιο σκηνικό είδαμε πάντως και τον Ερίκ Αμπιντάλ, το διάστημα που αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα. Σε ένα παιχνίδι με την Άρσεναλ, ο αμυντικός του Ολυμπιακού συνεπλάκη με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και τον έπιασε από τον λαιμό.Κι από που ξεκίνησε το επεισόδιο; Από την κίνηση του Ολλανδού να δώσει συνέχεια σε μία φάση όπου βγήκε στην επίθεση, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφ σάιντ!

Η κόντρα Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ είναι γνωστή. Πως όμως θα μπορούσε να αναβιώσει σε ένα παιχνίδι της εθνικής Αγγλλίας με το Εκουαδόρ; Στους Στέρλινγκ και Βαλένσια βρίσκεται η απάντηση, αφού ο άσος των Reds έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον αντίπαλό του κι ο μεσοεπιθετικός των "κόκκινων διαβόλων" του... όρμηξε με στόχο τον λαιμό του!

Σε ό,τι αφορά τα εντός συνόρων περιστατικά, εκείνο που... έγραψε ιστορία, ήταν το επεισόδιο Καρεμπέ-Οκκά, σε ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 4-3. Ο... μύθος θέλει τον Κύπριο επιθετικό να του είπε κάτι για την πρώην πλέον γυναίκα του, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα κι ο Καρεμπέ δεν ήθελε πολύ για να "ανάψει". Χαστούκι, κουτουλιά και κεφαλοκλείδωμα περιλάμβανε το... μενού της αλησμόνητης επίθεσής του, για να τιμωρηθεί τελικά με τρεις αγωνιστικές. Οι δύο τους πάντως τα... βρήκαν τελικά όταν ο Οκκάς φόρεσε τα ερυθρόλευκα!

Το περσινό ντέρμπι Άρη-Πανιωνίου είχε... πολλά νεύρα, αφού και οι δύο ομάδες "καίγονταν" για τους βαθμούς στη μάχη της παραμονής. Στο ημίχρονο "'άναψαν" τα αίματα κι ο τεχνικός των "κιτρίνων", Σούλης Παπαδόπουλος έπιασε από τον λαιμό τον Λαμπρόπουλο κι ενώ νωρίτερα ο Τάτος είχε χτυπήσει εκτός φάσης τον Μητρόπουλο με το κεφάλι.

 

Τελευταία Νέα