NBA: Η 7άδα που... έκλεισε στόματα! (vids)

Νίκος Καρφής
NBA: Η 7άδα που... έκλεισε στόματα! (vids)

bet365

Έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα δείγματα για τη σεζόν στο ΝΒΑ και υπάρχουν 7 παίκτες που δίνουν τις απαντήσεις τους σε όσους τους αμφισβήτησαν.

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη για κάποιους παίκτες.

Υπάρχουν άτομα που λίγοι ασχολήθηκαν μαζί τους στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ενώ για περισσότερους από αυτούς είδαμε έντονη αμφισβήτηση.

Η αμφισβήτηση ήταν μεγάλη για μερικούς από αυτούς, αλλά δεν πτοήθηκαν και απάντησαν όπως πρέπει. Στο παρκέ!

Αυτή είναι η 7άδα που κλείνει στόματα

Tρίσταν Τόμπσον

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερο ασχολήθηκαν με την σχέση που είχε με την Καρντάσιαν παρά με αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ. Δέχθηκε κριτική από τα Μέσα που μερικές φορές ξέφευγε από τα όρια του επιτρεπτού. Οι εμφανίσεις του με τους Καβς δεν βοήθησαν να αλλλάξει η κατάσταση. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά ο Τρίσταν έχει αφοσιωθεί στο μπάσκετ και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μια ομάδα που στερείται ποιοτητας. Ο Τόμπσον μετρά 14.1 πόντους, 10.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.2 μπλοκ. Αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας του στη ρακέτα.

Ρίκι Ρούμπιο

Η μετακίνηση του Ρούμπιο από τη Γιούτα στους Σανς δεν είχε την προβολή που πολλοί θα περίμεναν. Δεν στάθηκαν πολύ στον Ισπανό γκαρντ, κάτι που ίσως ήταν άδικο. Ο Ρίκι δεν πτοήθηκε καθόλου και μετά από λίγο καιρό αναδείχθηκε MVP στο Παγκόσμιο με τους Ισπανούς. Έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήρια του και με το Φοίνιξ. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια ήταν εκ των χειρότερων στη διοργάνωση. Όμως φέτος το δίδυμο Μπούκερ-Ρούμπιο έχει ταιριάξει και οδηγεί τους ήλιους σε θέση playoffs. Ο Ρούμπιο μετρά 13.5 πόντους, 7.8 ασίστ και 5.2 ριμπάουντ. Έχει συμμαζέψει τους Σανς, όντας ένας εξαιρετικός δημιουργός. Ο Μόντι Ουίλιαμς τον εμπιστεύεται και ο Ρίκι τον δικαιώνει.

Λουκ Κενάρντ

Το σουλούπι του Κενάρντ δεν τον βοηθάει. Όμως ο παίκτης των Πίστονς δούλεψε πολύ και πλέον είναι πολύτιμος για την ομάδα. Είναι τρίτος σκόρερ με 16.7 πόντους μέσο όρο πίσω από Γκρίφιν και Ντράμοντ, ενώ είναι 2ος στις ασίστ πίσω από τον Ρόουζ. Το μεγάλο του όπλο είναι το εξωτερικό του σουτ. Σουτάρει με 39% τρίποντα και δείχνει να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα στα χέρια του. Πολύ υποτιμημένος παίκτης που δείχνει να στέκεται εξαιρετικά στο κορυφαία πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Τζαμπάρι Πάρκερ

Tα τελευταία χρόνια ο Τζαμπάρι ψάχνει να βρει την Ιθάκη. Έφυγε από το Μιλγουόκι, χτυπημένος από σοβαρούς τραυματισμούς, κάτι που δεν του επέτρεψε να δείξει αυτά που μπορεί. Πέρυσι έκανε μερικά καλά ματς στους Ουίζαρντς, αλλά ούτε εκεί στέριωσε και έτσι αποφάσισε να πάει στους νεανικούς Χοκς. Τα γεράκια δεν έχουν ξεκινήσει καλά, αδυνατόντας να καλύψουν το κενό του Κόλινς στη θέση του σέντερ. Οι μοναδικές αχτίδες φωτός είναι ο Γιανγκ, ο Τζαμπάρι και ο Χάντερ. Ο Πάρκερ μετρά 17.1 πόντους, μια επίδοση που είναι η δεύτερη κορυφαίας της καριέρας του. Επιπλέον αποτελεί τον κορυφαίο ριμπάουντερ της ομάδας τώρα που λείπει ο Κόλινς. Κατεβάζει 6.7 σκουπίδια ανά παιχνίδι.

