Πέλικανς: Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο νέος βασιλιάς! (pics & vids)

Πέλικανς: Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο νέος βασιλιάς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πέλικανς: Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο νέος βασιλιάς! (pics & vids)

bet365

Ο Άντονι Ντέιβις έφυγε, ο Ζάιον Ουίλιαμσον ήρθε. Το gazzetta.gr γράφει για τη νέα εποχή των Πέλικανς, οι οποίοι ψάχνουν την καταξίωση, έχοντας βγάλει στη... βιτρίνα το τέρας της φύσης.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ίντερ - Γιουβέντους και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)


Ο παιχταράς που δεν είχε ποτέ βοήθεια

Δεν είναι λίγα τα χρόνια που ο Άντονι Ντέιβις έμεινε στους Πέλικανς. Έπαιξε από το 2012 μέχρι και πέρυσι, τότε που κατάλαβε πως δεν αντέχει άλλο. Τότε που ζήτησε να φύγει. Τότε που ένιωσε πως δεν μπορεί ένας παίκτης της ποιότητας του να μην διεκδικεί τίτλο.

Mε τους Πέλικανς αγωνίστηκε μόλις 2 φορές στα playoffs σε 7 χρόνια. Δεν είχε το supporting cast για να πάει πιο ψηλά. Επίσης πολλές φορές έδειχνε να μην μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Στα δύσκολα δεν είχε στήριγμα, έπρεπε να κάνει το ματς της ζωής του. Χρειαζόταν περισσότερη εμπειρία και να γίνει περισσότερο clutch.

Το 2015 μπήκε στην postseason, αλλά εκεί οι Ουόριορς τον… σκούπισαν. Το 2018 καθάρισε εύκολα τους Μπλέιζερς του Λίλαρντ, με τους Πέλικανς να παίζουν όμορφο μπάσκετ. Στη συνέχεια όμως πάλι ήρθε ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος. Το ασταμάτητο Γκόλντεν Στέιτ τελείωσε τη σειρά με 4-1 και ετοιμάστηκε για τον τίτλο που θα έπαιρνε στο τέλος του δρόμου.

Πάντως η σεζόν θα μπορούσε να πάρει διαφορετική τροπή, αν ο ΝτεΜάρκους Κάζινς δεν τραυματιζόταν σοβαρά. Το δίδυμο Ντέιβις-Κάζινς ήταν ένα από τα κορυφαία δίδυμα ψηλών στην ιστορία του ΝΒΑ. Αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Η ατυχία του Boogie μας στέρησε φοβερές παραστάσεις των Πέλικανς και στα playoffs. Πάντως και τώρα που βρίσκονται στους Λέικερς, πάλι ο Κάζινς είναι off. Η ζωή καμιά φορά παίζει άσχημα παιχνίδια.

Πάντως σε μερικές περιπτώσεις έδειξε να μην… νιώθει. Έδειξε πως είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Για να πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους. Όπως το νικητήριο καλάθι μπροστά στον Κέβιν Ντουράντ το 2015. Ή το φόλοου νίκης κόντρα στους Σέλτικς, τότε που ακόμα ήταν νεούδι.

Ένας ολοκληρωμένος ψηλός

Χρόνο με τον χρόνο παρουσιαζόταν όλο και καλύτερες. Εξέλιξε τις κινήσεις του στο post, έφτιαξε το midrange, έμαθε να βγαίνει και να σουτάρει καλά και έξω στο τρίποντο. Μια καλαθομηχανή στην επίθεση που ποτέ όμως δεν αμέλησε τα αμυντικά του καθήκοντα.

Από το 2014 μέχρι και πέρυσι, δεν έχασε All Star Game. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται μέσα στους 2-3 κορυφαίους ψηλούς της λίγκας. Τρεις φορές στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ, ενώ σε 3 περιπτώσεις συμπεριλήφθηκε στις καλύτερες αμυντικές πεντάδες.

Θα μπορούσες να τον πεις και ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Η αλτικότητα του, το ύψος και το άνοιγμα χεριών σε κάνουν να… τρομάζεις. Μάλλον έτσι εξηγείται το γεγονός πως σε 3 σεζόν ήταν ο κορυφαίος μπλοκέρ της λίγκας. Ο Μονόφρυδος δεν αστειεύεται. Όταν πας να πλησιάσεις το καλάθι και τον βλέπεις κοντά, σίγουρα θα πρέπει να προσέξεις. Γιατί αλλιώς θα σου… κλείσει τα φώτα. Είπαμε, δεν αστειεύεται.

Τα χρόνια πέρασαν όμως, ο Ντέιβις πήρε τα μπογαλάκια του και τραβήξει για άλλα μέρη. Εκεί όπου ελπίζει πως θα βρει αυτό που τόσο του λείπει. Πήγε στους Λέικερς γιατί στοχεύει στον τίτλο που δεν πλησίασε ούτε μια φορά στη Νέα Ορλεάνη.

Ζάιον εσύ σούπερσταρ

Και περάσαμε πλέον στην εποχή Ζάιον για τους Πέλικανς. Ο Ουίλιαμσον είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους σταρ όλων των αθλημάτων στις ΗΠΑ από πέρυσι. Και σκεφτείτε πως πέρυσι ακόμα δεν είχε πατήσει το πόδι του στο ΝΒΑ. Έπαιζε στο Duke και όλοι ανυπομονούσαν να δουν τα ματς των Blue Devils. Για να θαυμάσουν αυτό το… τέρας της φύσης που μπορεί να σε κάνει μια χαψιά.

Έχει πέσει πολύ νωρίς βάρος στις πλάτες αυτού του παιδιού. Οι περισσότεροι περιμένουν να μπαίνει μέσα στο παρκέ και να τους... τρώει όλους. Ο Ζάιον θα πρέπει πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό γιατί η φρενίτιδα που προκαλεί το όνομα του δεν έχει προηγούμενο. Θα είναι ο άνθρωπος των Πέλικανς από εδώ και στο εξής. Το όνομα που θα βγάλουν μπροστά, θα αφήσουν στην... βιτρίνα μετά την εποχή Ντέιβις.

Duke-North Carolina όπως Superbowl λόγω Ζάιον

Πέρυσι στο ματς Ντιουκ με το North Carolina, Το φθηνότερο εισιτήριο έχει 2.500 δολάρια, μια τιμή πολύ κοντά στο φθηνότερο του Superbowl (2.674 δολάρια). Το ξεσκισμένο παπούτσι της Nike στο ντέρμπι του NCAA αποτέλεσε ακόμα ένα δείγμα του τεράστιας απήχησης που έχει. Οι μετοχές της διάσημης αθλητικής εταιρίας έπεσαν κατά 1.1 δις, φανερώνοντας πόσο μετράει πλέον ο Ουίλιαμσον στην παγκόσμια πιάτσα.

Το… τέρας της φύσης ήρθε για να μείνει

Είναι ένα… κτήνος που θα πρέπει να δουλευτεί και να προσεχθεί, αφού μιλάμε για έναν τύπο που είναι ο 2ος πιο βαρύς παίκτης της λίγκας πίσω από τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς

Η σωματοδομή του σε τρομάζει και τον κάνει κυρίαρχο όταν πλησιάζει τη ρακέτα. Χρησιμοποιώντας έξοχα τον όγκο του, έχει καλό χειρισμό της μπάλας, ενώ φυσικά τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει είναι η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα το άλμα και η δύναμη του. Όλος ο κόσμος ανυπομονεί για να δει την ποικιλία των καρφωμάτων του και στο ΝΒΑ.

Θέλει την μπάλα στα χέρια του για να σαρώσει τα πάντα στο... διάβα του. Λατρεύει να βάζει τη μπάλα στο παρκέ, να πλησιάζει στο καλάθι και να τελειώνει τη φάση στο ζωγραφιστό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ανυπομονεί να τεστάρει τα δυνάμεις του κόντρα στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.

