Όλοι οι ευρωπαϊκοί τελικοί της Ρεάλ Μαδρίτης (pics+vids)

Όλοι οι ευρωπαϊκοί τελικοί της Ρεάλ Μαδρίτης (pics+vids)

Θοδωρής Βασίλης
Όλοι οι ευρωπαϊκοί τελικοί της Ρεάλ Μαδρίτης (pics+vids)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δώδεκα χρόνια και το gazzetta.gr θυμίζει όλους τους προηγούμενους τελικούς της «βασίλισσας».

1955-56 Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεμς 4-3

Στον πρώτο τελικό του Κυπέλου Πρωταθλητριών η Ρεάλ βρέθηκε να πίσω στο σκορ με 2-0 στα πρώτα δέκα λεπτά πριν καταφέρει με τους Ντι Στέφανο, Ριαλ και Μαρκίνιος να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 3-2, και να πάρει τη νίκη 11 λεπτά πριν το τέλος Ριαλ με 4-3, παρά την ισοφάριση του Χιντάλγκο.

1956-57 Ρεάλ Μαδρίτης-Φιορεντίνα 2-0

Τελικός στο σπίτι της για την Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» βάζουν δύσκολα στους Μαδριλένους αλλά μία λάθος απόφαση του Ολλανδού διαιτητή, Λίο Χορν για πέναλτι στον Ενρίκε Μάτος δίνει την ευκαιρία στον Ντι Στέφανο να ευστοχήσει από τα 11 μέτρα. με τον Γκέντο να κάνει το 2-0 και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να παίρνει φωτιά για την δεύτερη συνεχόμενη κούπα.

1957-58 Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν 3-2

Τρίτος συνεχόμενος τελικός για την «βασίλισσα» ξανά απέναντι σε ιταλική ομάδα, αυτή την φορά απέναντι στην Μίλαν. Οι «ροσονέρι» προηγούνται δύο φορές με τους Σκιαφίνο και Γκρίλο, αλλά ο Ριαλ στην παράταση κάνει το 3-2 για να δώσει άλλη μία κούπα στους Ισπανούς με τον 21χρονο τότε Γουόρεν Μπίτι να δίνει τα μετάλλια.

1958-59 Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεμς 2-0

Επανάληψη του πρώτου τελικού κι ευκαιρία για την Ρεμς να πάρει εκδίκηση. Οι «μερένχες» όμως ήταν ανίκητοι εκείνη την εποχή και παρά την απουσία του Πούσκας από την ενδεκάδα και τον τραυματισμό του Ραϊμον Κοπά, τα γκολ των Ματέος και Ντι Στέφανο έφεραν το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Μαδρίτη.

1959-60 Ρεάλ Μαδρίτης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 7-3

Η κυριαρχία της Ρεάλ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα ολοκληρωθεί με τον πιο εμφατικό τρόπο στην Γλασκώβη κόντρα στην Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Με τον Πούσκας να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε τελικό και τον Ντι Στέφανο να σημειώνει χατ τρικ η Ρεάλ συντρίβει με 7-3 τους Γερμανούς μπροστά σε 127.000 φιλάθλους στο «Χάμπτεν Παρκ».

1961-62 Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-3

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και η Ρεάλ μετά από απουσία ενός χρόνου επιστρέφει σε τελικό. Παρά το χατ τρικ του Πούσκας, η Μπενφίκα έχοντας τον Εουσέμπιο σε τρομερή ημέρα επικρατεί με 5-3 και διατηρεί τα σκήπτρα που είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά.

1963-64 Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

Μετά από διάλειμμα δύο ετών η Ρεάλ βρίσκεται ξανά σε τελικό αυτή την φορά απέναντι στην Ίντερ Ελένιο Ερέρα. Ματζόλα και Μιλάνι δίνουν προβάδισμα δύο γκολ στους «νερατζούρι» με τον Φέλο να μειώνει πριν ο Ματζόλα εξασφαλίσει οριστικά το τρόπαιο για τους Ιταλούς.

1965-66 Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν 2-1

Δύο αποτυχημένοι τελικοί είναι πολλοί για την Ρεάλ και ιδανικότερος αντίπαλος από τους Σέρβους της Παρτιζάν δεν υπήρχε. Οι Γιουγκοσλάβοι-τότε- έγιναν η πρώτη ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη που έφτανε σε τελικό και πίστεψε στο θαύμα όταν ο Βάσοβιτς έβαλε μπροστά την ομάδα του. Οι Αμάνθιο και Σερένα μέσα σε έξι λεπτά ανέτρεψαν το σκορ και η ομάδα του Μουνιόθ επέστρεφε από τις Βρυξέλλες με την έκτη κούπα.

1980-81 Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Μετά από ανομβρία 15 ετών οι Μαδριλένοι επιστρέφουν σε τελικό στο Παρίσι απέναντι στη νέα υπερδύναμη της Ευρώπης την Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι. Ένα γκολ του Άλαν Κένεντι οκτώ λεπτά πριν το τέλος ήταν αρκετό για να μετατρέψει το όνειρο του Βουγιαντίν Μπόσκοφ και των παικτών του σε εφιάλτη.

1997-98 Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 1-0

Δεκαεπτά χρόνια απουσίας ήταν αρκετά για την Ρεάλ η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά σε τελικό της νέας διοργάνωσης που πλέον έχει ονομαστεί Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Γιουβέντους. Ο Μιγιάτοβιτς έστω και οριακά οφσάιντ πετυχαίνει το χρυσό γκολ που που δίνει το έβδομο τρόπαιο στον σύλλογο, και τον πρώτο μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

1999-2000 Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0

Πρώτος τελικός στην ιστορία της διοργάνωσης μεταξύ δύο ομάδων από την ίδια χώρα. Η Ρεάλ κάνει πλάκα στην ομαδάρα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τον Ραούλ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στην άνετη επικράτηση με 3-0.

2001-02 Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβερκούζεν 2-1

Η Ρεάλ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος στο Χάμπτεν Παρκ εκεί όπου είχε δώσει μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές της παραστάσεις το 1960 απέναντι στην Άιντραχτ Φρνκφούρτης. Τώρα αντίπαλος είναι η Λεβερκούζεν που είχε αποκλείσει Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ραούλ δίνει νωρίς προβάδισμα, με τον Λούσιο να ισοφαρίζει για τις «ασπιρίνες». Κάπου εκεί όμως, μιλάει η κλάση του τεράστιου Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος με ένα τρομερό βολέ στον αέρα νικάει τον Μπουτ για να δώσει το ένατο και τελευταίο μέχρι στιγμής τίτλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα