Το 'χει κάνει, μπορεί να το ξανακάνει! (vids)

Το 'χει κάνει, μπορεί να το ξανακάνει! (vids)

Μάκης Σταθάτος
Το 'χει κάνει, μπορεί να το ξανακάνει! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Ντα Λουζ» επί της Μπενφίκα και το gazzetta.gr σας θυμίζει τα «διπλά» στο Champions League.

Η νίκη των «ερυθρολεύκων» μέσα στο Βέλγιο επί της Άντερλεχτ αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης. Η ομάδα του Μίτσελ αναζητά ένα αποτέλεσμα μέσα στην Πορτογαλία επί της Μπενφίκα, το οποίο δεν αποκλείεται να κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί για μεγάλες νίκες εκτός έδρας. Από το 2008 που σημείωσαν την πρώτη τους επί της Βέρντερ στη Βρέμη, μετρούν πέντε νίκες, όλες στη φάση των ομίλων.

Το gazzetta.gr σας τις θυμίζει

2008 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ
Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3 (32΄ Αλμέιδα-72΄ Στολτίδης, 82' Πατσατζόγλου, 86΄ Κοβάσεβιτς)

Η κατάρα έσπασε. Μετά από 32 εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός διέλυσε την Βέρντερ μέσα στην Γερμανία με 3-1 χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο της γερμανικής ομάδας. Η ιστορική αυτή νίκη των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της ελληνικής ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


2008 Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ
Λάτσιο – Ολυμπιακός 1-2 (30΄ Πάντεφ-35΄ Γκαλέτι, 64΄ Κοβάσεβιτς)

Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός βάλθηκε να τους τρελάνει όλους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το πρώτο διπλό στη Βρέμη ακολούθησε και αυτό στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με τον Πάντεφ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε πρώτα με τον Γκαλέτι και στη συνέχεια με τον Κοβάσεβιτς παίρνοντας μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.


2011 Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ
Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1 (82΄ Φετφατζίδης)

Ο Ολυμπιακός παίζει το κεφάλι του στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους και το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο τέλος του αγώνα κρατάει ζωντανό το όνειρο του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


2012 Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ
Μονπελιέ – Ολυμπιακός 1-2 (49΄ Σαρμπονιέ-73΄ Τοροσίδης, 91΄ Μήτρογλου)

Το τέταρτο διπλό του Ολυμπιακού σημειώθηκε με ακόμα μία ανατροπή. Η Μονπελιέ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 49΄, ωστόσο το τελευταίο 20λεπτο έμελλε να είναι γλυκό για τους «ερυθρόλευκους». Στο 73΄ ο Τοροσίδης έκανε το 1-1 και στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου έδωσε στον Ολυμπιακό μια μεγάλη νίκη μέσα στη Γαλλία.


2013 Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ
Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3 (17΄, 56΄, 72΄Μήτρογλου)

Η βραδιά του Κώστα Μήτρογλου. Ο 25χρονος επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς με το χατ τρικ που πέτυχε έδωσε στον Ολυμπιακό το πρώτο του φετινό τρίποντο στην διοργάνωση και παράλληλα αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση μετά την εντός έδρας ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα.

Δείτε τα βίντεο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα