Euroleague: Ποιος... νέος μπορεί να μπει στα playoffs; (poll)

Νίκος Καρφής
Euroleague: Ποιος... νέος μπορεί να μπει στα playoffs; (poll)
H Εuroleague υποδέχεται 5 νέες ομάδες σε σχέση με πέρυσι και η Euroleague Greece ζητά από τους αναγνώστες να ψηφίσουν για εκείνη που μπορεί να μπει σφήνα στην 8άδα.

Έφτασε η μέρα που θα έχουμε τζάμπολ στη Euroleague. Μια στιγμή που περίμεναν πολλοί λάτρεις του μπάσκετ. Φέτος ο αριθμός των ομάδων έχει αυξηθεί σε 18, ενώ οι 13 εξ αυτών ήταν στη διοργάνωση και πέρυσι.

Η Εuroleague Greece κάνει μια μίνι παρουσίαση των 5 ομάδων που αποτελούν τις new entries της διοργάνωσης και ζητά από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μπει στα playoffs.

Άλμπα Βερολίνου

Η τελευταία φορά που έπαιξε στη Euroleague ήταν την σεζόν 2014-15, τότε που τελείωσε με ρεκόρ 11-13. Tην περσινή χρονιά έφτασε μια ανάσα από τη κατάκτηση του Eurocup, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Βαλένθια της στέρησε την μεγάλη ευκαιρία να προσθέσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο παλμαρέ της.

Ο Ρενέσες κάνει σπουδαία δουλειά στους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι επιστρέφουν με όνειρα και φιλοδοξίες στη κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης στο μπάσκετ. Ο Πέιτον Σίβα έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι στο Eurocup με 15.2 πόντους και 6.1 ασίστ. Η ομάδα του περιμένει πολλά από αυτόν τώρα που το επίπεδο θα είναι πολύ πιο υψηλό.

Γκεντράιτις, Σίκμα, Χέρμανσον και Τίμαν ήταν πρωταγωνιστές στην πορεία των Γερμανών στο Euricup της περσινής σεζόν και θέλουν να συνεχίσουν δυναμικά. Σημαντική προσθήκη ο Έρικσον με εμπειρία Euroleague, αφού έκανε μερικά καλά ματς με τη Γκραν Κανάρια την περασμένη σεζόν.

Zενίτ

Η ομάδα από την Αγιά Πετρούπολη μπορεί να χαρακτηριστεί ως σταχτοπούτα της διοργάνωσης. Δεν έχει ξαναβρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και σίγουρα θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για αυτή. Οι Ρώσοι αν και άπειροι από τη μεγάλη διοργάνωση, δεν σημαίνει πως θα αποτελέσουν εύκολη λεία για κανέναν. Η απόκτηση του Γκουστάβο Αγιόν έκανε μεγάλο θόρυβο σε όλη την Ευρώπη και έδειξε τις υψηλές προσδοκίες της ομάδας της Αγίας Πετρούπουλης.

Με τη φανέλα της Ρεάλ κατάφερε να πανηγυρίσει κούπες και έρχεται τη νέα του ομάδα, μεταφέροντας και το DNA πρωταθλητισμού που απέκτησε στους Μαδριλένους. Δεν είναι μόνο ο Μεξικάνους. Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να σπρώξουν τους Ρώσους σε μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Άντριου Αλμπισί, Κόλτον Άιβερσον, Ουίλ Τόμας, Πονίτκα, Αμπρομάιτιτς, Ρένφρο. Στην έδρα της μπορεί να κάνει ζημιές.

Βιλερμπάν

Ομάδα που ξέρει τι σημαίνει Euroleague, απλά λείπει από τη διοργάνωση για αρκετά χρόνια. Τελευταία της παρουσία ήρθε στη σεζόν 2009-10, τότε που είχε κάνει 3 νίκες και 7 ήττες στη regular season.

Πρόεδρος της είναι ο κορυφαίος Γάλλος παίκτης όλων των εποχών. Μιλάμε φυσικά για τον Τόνι Πάρκερ που επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του και σε αυτόν τον τομέα στο αγαπημενο του άθλημα. Το ρόστερ δεν σε… τρομάζει, ωστόσο υπάρχουν μονάδες με ποιότητα που δημιουργούν αξιόμαχο σύνολο.

Έχει καλές λύσεις στις θέσεις των φόργουορντ με Τζάκσον, Καουντί και Λάιτι, αλλά και στο 5 με Νουά και Πέιν. Τον Πέιν τον γνωρίσαμε καλύτερα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενώ ο Τζάκσον στο παρελθόν έπαιξε σε Μπαρτσελόνα και Μπουντούτσνοστ. Αξίζει σας ο Νουά και φυσικά ο Μαλεντόν.

Βαλένθια

Έκανε εντυπωσιακή σεζόν πέρυσι και πήγε όλο τον δρόμο μέχρι την κατάκτηση της Eurocup. Πρόπερσι είχε βρεθεί ξανά στη Euroleague, όμως απογοήτευσε και τερμάτισε με ρεκόρ 12-18,κάτι που φυσικά δεν της επέτρεψε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Στη ρακέτα έχει καλές λύσεις. Διεθνείς παίκτες με σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους τα τελευταία χρόνια. Ο Ντούμπλιεβιτς είναι πιστός στη Βαλένθια τα τελευταία χρόνια, ενώ το… λιθαράκι τους θα βάλουν και οι Μότουμ και Λαμπεϊρί. Ο Κολόμ είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, αν και έπαιξε ελάχιστα στο Παγκόσμιο, ενώ o Σαν Εμετέριο δίνει και την ψυχή του, αν και έχει πατήσει τα 35. Σημαντικές απουσίες οι Ουίλ και Ματ Τόμας. Ο πρώτος ήταν και ο MVP του Eurocup.

Eρυθρός Αστέρας

Από την σεζόν 2013-14 μέχρι και το 2017-18 βρισκόταν στην Εuroleague. Έκανε το διάλειμμα του πέρυσι, αλλά φέτος επέστρεψε. Στον πάγκο ένας από τους αγαπημένους ανθρώπους στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Μίλαν Τόμιτς.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός, γνώριμος στους Έλληνες. Στην ομάδα ξεχωρίζουν οι Τζέιμς Γκιστ που ήταν η κολώνα του Παναθηναϊκού από το 2012 μέχρι και πέρσι, αλλά και ο Στράτος Περπέρογλου που έχει φορέσει τη φανέλα των 2 αιωνίων.

Ο Λορέντζο Μπράουν ήρθε από το ΝΒΑ και τους Ράπτορς για να βοηθήσει, ενώ οι Μπαρόν, Φαγιέ, Ντέρι Μπράουν, Ότζο και Τζένκινς ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα.

'Eφτασε η ώρα να ψηφίσετε