Βινς Κάρτερ: Υπόκλιση στην υπομονή, την επιμονή και την... μαγεία του! (vids)

Βινς Κάρτερ: Υπόκλιση στην υπομονή, την επιμονή και την... μαγεία του! (vids)

Αντωνία Σπανού
Βινς Κάρτερ: Υπόκλιση στην υπομονή, την επιμονή και την... μαγεία του! (vids)

bet365

Ο Βινς Κάρτερ συνεχίζει την πορεία του στο ΝΒΑ, θα παίξει ακόμα μια σεζόν, είναι πανέτοιμος να γράψει ιστορία και η προσφορά του στην ομορφιά του αθλήματος παραμένει ξεχωριστή.

ΠΑΟΚ - Άγιαξ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Ο 'free agent' Βινς Κάρτερ συμφώνησε για την επιστροφή του στους Χοκς για ακόμα μια σεζόν».

Ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι το έκανε γνωστό και ο Κάρτερ επιστρέφει να γράψει ιστορία. Ο παίκτης έχοντας κλείσει τα 42 του χρόνια, θα παίξει ακόμα έναν χρόνο μπάσκετ στο ΝΒΑ και οι... εραστές του αθλήματος νιώθουν την ξεχωριστή σημασία που έχει αυτή η είδηση.

Ναι, μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, ο Κάρτερ όμως έχει μια ερωτική σχέση με το άθλημα και η ικανότητα του στο παρκέ ξεχωρίζει. Ήταν ένας χρόνος πριν, όταν είχε ανανεώσει και πάλι το συμβόλαιο του όταν είχε τονίσει:

«Γνωρίζω ότι παίζοντας ακόμα τα μίντια και οι οπαδοί μπορούν να γίνουν σκληροί. Σου λένε, είσαι γέρος και παίζεις κόντρα σε παίκτες με τα μισά σου χρόνια. Δεν πρέπει να παίζεις. Αλλά εμένα αυτός είναι ο σκοπός μου, να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Και να αποκαλύψω ότι δουλεύω πάρα πολύ σκληρά και ψυχικά και σωματικά για να προετοιμαστώ. Είμαι το ίδιο πρόσωπο. Η προσέγγιση μου είναι η ίδια. Η ευθιξία μου στην δουλειά, η ικανότητα μου να παίζω το παιχνίδι είναι ίδια. Προφανώς είναι περιορισμένη μέχρι ενός σημείου. Δεν το βλέπεις τόσο συχνά, αλλά είσαι ο ίδιος».

Την νοοτροπία αυτή δεν την βρίσκεις εύκολα στους παίκτες και ειδικά σε παίκτες που έχουν ζήσει τα πάντα στην καριέρα του, έχουν λάμψει, έχουν κερδίσει χρήματα και δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. «Λατρεύω να παίζω. Έχω νοοτροπία νεαρού σε σώμα 40άρη».

Ο Κάρτερ όταν έφτασε στα 40 του χρόνια άλλαξε όλη του την ρουτίνα για να είναι ικανός να συνεχίσει στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει αλλάξει την προπόνηση του, δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, έχει αλλάξει την διατροφή του και γενικά κάνει πράγματα που δείχνουν ότι η θέληση του είναι πάνω από τον χρόνο και όσα πιστεύει ο καθένας για εκείνον.

Ο Βινς Κάρτερ έχει κάνει την δική του τεράστια διαδρομή και ακόμα διδάσκει πως γίνεται ένα αθλητής με όλη την σημασία της λέξης να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και να παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ. O τελευταίος τεράστιος dunker έχει ζήσει τεράστιες στιγμές μέσα στα παρκέ και αφήσει πανέμορφη παρακαταθήκη.

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1977 και μέσα στην πολύχρονη και αδιάκοπη πορεία του έχει καταφέρει ουκ ολίγα κατορθώματα. Το 1998 έγινε ντραφτ από τους Ουόριορς, τελικά βρέθηκε στους Ράπτορς και όλα αυτά τα χρόνια έδωσε στο άθλημα το κάτι παραπάνω.

Από τους τελευταίους που το έκαναν να μοιάζει λίγο πιο μαγικό, λίγο πιο όμορφο...

Στην καριέρα του έχει καταφέρει να γίνει 8 φορές All Star, έχει βγει ρούκι της σεζόν (1999), ενώ έχει κερδίσει και τον διαγωνισμό καρφωμάτων το 2000. Όλα αυτά τα χρόνια η πορεία του είχε κάτι από εξωπραγματική ομορφιά. Πετούσε εκεί ψηλά και κάρφωνε δυνατά και κάπως έτσι έγραφε χιλιόμετρα που όλοι θαύμαζαν. Από το 1998 που έγινε ντραφτ από τους Ουόριορς και τελικά βρέθηκε στους Ράπτορς επέλεξε και ευλογήθηκε, να γράψει την δικιά του μπασκετικό ιστορία. Τα καρφώματα του είναι εκείνα που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Έδωσε το χρώμα του, την ψυχή του και την ενέργεια του στο παιχνίδι και η παρακαταθήκη του είναι τεράστια.

Έχει κάνει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά καρφώματα, έχοντας στην συλλογή του ίσως το καλύτερο κάρφωμα όλων των εποχών, έχει δείξει πόσο clutch ήταν με τεράστια σουτ στο τέλος, ενώ του λείπει ένα δαχτυλίδι, που τόσο πάλεψε γι' αυτό. Την πρώτη φορά που προσπάθησε να φτάσει κοντά ήταν τη σεζόν 2000/ 01. Έχασε στους ημιτελικούς Ανατολής με 4-3 από τους Σίξερς του εκπληκτικού Άλεν Άιβερσον και έμεινε να συνεχίζει να παλεύει.

Στο Game 7 της σειράς ο Βινς έζησε ίσως τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του. Οι Σίξερς είχαν προβάδισμα με 88-87, όμως οι Ράπτορς είχαν τη μπάλα δικιά τους με 2 δευτερόλεπτα στο ρολόι. Πήρε την ευθύνη, κάνοντας ένα δύσκολο σουτ, το οποίο θα μπορούσε να στείλει το Τορόντο στους τελικούς της Ανατολής. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και η ευκαιρία χάθηκε. Παρόλα αυτά ο Κάρτερ τότε έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, κάτι που φάνηκε και από τον μέσο όρο του. Είχε 27.6 πόντους ανά ματς, μια επίδοση που ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Στη συνέχεια με τη φανέλα των Νετς και μαζί με τους Κιντ και Τζέφερσον έφτασε 3 φορές σε ημιτελικούς περιφέρειας, αλλά δεν μπόρεσε και πάλι να προχωρήσει.

H καλύτερη του προσπάθεια έγινε με τους Μάτζικ την αγωνιστική περίοδο 2009/10. Τότε άγγιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του τους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά οι Σέλτικς του έφραξαν τον δρόμο. Επικράτησαν με 4-2 του Ορλάντο και έτσι για άλλη μια φορά ο Βινς έμενε με την τεράστια πικρία. Tότε έκανε πολλές καλές εμφάνισες κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχοντας 16.6 πόντους.

Το πολυπόθητο τρόπαιο δεν ήρθε ποτέ. Η ιστορία όμως έχει γράψει και όσοι αγαπούν το άθλημα ξέρουν πολύ καλά τι έχει προσφέρει. Δεν χρειάζεται το τίτλο για να αποδείξει ότι καριέρα του είναι ξεχωριστή. Τώρα είναι πανέτοιμος να γράψει ιστορία στο ΝΒΑ και οι τελευταίοι ρομαντικοί του αθλήματος υποκλίνονται στην επιμονή και την λατρεία του...

Το gazzetta.gr θυμάται τα 10 καλύτερα καρφώματα του και με... δυσκολία τα ξεχωρίζει.

10. Tο... πόστερ στον Ντάλεμπερτ!

Αγαπημένη συνήθεια του Κάρτερ ήταν να μαζεύει... αφίσες των αντιπάλων του. Ένα από τα καλύτερα... πόστερ που έχει κάνει είναι εκείνο κόντρα στον Σάμουελ Ντάλεμπαρτ.

9. Περιστροφή 360°!

Ένα από τα πιο διάσημα καρφώματα της ιστορίας του διαγωνισμού καρφωμάτων έγινε το 2000 όταν ο Κάρτερ έκανε στροφή 360 μοιρών και κάρφωσε με το ένα χέρι. Τότε ήταν που «γεννήθηκε» ο όρος... Vinsanity.

8.Κάρφωμα με δύο χέρια!

Ο διαγωνισμός του 2000 ήταν μοναδικός. Όλα τα καρφώματα του Κάρτερ μπορούν να έχουν μια θέση στα καλύτερα. Όπως εκείνο με τα δύο χέρια.

7.Μile – High!

Στο All Star Game του 2005 ο Βινς Κάρτερ έκανε... αυτό και τα λόγια είναι περιττά.

6.To... σφυρί στον Μούρνινγκ

Ήταν Νοέμβριος του 2005 όταν ο Κάρτερ έκανε ένα από τα πιο ιστορικά καρφώματα πάνω στον Μούρνινγκ.

5.H μαγεία του 2004

Στο All Star toy 2004 στο Staples Center ο Κάρτερ έκανε για ακόμα μια φορά τα... δικά του.

4.Magic – al

Στο σύντομο πέρασμα του από τους Μάτζικ ο Κάρτερ πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του.

3.H... εκδίκηση στους Ράπτορς!

Πέρασε με την φανέλα των Ράπτορς 7 χρόνια από την καριέρα του, πριν πάει στους Νετς και δείξει στο Τορόντο πως είναι να είσαι από την... άλλη μεριά!

2.Tο κάρφωμα πάνω από τον Βάις!

Κακή ανάμνηση για τον Γάλλο σέντερ, απολαυστική για εμάς που βλέπουμε αυτό το κάρφωμα.

1.Το καλύτερο κάρφωμα όλων των εποχών!

Αυτό.

Εντάξει... και Αυτό!

 

NBA Τελευταία Νέα