Προκρίσεις που χάθηκαν στο... πάρα πέντε (vids)

Μάκης Σταθάτος
Προκρίσεις που χάθηκαν στο... πάρα πέντε (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τους «8» του Champions League και το gazzetta.gr θυμάται τις προκρίσεις που χάθηκαν στο πάρα πέντε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κοντά στο όνειρο έφτασε ο Ολυμπιακός μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» καθώς ένα γκολ θα τον έστελνε στις 8 κορυφαίες φετινές ομάδες της Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» με το 2-0 του πρώτου αγώνα είχαν αρκετές ευκαιρίες απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φτάσουν σε μια ιστορική πρόκριση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Το gazzetta.gr σας θυμίζει τις προκρίσεις των ελληνικών ομάδων που χάθηκαν την τελευταία στιγμή στο Champions League.

1995/96 Ημιτελικά
Παναθηναϊκός-Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέγκια στους «8» θα βρει στα ημιτελικά την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, τον Άγιαξ. Το «τριφύλλι» με μια μεγαλειώδη εμφάνιση θα «κλέψει» στην Ολλανδία τη νίκη με το ιστορικό γκολ του Βαζέχα. Τα πράγματα ωστόσο, στη ρεβάνς της Αθήνας μόνο εύκολα δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό. Τα «τρομερά μωρά» του Φαν Γκάαλ θα επικρατήσουν με 3-0 χάρη στα δύο γκολ του Λιτμάνεν (4΄, 77΄) και σε αυτό του Βόουτερ (86΄).


Παναθηναϊκός-Άγιαξ 0-3 (1995/1996) από pklora7

1998/99 Προημιτελικά
Ολυμπιακός-Γιουβέντους

Με μια εκπληκτική πορεία ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν θα προκριθεί ως πρώτος από τον όμιλό του αφήνοντας εκτός Πόρτο και Άγιαξ. Στους «8» θα βρει απέναντί του την Γιουβέντους. Η «γηραιά κυρία» θα προκριθεί στο πρώτο ματς στο Τορίνο με 2-0 χάρη στα γκολ των Ιντζάγκι (37΄) και Κόντε (78΄), αλλά το πέναλτι του Νινιάδη (89΄) θα διατηρήσει τις ελπίδες των «ερυθρολεύκων». Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός θα φτάσει γρήγορα στο «χρυσό» γκολ με τον Γκόγκιτς (13΄) και θα κρατήσει την πρόκριση στα χέρια του ως το 85΄. Εκεί ένα λάθος θα δώσει την ευκαιρία στον Κόντε να στείλει τη Γιουβέντους στην επόμενη φάση.


Olympiakos - Juventus 1-1 - Αλέξης Σπυρόπουλος από lpage2424

2001/02 Προημιτελικά
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα

Η πιο δύσκολη πρόκριση ελληνικής ομάδας σε νοκ άουτ φάση του Champions League αφού ο Παναθηναϊκός πέρασε από δύο ομίλους για να βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» θα πάρουν τη νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπασινά (79΄). Στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» το γκολ του Κωνσταντίνου στο 8' θα δώσει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ονειρευτεί μια μεγάλη πρόκριση. Όμως η αντεπίθεση των Καταλανών θα φέρει αποτελέσματα. Τα γκολ των Λούις Ενρίκε (23΄, 49΄) και Σαβιόλα (61΄) θα στείλουν την Μπαρτσελόνα στους «4» παρότι ο Παναθηναϊκός θα σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες στο τέλος.


Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 3-1 (2001/2002) από sxplVII

2004/05, Φάση Ομίλων
Ολυμπιακός-Λίβερπουλ

Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός έχασε μια πρόκριση από τους ομίλους με αυτοκτονία. Στη δεύτερη αγωνιστική κέρδισε 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Λίβερπουλ και έφτασε στην τελευταία να παίζει μαζί της την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός είχε 10 βαθμούς έναντι των 7 της αγγλικής ομάδας και είχε την πολυτέλεια να ελπίζει ακόμα και με ήττα. Το γκολ του Ριβάλντο στο 27΄ θα ανοίξει το δρόμο στον Ολυμπιακό καθώς η Λίβερπουλ έπρεπε να πετύχει τρία για να περάσει. Στο β΄ ημίχρονο θα ξεκινήσει μια επική αντεπίθεση των «κόκκινων», οι οποίοι με τα γκολ των Πονγκόλ (47΄), Μέλορ (80΄) και Τζέραρντ (86΄) θα πάρει το εισιτήριο, στέλνοντας στο καναβάτσο τους «ερυθρόλευκους».


Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1 από sxplVII

2008/09, Φάση «16»
Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ

Με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο στη φάση των ομίλων και τρεις σερί νίκες ο Παναθηναϊκός θα πάρει μια ανέλπιστη πρόκριση για τους «16» όπου θα βρει στον δρόμο του την Βιγιαρεάλ. Στο πρώτο ματς στο «Μαδριγάλ) ο Παναθηναϊκός θα προηγηθεί στο 59΄ με το γκολ του Καραγκούνη, αλλά ο Ρόσι στο 67΄ θα δώσει την ισοπαλία στην ομάδα του. Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ο Ιμπαγάσα στο 49΄ θα δώσει το προβάδισμα στα «κίτρινα υποβρύχια», αλλά στο 55΄ ο Μάντζιος θα φέρει πάλι στα ίσια την υπόθεση πρόκριση. Όμως ,το γκολ του Γιορέντε στο 70΄ θα στείλει την Βιγιαρεάλ στους «8» της διοργάνωσης.

2013/14, Φάση «16»
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ.

Το όνομα της Μάντσεστερ Γ. μόνο δέος θα μπορούσε να προκαλέσει όμως η φετινή κακή εικόνα της αγγλικής ομάδας άφηνε αρκετές ελπίδες στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τα γκολ των Τσόρι (38΄) και Κάμπελ (55΄) θα πάρουν τη νίκη με 2-0 και θα πάνε με άλλον αέρα στο «Ολντ Τράφορντ». Η ρεβάνς ωστόσο, θα αποδειχθεί καταστροφική για τον Ολυμπιακό καθώς τα τρία γκολ του Φαν Πέρσι (25΄, 45΄, 52΄) θα φέρουν την ολική ανατροπή και θα στείλουν τη Γιουνάιτεντ στην επόμενη φάση. Η μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία (από πλευράς σκορ πρώτου αγώνα) ελληνικής ομάδας θα χαθεί, με τον Ολυμπιακό να δικαιούται κάτι παραπάνω βάσει της εικόνας του.


Highlights & All Goals ~ Manchester United vs... από eFailWinArmy

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα