Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Η μαγεία της «Johan Cruyff ArenA» (pics-vids)

Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Η μαγεία της «Johan Cruyff ArenA» (pics-vids)

bet365

Σε λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ θα «πατήσει» το χορτάρι της «Johan Cruyff ArenA» και το gazzetta.gr σε… πάει μια βόλτα στη θρυλική έδρα του Άγιαξ, που κάθε ποδοσφαιρόφιλος οφείλει να επισκεφτεί. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Για πολλούς το Άμστερνταμ είναι η «Βενετία του Βορρά» και τα κανάλια του η υπογραφή της πόλης, όμως για τους ποδοσφαιρόφιλους η ολλανδική πρωτεύουσα είναι απλά… ο Άγιαξ! Η ομάδα-θρύλος των 72 τίτλων, η ομάδα του ανυπέρβλητου Γιόχαν Κρόιφ, η απώλεια του οποίου το 2016 έφερε και τη μετονομασία της εντυπωσιακής ArenA σε «Johan Cruyff».

Καλές, λοιπόν, οι βόλτες στα κανάλια και τις άλλες ομορφιές της πόλης, αλλά αν είσαι πιστός οπαδός του ποδοσφαίρου πρέπει να αφήσεις το κέντρο και με το μετρό να φτάσεις στο γήπεδο των 54.000 θέσεων, με τους πέντε ορόφους γκαράζ στάθμευσης, με το μουσείο και τα εκπληκτικά εστιατόρια και τα πέντε ή έξι ξενοδοχεία σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού Amsterdam Arena, μπορείτε να φτάσετε από το Centraal Amsterdam στο μετρό 54 και μετά από λίγα λεπτά με τα πόδια φτάνεις σ’ ένα υπέροχο πάρκο του Άμστερνταμ και στο γήπεδο όπου αξίζει μια επίσκεψη.

Πληρώνοντας 14 ευρώ περνάς δύο υπέροχες ώρες σε ένα ποδοσφαιρικό ναό, να πατήσεις στο χορτάρι του, να επισκεφτείς το μουσείο της ομάδας με τα τέσσερα κύπελλα πρωταθλητριών και τα 34 πρωταθλήματα να κοσμούν τις τροπαιοθήκες, ένας χώρος γεμάτος με απίστευτα εκθέματα και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Ο τελικός του 1971 απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Μαχλάς και ο Άγγελος Χαριστέας «ντύνουν» ελληνικά το μουσείο.

Διαβάζοντας κάποιες πρόσφατες κριτικές στο «tripadvisor» η ξενάγηση, λένε οι περισσότεροι Άγγλοι, έχει χαλάσει και γίνεται από ανθρώπους που δείχνουν να πηγαίνουν σε… κηδεία. Ειδικά, όταν βλέπουν Άγγλους θυμούνται την… Τότεναμ και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «Johan Cruyff Arena» δεν είναι μόνο η έδρα του Άγιαξ. Λειτουργεί από την πρώτη μέρα ως συναυλιακός χώρος, πχ στις 13 Ιουλίου είχαν παίξει εκεί οι «Metallica», μέρος πολλών συνεδρίων, ενώ στους χώρους του μπορείτε να βρείτε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα