Το προφίλ του Μάαρτεν Μάρτενς (pics & vids)

Το προφίλ του Μάαρτεν Μάρτενς (pics & vids)

Γιώργος Βροντάκης
Το προφίλ του Μάαρτεν Μάρτενς (pics & vids)

bet365

Ο Μάαρτεν Μάρτενς αναμένεται να φορέσει από τώρα τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Βέλγο μέσο με το πόδι «ξυράφι», αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς.

Ο 29χρονος Βέλγος που μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις της μεσαίας γραμμής θα μεταβεί από τώρα στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ως ελεύθερος από την Αλκμααρ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «δικεφάλου».

Ο Μάαρτεν Μάρτενς γεννήθηκε κατακαλόκαιρο (2 Ιουλίου 1984) στην πόλη Έεκλο και φάνηκε από μικρός τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Ο πατέρας του τον έγραψε σε ηλικία 8 ετών στις Ακαδημίες της Άντερλεχτ, αν και πριν είχε κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του στην Κλάουβερτς Μπασεβέλντε.

Ο Βέλγος μέσος με την άριστη τεχνική του κατάρτιση έκανε την Ρόντα να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του, όταν έγινε 19 χρονών (το 2003). Ομως, ο Μάρτενς προτίμησε να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του, καθώς ακόμα δεν είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Τη σεζόν 2003-04, ο Μάρτενς έγινε μέλος της πρώτης ομάδας της Άντερλεχτ, όμως, δεν πήρε ευκαιρίες για να δείξει το πλούσιο ταλέντο του. Ο μόνος προπονητής που τον χρησιμοποίησε και μάλιστα για μια και μοναδική φορά, ήταν ο Ούγκρο Μπρος.

«Αγροτικό» στην Βάαλβαϊκ
Ο Μάαρτεν έπρεπε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να κερδίσει φανέλα βασικού στην ομάδα των Βρυξελλών και έτσι δόθηκε δανεικός στην Βάαλβαϊκ την αγωνιστική περίοδο 2004-05. Με τη νέα του ομάδα έπαιξε σε 27 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας και 2 γκολ.

Ο Μάρτενς ως επιθετικό χαφ και εξτρέμ εντυπωσίασε στην Βάαλβαϊκ και το καλοκαίρι του 2005 η ολλανδική ομάδα τον απέκτησε ως ελεύθερο και ο Βέλγος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στα δίχτυα της Άλκμααρ
Οι εμφανίσεις του με την Βάαλβαϊκ έκαναν την Άλκμααρ του Λουίς Φαν Χάαλ να τον αγοράσει το επόμενο καλοκαίρι (2006). Η πρώτη του σεζόν (2006-07) με την ΑΖ ήταν καταπληκτική, αφού αγωνίστηκε σε 47 ματς για όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε 17 τέρματα. Αυτή ήταν και η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός
Όμως, στη συνέχεια ήρθαν οι τραυματισμοί. Στις 28 Οκτωβρίου 2007, ο Μάρτενς υπέστη τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του που τον άφησε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά πιο δυνατός.

Το πρωτάθλημα και η Γιουβέντους
Τη σεζόν 2008-09 έπαιξε σε 35 ματς πετυχαίνοντας 7 γκολ κατακτώντας το πρωτάθλημα, ενώ τότε είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και μαι χρονιά αργότερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνέχισε τις γεμάτες σεζόν έχοντας 38 συμμετοχές και 5 τέρματα το 2009-10 (κατέκτησε το τρόπαιο «Γιόχαν Κρόιφ» ) και 35 εμφανίσεις και 6 γκολ την επόμενη χρονιά.

Επιστροφή και νέο χτύπημα
Τα προβλήματα του, όμως, ξανά άρχισαν τον Απρίλιο του 2011. Ο Μάρτενς τραυματίστηκε μετά την σύγκρουση του με τον πρώην συμπαίκτη του Ζιλ Σβερτς και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση τέσσερις μήνες αργότερα, σκοράροντας στο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν (Αύγουστος 2011).

Ο πανηγυρισμός του για το γκολ δεν κράτησε πολύ, καθώς δύο εβδομάδες αργότερα ξανά τραυματίστηκε. Επέστρεψε εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2011, όμως, δεν κέρδισε θέση στην βασική 11άδα.