Άντριου Ουίγκινς

Στην αρχή της σεζόν αναρωτήθηκε πως γίνεται να μην βρίσκεται ανάμεσα στους 100 καλύτερους παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ. Αρκετοί τότε του είπαν πως δεν αξίζει να είναι στο TOP-10. Ο Ουίγκινς ήθελε να απαντήσει με έργα και το κατάφερε. Πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της ζωής του και μαζί με τον Τάουνς κάνουν τους φιλάθλους των Τίμπεργουλβς να ονειρεύονται ξανά playoffs. Bελτιωμένος σε όλες τις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες, μα πάνω απ'ολα πολύ πιο ώριμος στο παιχνίδι του στην επίθεση. Φέτος έχει 25.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ, ενώ βελτιώθηκε και στα μπλοκ (1.1 ανά παιχνίδι). Έχει ανεβεί και στην άμυνα, απογειώνοντας το παιχνίδι του. Η Μινεσότα βλέπει τον Ουίγκινς που ονειρευόταν όταν τον έπαιρνε από τους Καβς.

Μπράντον Ίνγκραμ

Το καλοκαίρι οι Λέικερς επέλεξαν να τον ανταλλάξουν μαζί με άλλους για να φέρουν τον πόθο τους εδώ και μήνες, τον Άντονι Ντέιβις. Μέχρι τώρα δεν τους έχει στοιχίσει αυτή η απουσία, αφού τα πάνε εκπληκτικά. Από την άλλη όμως αυτή η αλλαγή είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τον Ίνγκραμ. Σε πολλά ματς δείχνει να παίζει σαν superstar. Η σωματοδομή αυτού του παιδιού ήταν κρίμα να χαραμιστεί. Είναι μακρύς, ικανός σκόρερ και δουλεύει σκληρά. Στη Νέα Ορλεάνη που δεν έχει κάποιο all star παίκτη, έχει την ευκαιρία να φανεί περισσότερο και την έχει αρπάξει από τα μαλλιά. Μιλάμε για τον ηγέτη της ομάδας. Τα νούμερα του είναι τα καλύτερα της καριέρας του. Kάθε χρόνο βελτιώνεται, αλλά φέτος έχει career high σε μέσο όρο πόντων, ριμπάουντ, ασίστ κλεψίματα και μπλοκ. Έχει 25.9 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 μπλοκ και 0.8 κλεψίματα.

Ντουάιτ Χάουαρντ

Tη σεζόν που πέρασε, έπαιξε μόλις 9 ματς, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Έψαξε ένα νέο ξεκίνημα στους Λέικερς, θέλοντας να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Η αλλαγή στο σώμα του ήταν εμφανής στο ξεκίνημα της σεζόν. Ατελείωτες ώρες προπόνησης, σκληρή δουλειά στο γυμναστήριο για να είναι πανέτοιμος για μια σεζόν πρόκληση στους λιμνάνθρωπους. Γνώριζε πολύ καλά πως δεν θα είναι ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο, ούτε καν το τρίτο βιολί. Τον πήραν για συγκεκριμένα πράγματα πάνω στο παρκέ και τα κάνει με το παραπάνω. Ο Βόγκελ του δίνει 20 λεπτά ανά ματς και ο Supermaν του... επιστρέφει 6.9 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 1.5 μπλοκ. Είναι 2ος στην ιεραρχία των ψηλών μπροστά από τον ΜακΓκί και η εμπειρία σε συνδυασμό με την δύναμη του, βοηθούν πολύ την ομάδα του Λος Άντζελες.

* Ο Καρμέλο θα μπορούσε να μπει σε αυτή την λίστα, όμως είναι νωρίς ακόμα για να δούμε αν θα διατηρήσει την πολύ καλή του απόδοση

 

NBA Τελευταία Νέα