Τον συγκρίνουν ήδη με τον ΛεΜπρόν

Πολλοί του έχουν κολλήσει το «ο επόμενος ΛεΜπρόν». Δεν το έκαναν τυχαία, αφού είναι τόσο κυρίαρχος από μικρή ηλικία, ενώ θεωρούν πως και αυτός θα αφήσει εποχή στο άθλημα όπως ο Βασιλιάς. Ο Βασιλιάς στην rookie season στο ΝΒΑ ήταν πολύ πιο στεγνός. Ο Ουίλιαμσον είναι πολύ πιο κτήνος. Και φανταστείτε πως ακόμα δεν έχει δουλέψει όπως οι επαγγελματίες παίκτες του ΝΒΑ από πλευράς προπόνησης και γυμναστηρίου.

Ο νέος «Βασιλιάς» της Νέας Ορλεάνης

Με την φυγή του Άντονι Ντέιβις, η πόλη είναι στα… πόδια του Ουίλιαμσον. Ήδη έχει αποκτήσει το δικό του εντυπωσιακό banner στη Νέα Ορλεάνη. Είναι ο νέος σταρ της πόλης, και το γνωρίζει καλά. Ο ίδιος βάζει ψηλά τον πήχη από την αρχή και δείχνει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Δήλωσε πως θα πάρει το βραβείο του rookie της σεζόν με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο.

Το μέλλον τους ανήκει

Οι Πέλικανς είναι μια ομάδα που θα προσπαθήσει να φτάσει στο pick της σε 3-4 χρόνια. Αν δει κανείς το ρόστερ των πελεκάνων θα καταλάβει πως το front office πέρασε σε ένα εποχή και δημιούργησε ένα σύνολο με πολύ ταλέντο και με το βλέμμα στο μέλλον. Δεν είναι μόνο ο Ζάιον που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 20 του χρόνια. Έχουν τους Λόνζο Μπολ (21 ετών) και Τζος Χαρτ (24 χρ.) που ήρθαν από τους Λέικερς στην ανταλλαγή για τον Unibrow. Δύο παίκτες που θα βοηθήσουν πολύ στα γκαρντ. Μην ξεχνάμε και τον rookie που ξεχώρισε το καλοκαίρι στο Summer League τον Αλεξάντερ-Ουοκερ.

Ο Μπράντον Ίνγκραμ ήρθε για να βρει την... Ιθάκη του σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον από το Λος Άντζελες. Είναι μόλις 22, αλλά ήδη έχει προλάβει να μας δείξει στους Λέικερς ότι πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη. Ακόμα ένας που ψάχνει την… ταυτότητα και είχε μπει με πολλές περγαμηνές στο ΝΒΑ είναι ο Τζαλίλ Όκαφορ. Μόλις 23 ετών με ποιοτικές κινήσεις στο post και δίψα για μπάσκετ.

Το front office οχύρωσε την ομάδα στα θέματα εμπειρίας, αφού δίπλα στον ηγέτη Χόλιντεϊ πρόσθεσε τους μπαρουτοκαπνισμένους Ντέρικ Φείβορς και Τζέι Τζέι Ρέντικ. Λίγες ομάδες στο ΝΒΑ διαθέτουν παίκτη με το… βρωμόχερο του Ρέντικ. Ακόμα λιγότερες έχουν γκαρντ που δείχνει τον ίδιο ζήλο σε άμυνα και επίθεση όπως ο Χόλιντεϊ. Ένας εκ των κορυφαίων two way players στα γκαρντ σε όλο το ΝΒΑ.

Οι Πέλικανς είναι ένα ενδιαφέρον project που συναρπάζει πολλούς. Μπορεί να έφυγε ο Άντονι Ντέιβις που για χρόνια ήταν το Α και το Ω για αυτή την ομάδα, όμως το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τους πελεκάνους. Ο Ζάιον θα κρίνει πολλά για την επόμενη μέρα και ήδη στην πόλη προσπαθούν να τον κάνουν να… αισθανθεί «Βασιλιάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα