Η ζωή του Ντάνιελ Χούσεν του ΠΑΟΚ

Η ζωή του Ντάνιελ Χούσεν του ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Η ζωή του Ντάνιελ Χούσεν του ΠΑΟΚ

bet365

Στην απόκτηση του Χούσεν με τη μορφή δανεισμού από τον Άγιαξ προχώρησε ο ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Ολλανδό επιθετικό.

Ο «Ντάνι» όπως είναι το χαϊδευτικό του παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και διακρίνεται για την ταχύτητά και την τεχνική του κατάρτιση. Παρότι δεν έχει πολλές συμμετοχές ως βασικός στις ομάδες που έχει αγωνιστεί, αρέσκεται στο να πετυχαίνει γκολ, ακόμα και όταν παίζει λίγα λεπτά.

Ο Ντάνιελ «Ντάνι» Χούσεν γεννήθηκε στο Χίρλεν της Ολλανδίας στις 15 Ιανουαρίου του 1991 από Μαροκινό πατέρα και Ολλανδέζα μητέρα. Ξεκίνησε από πολύ νωρίς να παίζει ποδόσφαιρο σε τοπικά σωματεία. Το ταλέντο του φάνηκε από την αρχή με αποτέλεσμα να βρεθεί στις ακαδημίες της Φορτούνα Σιτάρντ. Σε ηλικία 17 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του στις 15 Αυγούστου του 2008 στο εκτός έδρας μας απέναντι στους Γκόου Αχέντ Ινγκλς.

Τα λαγωνικά της Φούλαμ τον παρακολουθούσαν καιρό και το καλοκαίρι του 2009 με μόλις μία συμμετοχή στη Φορτούνα κατέληξε στον αγγλικό σύλλογο, χωρίς καν να έχει ενηλικιωθεί. Τον Απρίλιο του 2010, η Φούλαμ ανακοίνωσε τον δανεισμού την Ελσίνκι ως το καλοκαίρι προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Στην Φινλανδία πήρε τις ευκαιρίες του. Έκανε το ντεμπούτο του στις 16 Απριλίου, στη νίκη της ομάδας του με 5-0 επί της Κουόπιο. Στις 19 Μαϊου ήρθε και το πρώτο του γκολ στο εκτός έδρας 2-1 με αντίπαλο την Μαριεχαμν. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός στο ισχίο τον έφερε την επιστροφή του στη Φούλαμ, ένα μήνα νωρίτερα από την αρχική συμφωνία.

Προς το τέλος της σεζόν 2010/11 βρέθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Φούλαμ για το ματς με την Σάντερλαντ, αλλά δεν έκανε την εμφάνισή του. Στις 23 Μαϊου, η διοίκηση της αγγλικής ομάδας επιβεβαίωσε ότι επέκτεινε τη συνεργασία της με τον νεαρό Ολλανδό ως τον Ιούνιο του 2012 με την δυνατότητα να επεκτείνει τους όρους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Παρά τη νέα συμφωνία, η Φούλαμ αποφάσισε τον Αύγουστο του 2011 να τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στην Φορτούνα από την οποία τον είχε αποκτήσει. Ο Χούσεν επέστρεψε σε ένα οικείο περιβάλλον, ορεξάτος να παίξει ποδόσφαιρο. Πραγματοποίησε μια γεμάτη σεζόν με 33 εμφανίσεις και 13 γκολ.

Στο τέλος της σεζόν επέστρεψε και πάλι στην Φούλαμ, αλλά για ακόμα μια φορά δεν θα βρισκόταν στις βασικές επιλογές. Έτσι τον Αύγουστο του 2012 ήρθε σε συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια με τον Άγιαξ με την Φούλαμ να διατηρεί το 30% των δικαιωμάτων του. Έκανε το ντεμπούτο στις 3 Οκτωβρίου στο Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, μπαίνοντας στο 66΄ στη θέση του Τόμπιας Σανα.

Το ντεμπούτο του με την φανέλα του «Αίαντα για το ολλανδικό πρωτάθλημα στις 17 Νοεμβρίου, συνδυάστηκε με γκολ κόντρα στη Φένλο, παρόλο που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Κρίστιαν Έρικσεν. Τέσσερις μέρες αργότερα, έπαιξε απέναντι στη Ντόρτμουντ για το Champions League και σημείωσε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα με 4-1.

Με τον Άγιαξ αγωνίστηκε σε 32 ματς και πέτυχε 7 τέρματα πριν καταλήξει στον ΠΑΟΚ, όπου θα βρει τον συμπατριώτη του Χουμπ Στέφενς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής τόσο με την under 17 όσο και με την 21.

Δείτε τον σε δράση

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα