ΝΒΑ: Ποιος θα είναι ο MVP της νέας σεζόν; (poll)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Ποιος θα είναι ο MVP της νέας σεζόν; (poll)

bet365

Το τζάμπολ της νέας σεζόν πλησιάζει σιγά-σιγά και το gazzetta.gr ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν για τον MVP της νέας σεζόν.

Η preseason μας έχει χαρίσει όμορφες φάσεις, αλλά όλος ο κόσμος περιμένει την έναρξη (22 Οκτώβρη) της regular season στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Το καλοκαίρι έγιναν αλλαγές που άλλαξαν λιγάκι το τοπίο στα φαβορί του τίτλου, ενώ μερικές ομάδες συνεχίζουν να είναι δυνατές.

Το gazzetta.gr διάλεξε τους παικταράδες που θα παλέψουν για το βραβείο του MVP και ζητά από τους αναγνώστες του να επιλέξουν τον νικητή.

*Στους all star συμπαίκτες γίνεται λόγος για την τωρινή κατάσταση. Ας πούμε ο Ουέστμπρουκ πέρυσι ήταν All Star με την Οκλαχόμα, αλλά φέτος έγινε συμπαίκτης του Χάρντεν, άρα για αυτό υπάρχει στην κατηγορία.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: Μίντλετον

Το φαβορί για το βραβείο του MVP. Για ακόμη μια σεζόν θα είναι ο παίκτης-ορχήστρα για τους Μπακς, οι οποίοι δεν πήραν κάποιον παίκτη που μπορεί να τον κάνει να πάρει λιγότερες προσπάθειες. Έφυγε ο Μπρόγκντον και ήρθε ο Μάθιους, με τον Greek Freak να ετοιμάζεται να παλέψει μέχρι τέλους για το repeat. Οι Μπακς είναι μια ομάδα σχεδιασμένη για να παίρνουν σε κάθε παιχνίδι το μέγιστο από τον Γιάννη, βάζοντας καλούς σουτέρ δίπλα του.

Τζέιμς Χάρντεν

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: Oυέστμπρουκ

Την περσινή σεζόν μονομάχησε μέχρι τελικής πτώσεως με τον Αντετοκούνμπο, αλλά τελικά έχασε το βραβείο. Φέτος τα πράγματα θα είναι ελαφρώς πιο δύσκολα για αυτόν για να βγει MVP, αφού στην ομάδα κατέφτασε ο Ουέστμπρουκ που θέλει τη μπάλα στα χέρια, ενώ σίγουρα θα πάρει μερικές επιθέσεις που πέρυσι πήγαιναν στον Μούσια. Ήδη έβαλε στο ρεπερτόριο του και την καινούρια του κίνηση, το κουτσό τρίποντο.

Στεφ Κάρι

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: Ράσελ, Τόμπσον

Ο Κέβιν Ντουράντ έφυγε, ο Κλέι Τόμπσον θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της σεζόν και έτσι ο δρόμος άνοιξε για τον Στεφ Κάρι να επιστρέψει στη διεκδίκηση του βραβείου. Ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας θα αυξήσει τις επιθέσεις που θα παίρνει και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ανεβάσει τον μέσο όρο στους πόντους του σε σχέση με πέρυσι. Πάντως ξεκίνησε ζεστός στο 2ο ματς της preseason, αφού μέτρησε 40 πόντους με 6/9 τρίποντα.

Άντονι Ντέιβις

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: ΛεΜπρόν

Σίγουρα το γεγονός πως θα παίζει μαζί με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λέικερς, δεν του κάνουν εύκολο το βραβείο, αφού και οι 2 είναι σταρ και θα περνάει η μπάλα από τα χέρια τους. Ωστόσο ο Μονόφρυδος έχει την ποιότητα για να πάρει κάτι που δεν έχει ξανακαταφέρει στο παρελθόν. Οι Λέικερς δεν είναι Πέλικανς!

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: Ντέιβις

Μπορεί να είναι ο πιο μεγάλος σε σχέση με τους υπόλοιπους της λίστας, αλλά ακόμα και έτσι ο Βασιλιάς είναι κτήνος. Οι Λέικερς μαζί με Κλίπερς είναι τα φαβορί για τον τίτλο του ΝΒΑ και ο ΛεΜπρόν αν κρατήσει τους αριθμούς των προηγούμενων χρόνων θα είναι μέσα στο κάδρο. Απλά φέτος θα έχει ακόμα ένα All Star παίκτη δίπλα του που θα παίρνει αρκετές επιθέσεις, τον Ντέιβις.

Καουάι Λέοναρντ

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: Τζορτζ

Η αλήθεια είναι πως φορτσάρει στα playoffs, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα χαλαρώσει στη regular season. Oι Κλίπερς φέτος είναι πολύ ισχυροί και στοχεύουν σε τίτλο. Στην ομάδα του Ρίβερς θα βρίσκεται ακόμα ένας παιχταράς, κάτι που σημαίνει πως λογικά δεν θα δούμε έναν τρελό μέσο όρο στο σκοράρισμα από τον Κlaw. Όμως το all around παιχνίδι του και η ομάδα στην οποία θα παίζει, μπορούν να τον βάλουν στην εξίσωση.

Τζοέλ Εμπίντ

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι: Σίμονς

Oι Σίξερς φέτος έκαναν 2 εξαιρετικές κινήσεις με την προσθήκη των Χόρφορντ και Ρίτσαρντσον και αποτελούν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ανατολής. Ο ηγέτης για ακόμη μια σεζόν θα είναι ο Τζοέλ Εμπίντ που αν κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς, θα δώσει μάχη για το βραβείο του MVP. Απίθανος ψηλός που μπορεί να σε σκοτώσει κοντά στο καλάθι, ενώ έχει την ικανότητα να στάξει και τα τρίποντα του.

Νίκολα Γιόκιτς

Συμπαίκτες που έπαιξαν στο Αll Star Game πέρυσι:

Oι Νάγκετς κάθε χρόνο παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι. Χωρίς να έχουν πολλούς all star παίκτες, παρά μόνο τον Γιόκιτς, ξεκινούν τη σεζόν με φιλοδοξίες. Ο Σέρβος σκοράρει, πασάρει, κατεβάζει ριμπάουντ και γενικότερα κάνει τα πάντα. Περιμένουμε ακόμα μια μαγική χρονιά από τον καλύτερο ψηλό πασέρ της λίγκας. Το μπασκετικό του I.Q λίγοι το έχουν.

 

NBA Τελευταία Νέα