Αρχηγός στην Άλκμααρ και τραυματισμός στο γόνατο
Ο Μάρτενς τον Αύγουστο του 2012 πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ΑΖ, μετά τις αποχωρήσεις από την ομάδα του Νίκλας Μοϊσάντερ και Ράσμους Ελμ. Ο Βέλγος ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν, όμως, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε εκτός για όλη τη σεζόν. Είχε μόλις 9 εμφανίσεις και ένα τέρμα.

Επόμενος σταθμός ο ΠΑΟΚ
Στις 6 Ιανουαρίου του 2014, ανακοινώθηκε πως ο Μάρτενς από το καλοκαίρι θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς, θέλοντας να ανοίξει νέα σελίδα στην καριέρα του και να αφήσει πίσω τους τραυματισμούς.

Το συμβόλαιο του με την ΑΖ έληγε το καλοκαίρι και η ολλανδική ομάδα τον άφησε να φύγει ως ελεύθερος μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση παραχώρησης του στον ΠΑΟΚ.

O Mr Assist...
Με μόλις ένα γύρο στο ολλανδικό πρωτάθλημα και όχι μόνο, ο Μάαρτεν Μάρτενς έχει αγωνιστεί σε 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πανηγυρίσει 1 γκολ, όμως, έχει μοιράσει άλλα 10 στους συμπαίκτες του.

Captain και στις μικρές Εθνικές
Οταν ο Μάρτενς ήταν παίκτης της Βάαλβαϊκ ήταν αρχηγός στην Εθνική Βελγίου κάτω των 21 ετών, έχοντας για συμπαίκτες τους, Βινσέντ Κομπανί, Μαρουάν Φελαϊνί, Γιαν Βερτόνγκεν, Τόμας Βερμάελεν και Μούσα Ντεμπελέ. Μάλιστα, πήρε μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21 που πραγματοποιήθηκε το 2007 και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2007, έκανε το ντεμπούτο του και με την Εθνική Βελγίου με τον προπονητή Ρενέ Βάντερεϊκεν να τον καλεί. Ομως, όπως διαβάσατε και παραπάνω οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να καθιερωθεί στην Εθνική Βελγίου.

Το 2009 κλήθηκε ξανά για μια διοργάνωση στην Ιαπωνία και η τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο ήταν υπό τις οδηγίες του Ντικ Αντβοκαατ (προπονητής του στην Αλκμααρ) το 2010.

Ποιοτικός και αρτίστας
Ο 29χρονος Βέλγος είναι ένα σπουδαίο επιθετικό χαφ που μπορεί να παίξει με αξιώσεις και πίσω από τον φορ, ενώ έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια ως αριστερό εξτρέμ.

Ο αριστεροπόδαρος άσος έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, καθώς δύσκολα μπορεί κάποιος να του πάρει την μπάλα και έχει πολύ καλά στημένα.

Δεν είναι τυχαίο πως μοίραζε συνεχώς ασίστ, αφού διαθέτει καλή κάθετη πάσα και είναι εξαιρετικός στο ομαδικό παιχνίδι. Ομως, δεν είναι ιδιαίτερα ταχύς και δεν αμύνεται και πάρα πολύ.

Πατέρας και πρωταθλητής
Ο Μάαρτεν Μάρτενς το 2009 έγινε πατέρας με τη σύζυγο του να φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, ενώ στο παλμαρέ του υπάρχει το πρωτάθλημα του 2009 με την Άλκμααρ και το Κύπελλο της σεζόν 2012-13.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΕΝΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ*.

ΓΚΟΛ

2003-04

Αντερλεχτ

1

0

2004-05

Βάαλβαϊκ

27

2

2005-06

Βάαλβαϊκ

25

7

2006-07

Αλκμααρ

47

17

2007-08

Αλκμααρ

12

0

2008-09

Αλκμααρ

35

7

2009-10

Αλκμααρ

38

5

2010-11

Αλκμααρ

35

6

2011-12

Αλκμααρ

27

12

2012-13

Αλκμααρ

9

1

2013-14

Αλκμααρ

25

1

ΣΥΝΟΛΟ

281

58

* Σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα