Οι καλύτερες μεταγραφές στον κόσμο (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Οι καλύτερες μεταγραφές στον κόσμο (pics)

bet365

Αυτό το καλοκαίρι έσπασαν όλα τα κοντέρ στο μεταγραφικό παζάρι, με πραγματικά σπουδαίους παίκτες να αλλάζουν ομάδα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις 15 καλύτερες μεταγραφές.

Μερικοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου άλλαξαν φανέλα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές στον κόσμο.

ΛΟΥΪΣ ΣΟΥΑΡΕΣ: Από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα

Το πρόσωπο του καλοκαιριού, όχι μόνο για την μεταγραφή του, αλλά και για το δάγκωμα στο Μουντιάλ, στον Κιελίνι της Ιταλίας που του έφερε βαριά τιμωρία και ακόμα δεν έχει παίξει μπάλα. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδωσε ένα ποσό περίπου 90 εκατομμύρια και τον πήρε από τη Λίβερπουλ, μετά από μια σπουδαία χρονιά στους κόκκινους. Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή της χρονιάς, παρότι η Λίβερπουλ ισχυρίζεται ότι πήρε 90 εκατομμύρια, ενώ η Μπαρτσελόνα λέει ότι έδωσε 80!

ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ: Από τη Μονακό στη Ρεάλ Μαδρίτης

Το αστέρι του Μουντιάλ δεν είχε πρόβλημα να βρει ομάδα, με την Ρεάλ να δίνει 85 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για να τον πάρει. Ο Κολομβιανός είναι μόλις 22 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του να γίνει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ: Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με τις νέες μεταγραφές της Ρεάλ δεν είχε θέση πλέον στην ενδεκάδα και η διοίκηση ήθελε να τον δώσει. Προσφέρθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δώσει 75 εκατομμύρια ευρώ (συν άλλα 15 αν πάρει τίτλους) και ο Αργεντινός άσος έφυγε από τη Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Πάντως ακόμα και την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, αυτός με γραπτή του δήλωση τόνισε ότι δεν ήθελε να φύγει από την Ρεάλ.

ΡΑΔΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟ: Από τη Μονακό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ενα ακόμα από τα μεγάλα ονόματα που πήρε ο Φαν Χάαλ προσπαθώντας να κάνει ξανά μεγάλη τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 28χρονος Κολομβιανός έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς και θέλει να θυμηθεί τα παλιότερα επιτεύγματα του. Αν και εδώ δεν ανακοινώθηκαν ποσά, οι «κόκκινοι διάβολοι» έδωσαν 15 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του και το επόμενο καλοκαίρι θα ακολουθήσουν άλλα 65 για την αγορά του σε μόνιμη βάση.

ΤΟΝΙ ΚΡΟΟΣ: Από τη Μπάγερν στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη χώρα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και μπορεί η Μπάγερν να πήρε 30 εκατομμύρια ευρώ, που είναι ποσό - ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου, αλλά πολλοί θεωρούν ότι είναι λίγα τα χρήματα που έδωσε η Ρεάλ για τον Γερμανό επιτελικό μέσο.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ: Από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Τσέλσι

Η Τσέλσι έδωσε 38 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έκανε δικό της, τον Βραζιλιάνο επιθετικό που είναι πολιτογραφημένος Ισπανός. Και ήδη ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε ταμείο πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ με την αγγλική ομάδα...

ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΪΣ: Από την Τσέλσι στην Παρί Σεν Ζερμέν

Μια μεταγραφή που συζητήθηκε καθώς πολλοί θεώρησαν πολλά τα 60 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η γαλλική ομάδα για να πάρει τον Βραζιλιάνο αμυντικό (άλλοι λένε 50). Σίγουρα στο Μουντιάλ δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, αλλά μαζί με τον άλλο Βραζιλιάνο, τον Τιάγκο Σίλβα στην άμυνα της Παρί, μπορούν να κάνουν θαύματα!

ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟ: Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μπάγερν

Σίγουρα το μεγαλύτερο όνομα που μετακόμισε στη Μπουντεσλίγκα αυτό το καλοκαίρι. Ο 32χρονος Ισπανός έφυγε για 10 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρεάλ, ένα deal αρκετά καλό για τους Βαυαρούς, καθώς είναι έμπειρος και μπορεί να προσφέρει πολλά.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ: Από τη Μίλαν στη Λίβερπουλ

Μια εντυπωσιακή μεταγραφή που κρύβει και παγίδες λόγω του χαρακτήρα του Ιταλού. Η Λίβερπουλ έδωσε 20 εκατομμύρια ευρώ στη Μίλαν για να βρει τον αντικαταστάτη του Σουάρες και το μόνο που μένει είναι, εάν ο Μπρένταν Ρότζερς ηρεμήσει το θηρίο!

MAΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ: Από τη Μπάγερν στην Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έψαχνε τον διάδοχο του Ντιέγκο Κόστα και φαίνεται να τον βρήκε στον Μάριο Μάντζουκιτς. Εδωσε 22 εκατομμύρια ευρώ στην Μπάγερν και πήρε τον Κροάτη επιθετικό. Βέβαια αυτός τους ξενέρωσε όλους στην παρουσίαση του, δηλώνοντας: «Δεν είμαι ο Ντιέγκο Κόστα...»

ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ: Από τη Μπαρτσελόνα στην Αρσεναλ

Εβαλε βαθιά το χέρι της στην τσέπη η Αρσεναλ για τον Χιλιανό επιθετικό, δίνοντας στην Μπαρτσελόνα κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα είναι πολλά αλλά πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν ως τώρα στην καριέρα του. Το θέμα είναι να πιάσει στην Αγγλία...

ΤΟΜΑΣ ΒΕΡΜΑΕΛΕΝ: Από την Αρσεναλ στη Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε τον διάδοχο του Πουγιόλ και θέλει να πιστεύει ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του αρχηγού της Αρσεναλ. Εδωσε λοιπόν στους «κανονιέρηδες» 19 εκατομμύρια ευρώ και θέλει απόο αυτον λύσεις στο κέντρο της άμυνας.

ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ: Από τη Μπαρτσελόνα στην Τσέλσι

Υπάρχουν πολλοί που ακόμα αναρωτιούνται γιατί η Μπαρτσελόνα έδωσε τον Ισπανό μέσο. Πάντως ο Ζοζέ Μουρίνιο με 35 εκατομμύρια ευρώ, βρήκε τον παίκτη που θα δώσει την κάθετη πάσα στους επιθετικούς του και μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα...

ΜΕΧΝΤΙ ΜΠΕΝΑΤΙΑ: Από τη Ρόμα στη Μπάγερν

Μια χρονιά έμεινε μόνο στην ιταλική ομάδα ο Μαροκινός αμυντικός και η Μπάγερν τον έβαλε στο στόχαστρο της. Τον αγόρασε με 26 εκατομμύρια ευρώ και άνοιξε το δρόμο για να πάει ο Κώστας Μανωλάς στη Ρόμα.

 

Τελευταία Νέα