Παίκτες του Παναθηναϊκού με... εμπειρία σε τελικούς Κυπέλλου!

Παίκτες του Παναθηναϊκού με... εμπειρία σε τελικούς Κυπέλλου!

Γιώργος Βροντάκης
Παίκτες του Παναθηναϊκού με... εμπειρία σε τελικούς Κυπέλλου!

bet365

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μετά το 2010 και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr αρκετοί παίκτες του είναι πρωτάρηδες αλλά και Κυπελλούχοι.

Το Σάββατο (26/04) είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μετά το 2010, όταν στο ίδιο γήπεδο είχαν επικρατήσει του Άρη με γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο.

Από το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που θα πάρουν για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Δείτε στο gazzetta.gr τους πρωτάρηδες του τελικού για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τους Κυπελλούχους...

Στέφανος Καπίνο: Πρωτάρης

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Πρωτάρης

Μέντες, ο Κυπελλούχος Αυστρίας
Ο Νταβίντ Μέντες δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου, αφού το είχε πράξει με απόλυτη επιτυχία τη σεζόν 2011-12 με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ. Ο Ολλανδός μέσος ήταν βασικός σε όλο το ενενηντάλεπτο στην αναμέτρηση της Σάλτσμπουργκ με τη Ριντ (3-0). Δηλαδή ο Μέντες έχει ένα στα ένα Κύπελλα.

Τάσος Λαγός: Πρωτάρης

Μάρκους Μπεργκ: Πρωτάρης

Ζοσέ Ζέκα: Πρωτάρης

Τρόπαιο ο Κλωναρίδης, αλλά απών
Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης τη σεζόν 2010-11 ήταν μέλος της ΑΕΚ που βρέθηκε στον τελικό με αντίπαλο τον Ατρόμητο (3-0) στο ΟΑΚΑ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν ήταν στην αποστολή για τον τελικό, όμως, στο παλμαρέ του έχει τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος.
στην αποστολή.

Νίκος Μαρινάκης: Πρωτάρης

Αλέξης Ταμπάκης: Πρωτάρης

Χρήστος Δώνης: Πρωτάρης

Κυπελλούχος Ολλανδίας ο Μπαϊράμι
Ο Εμίρ Μπαϊράμι δεν θα βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος λόγω τραυματισμού, όμως, έχει βρεθεί σε τελικό και μάλιστα τον έχει κατακτήσει. Ήταν τη σεζόν 2010-11 όταν αγωνιζόταν στην Ολλανδία με την Τβέντε. Τότε, η ομάδα του επικράτησε με 3-2 του Άγιαξ στο Ρότερνταμ με τον Σουηδό μέσο να περνάει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στη θέση του Τσαντλί.

Νίκος Καρέλης: Πρωτάρης

Μεχντί Αμπέιντ: Πρωτάρης

Νάνο: Πρωτάρης

Ξέρει από Κύπελλα ο Σίλντενφελντ
Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έχει δύο Κύπελλα στην τροπαιοθήκη του, αλλά σε ένα αγωνίστηκε. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός τη σεζόν 2007-08 ήταν στο ρόστερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έφτασε μέχρι τον τελικό με την Χάιντουκ Σπλιτ. Στο ματς του Ζάγκρεμπ η Ντιναμό επικράτησε με 3-0 και στον αγώνα του Σπλιτ δεν μπήκαν τέρματα. Η Ντιναμό κέρδισε το Κύπελλο Κροατίας, αλλά ο Σίφο δεν ήταν καν στην αποστολή.

Τη σεζόν 2009-10, ο Σίλντενφελντ έπαιζε στην Αυστρία με τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικού του Κυπέλλου Αυστρίας. Η Στουρμ Γκρατς επικράτησε της Νόισταντ με 1-0 με τον νυν παίκτη του Παναθηναϊκού να παίζει σε όλο το ματς.

Σπύρος Ρισβάνης: Πρωτάρης

Θανάσης Ντίνας: Πρωτάρης

Δύο τελικοί, δύο τρόπαια ο Κοτσόλης
Ο Στέφανος Κοτσόλης θα βρεθεί φέτος για τρίτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τις δύο προηγούμενες να το έχει σηκώσει. Το 2007 ήταν ο βασικός πορτιέρο της Λάρισας στον τελικό με τον Παναθηναϊκό με τους βυσσινί να επικρατούν με 2-1, ενώ το 2003-04 βρισκόταν στον πάγκο της Νέας Σμύρνης, όταν οι πράσινοι νίκησαν τον Ολυμπιακό με 3-1.

Γιώργος Κουτρουμπής: Πρωτάρης

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Πρωτάρης

Δύο στα δύο ο Πράνιτς
Ο Ντάνιελ Πράνιτς έχει βρεθεί δύο φορές σε τελικούς και έχει κατακτήσει το τρόπαιο ισάριθμες. Ο Κροάτης μέσος τη σεζόν 2008-09 ήταν στη Χέρενφεν, όταν αυτή επικράτησε στον τελικό της Τβέντε με 5-4 στα πέναλτι (2-2 κ.α. Και παράταση). Ο διεθνής άσος ήταν βασικός σε όλη την αναμέτρηση.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Πράνιτς βρέθηκε από την Ολλανδία στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου και συνέτριψαν την Βέρντερ με 4-0 με τον Κροάτη να είναι στον πάγκο, αλλά να μην χρησιμοποιείται.

Αμπντούλ Ατζαγκούν: Πρωτάρης

Διαμαντής Χουχούμης: Πρωτάρης

Τρεις τελικοί και ένα τρόπαιο ο Πέτριτς
Ο Μλάντεν Πέτριτς είναι ο πιο... έμπειρος παίκτης του Παναθηναϊκού από τελικούς Κυπέλλων αφού φέτος θα βρεθεί για τέταρτη φορά στη συγκεκριμένη θέση. Ο Κροάτης επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό στην Ελβετία τη σεζόν 2003-04 με την Γκρασχόπερ και στην ήττα με 3-2 από την Βιλ, παίζοντας για 80 λεπτά.

Τη σεζόν 2006-07 ήταν μέλος της Βασιλείας και σήκωσε το Κύπελλο Ελβετίας επικρατώντας της Λουκέρνης με 1-0, με τον Πέτριτς να αγωνίζεται για 58'.

Ο τελευταίος του τελικός ήταν για το Κύπελλο Γερμανίας την αγωνιστική περίοδο 2007-08, όταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε ως την... πηγή αλλά δεν ήπιε νερό χάνοντας από την Μπάγερν με 2-1. Ο Πέτριτς ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα