Η πεντάδα που οδηγεί την Ξάνθη στην μαγική της πορεία

Φώτης Καρακούσης
Η πεντάδα που οδηγεί την Ξάνθη στην μαγική της πορεία

bet365

Με το εντυπωσιακό 5 νίκες και μόλις 1 ήττα, η Ξάνθη φιγουράρει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και το gazzetta.gr αναφέρεται στην πεντάδα που δεν έχει λείψει από κανένα ματς οδηγώντας τους ακρίτες στην μαγική τους πορεία.

Αν πριν ξεκινούσε το πρωτάθλημα υπήρξε κάποιος που έλεγε πως μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές η Ξάνθη θα είχε 5 νίκες και 1 ήττα και θα βρισκόταν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σίγουρα θα τον περνούσαν, αν όχι για τρελό, τουλάχιστον για άσχετο με το ποδόσφαιρο. Και λέμε άσχετο, γιατί θα αναφερόταν σε μια ομάδα που πέρσι μέχρι την τελευταία αγωνιστική πάλεψε ως το τέλος για να σωθεί.

Το καλοκαίρι ωστόσο οι ακρίτες άλλαξαν εντελώς. Αποκτήθηκαν 15 παίκτες, ήρθαν ονόματα που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά και όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα την κάνουν και με το παραπάνω. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχοντας κερδίσει μέσα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την 2η αγωνιστική, τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια την 3η και παρότι την 4η γνώρισε βαριά ήττα από την ΑΕΛ στην Λάρισα με 3-0, νίκησε τον Βόλο την 5η αγωνιστική και τον Παναθηναϊκό στην Ριζούπολη την 6η.

Μια απίστευτη πορεία που όπως αναφέραμε την έχει φέρει στην 2η θέση με 15 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Σε αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχουν βοηθήσει φυσικά όλοι, ωστόσο μια πεντάδα είναι αυτή που ξεχωρίζει, καθώς πέντε είναι και οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στα 6 παιχνίδια, μετρώντας 500 και πλέον λεπτά συμμετοχής.

Την πεντάδα αυτή την αποτελούν οι Φάμπιο Στουργκεόν, Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, Λεάντρο Σόσα και Μεχντί Τερκί. Και οι πέντε, όπως φυσικά και οι συμπαίκτες τους, έχουν συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου η Ξάνθη να φιγουράρει τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Καρασαλίδης: Βράχος στην άμυνα

Αρχίζουμε με την αμυντική γραμμή και συγκεκριμένα από τον Αριστοτέλη Καρασαλίδη. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έχει παίξει σε όλα τα ματς και συνολικά 565 λεπτά. Είτε με τον Μαλεζά, είτε με τον Λισγάρα, έχει ενισχύσει σε μεγάλο την αμυντική λειτουργία της ομάδας στην επιστροφή του σε αυτή. Δεν έχει βγει ούτε αλλαγή σε κάποιο από τα έξι παιχνίδια και συνολικά η παρουσία του είναι από τις πλέον κομβικές ως τώρα.

Σόσα: Η σκληράδα που χρειάζεται στα μετόπισθεν

Δίπλα στον Καρασαλίδη και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της άμυνας βρίσκουμε τον Λεάντρο Σόσα. Ο 28χρονος Ουρουγουανός είναι ο σκληροτράχηλος μπακ που θα ήθελε κάθε ομάδα. Δυνατός στα μαρκαρίσματα, δεν υπάρχει άλλωστε αμυντικός από την συγκεκριμένη χώρα που να μην στηρίζεται στην δύναμη, χωρίς ωστόσο να ξεχνάει και το ανέβασμα της ομάδας από τα άκρα. Και αυτός έχει παίξει σε όλα τα ματς, έχοντας βγει ως αλλαγή στο τελευταίο με τον Παναθηναϊκό. Επίσης ως τώρα έχει δώσει και μία ασίστ και το σημαντικό είναι πως στην πρώτη του παρουσία σε ομάδα εκτός Λατινικής Αμερικής, έχει εγκλιματιστείτε από το πρώτο λεπτό.

Κοβάτσεβιτς: Ο μοναδικός της πεντάδας από πέρσι

Πάμε στον χώρο του κέντρου και τον Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς. Ο Σέρβος αμυντικός μέσος που είναι ο μοναδικός της πεντάδας που αγωνίστηκε και πέρσι στην Ξάνθη. Και αυτός είναι μαζί με τον Καρασαλίδη που δεν έχουν απουσιάσει ούτε μισό λεπτό. Δυνατός στην μεσαία γραμμή, δύσκολα χάνει μονομαχία από αντίπαλο, ενώ μπορεί να βγάλει την ομάδα του στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο. Ειδικά φέτος που οι ακρίτες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην κόντρα, είναι απαραίτητος, κάτι που ως τώρα έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια.

Τερκί: Ακόμα μια πετυχημένη μεταγραφή

Ένας ακόμα παίκτης της πεντάδας που δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα, είναι ο Μεχντί Τερκί. Ο Γάλλος μέσος είναι ακόμα μία πετυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού, καθώς επίσης έχει παίξει σε όλα τα ματς. Στα 4 ως βασικός χωρίς να βγει λεπτό και κόντρα στον Βόλο έπαιξε στα τελευταία 29 λεπτά του ματς. Με δεδομένο το ότι ο Ραμίρεθ από την πρώτη αγωνιστική δείχνει διάθεση να παίζει η ομάδα του στην κόντρα, ο Τερκί ταιριάζει γάντι στην Ξάνθη, καθώς είναι ένας γρήγορος μεσοεπιθετικός που βοηθάει όμως και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στουργκέον: Η Πορτογαλική φινέτσα της Ξάνθης

Ο πέμπτος της παρέας είναι ο Πορτογάλος Φάμπιο Στουργκέον. Μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της Ξάνθης, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με σημαντική καριέρα στην Πορτογαλία, παίζοντας σε Μπελενένσες, Γκιμαράες και Φεϊρένσε. Ο 25χρονος έχει παίξει συνολικά 552 λεπτά έχοντας σκοράρει και μία φορά και συγκεκριμένα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Στουργκέον έχει δώσει ακόμα 3 ασίστ και συνολικά είναι ο παίκτης που μαζί με τον Εντουάρντο αρέσει στον κόσμο για το θέαμα που προσφέρει. Ο Ραμίρεθ περιμένει πολλά από αυτόν και ως τώρα τον έχει δικαιώσει απόλυτα.

Η πεντάδα που οδηγεί την Ξάνθη

Φάμπιο Στουργκέον 552 λεπτά 1 γκολ, 3 ασίστ

Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς 565 λεπτά

Αριστοτέλης Καρασαλίδης 565 λεπτά 1 ασίστ

Λεάντρο Σόσα 547 λεπτά 1 ασίστ

Μεχντί Τερκί 500 λεπτά

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα