Χάρντεν-Ουέστμπρουκ: Θέλουν να «τελειώσουν» αυτό που άφησαν στη… μέση! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χάρντεν-Ουέστμπρουκ: Θέλουν να «τελειώσουν» αυτό που άφησαν στη… μέση! (pics & vids)

bet365

Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ συναντιούνται ξανά στους Ρόκερς κα θέλουν να… τελειώσουν τη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν στους Θάντερ. Το gazzetta.gr γράφει για το δίδυμο που θέλει να δώσει απαντήσεις.

Η μετακόμιση του Πολ Τζορτζ στους Κλίπερς, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον άνθρωπο που κρατά τις… Θερμοπύλες εδώ και χρόνια για τους Θάντερ. Ο Mr. Triple Double, o Ράσελ Ουέστμπρουκ έγινε draft από τους Σούπερσονικς το 2008 και φυσικά τους ακολούθησε στην Οκλαχόμα. Μέχρι το φετινό καλοκαίρι αποτέλεσε τον πιστό στρατιώτη των Θάντερ, αλλά μετά τις αλλαγές, ήξερε πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για αυτόν.

Στην Οκλαχόμα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και έτσι οι Ρόκετς που τον ήθελαν πολύ, κατάφεραν να τον αποκτήσουν, δίνοντας τον Κρις Πολ. Στο Χιούστον ο MVP του ΝΒΑ το 2016, θα βρει έναν παλιό γνώριμο. O Tζέιμς Χάρντεν ξεκίνησε την καριέρα του στους Θάντερ και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2012, τότε που τράβηξε για Χιούστον μεριά.

Εκείνη η ομαδάρα των Θάντερ είχε στις τάξεις της τον Ντουράντ, τον Ουέστμπρουκ, τον Χάρντεν, τον Ιμπάκα αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Πολλοί θεωρούσαν πως αν έμεναν μαζί, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στο δαχτυλίδι, αλλά σταδιακά… διαλύθηκαν.

Το gazzetta.gr στέκεται στο δίδυμο Χάρντεν-Ουέστμπρουκ που ξανάσμιξε στους Ρόκετς και πλέον στοχεύει σε αυτό που του έλειπε όλα αυτά τα χρόνια. Οι δύο παιχταράδες θέλουν να φορέσουν το δαχτυλίδι που δεν έχουν στη συλλογή τους. Ψάχνουν τρόπο να ολοκληρώσουν το έργο που άφησαν στη… μέση στους Θάντερ.

Η ομαδάρα των Θάντερ που έμεινε χωρίς πρωτάθλημα

H Oκλαχόμα αν και νέα στον κόσμο του ΝΒΑ (οι Σούπερσονικς έγιναν Θάντερ και μετακόμισαν στην Οκλαχόμα), ευτύχησε να δει πολύ γρήγορα μια ομαδάρα. Το franchise μετακόμισε έφυγε από το Σιάτλ το 2009 και μετά από 2 χρόνια έδειξε που είναι ικανό να φτάσει. Οι Θάντερ του Σκοτ Μπρουκς έφτασαν τους τελικούς Δύσης, εκεί όπου έχασαν με 4-1 από τους Μάβερικς.

Μπορεί να μην πήγαν στους τελικούς, αλλά κατάφεραν να στείλουν το… μήνυμα τους σε όλο τον κόσμο του ΝΒΑ. Κέβιν Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Τζέιμς Χάρντεν και Σερζ Ιμπάκα άφηναν υποσχέσεις για το μέλλον.

Ένα χρόνο αργότερα η παρέα από την Οκλαχόμα πήγε στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά την έριξε το… καναβάτσο η big-three των Χιτ αποτελούμενη από τους ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος. Αρκετοί θεωρούσαν πως αργά ή γρήγορα η Οκλαχόμα θα έφτανε στην Γη της Επαγγελίας, αν όλα τα βασικά… κομμάτια της έμειναν ενωμένα.

Όμως ο Μούσιας ήταν ο πρώτος που… πήδηξε από τη βάρκα. Δημοσιεύματα υποστήριζαν πως η απόφαση των Θάντερ να προσεγγίσουν πρώτα τον Ιμπάκα για νέο συμβόλαιο και να αφήσουν σε 2η μοίρα τον Μούσια, πείραξε πολύ τον νυν ηγέτη των Ρόκετς, ο οποίος τράβηξε για άλλους πολιτείες.

Πήγε στο Χιούστον και η… χημεία της ομάδας χάλασε. Οι Θάντερ που σταδιάκα έχασαν όλα τα μέλη εκείνης της ομάδας, δεν μπόρεσαν να εμφανιστούν ξανά ούτε σε τελικούς. Την μοναδική φορά που έφτασαν κοντά ήταν το 2016. Τότε η ομάδα του Ντουράντ και του Ουέστμπρουκ είχε την ευκαιρία να παίξει στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά οι Ουόριορς έκαναν μια μεγάλη ανατροπή από 1-3 σε 4-3 και προκρίθηκαν.

Ο δικός σου και δικός μου (δρόμος) στο πουθενά (άτιτλοι) μας… πάνε

Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν ήταν πια μαζί. Οι… δρόμοι τους χώρισαν. Ο Χάρντεν έγινε το πρόσωπο των Ρόκετς, ενώ ο Westbeast μετά την αποχώρηση του Ντουράντ από τους Θάντερ, αποτέλεσε τον ηγέτη της Οκλαχόμα, τον… ήρωα της πόλης. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος… εκτόξευσαν το παιχνίδι και πολλές φορές σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους.

Ο Ουέστμπρουκ έκανε ονειρική σεζόν το 2017 και αναδείχθηκε MVP της λίγκας, τελειώνοντας τη regular season με μέσους όρους triple double. Kατάφερε να γράψει ιστορία, αφού το επανέλαβε και τις 2 επόμενες σεζόν. Συμμετείχε σε 8 All Star Game, βγήκε MVP σε 2 από αυτά, ενώ σε 2 περιπτώσεις ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας της λίγκας. Αναδείχθηκε 2 φορές πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ, ενώ τις 2 τελευταίες σεζόν ήταν στην κορυφή της λίστας των ασίστ.

Από την άλλη ο Χάρντεν προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα πραγματικότητα με τους Ρόκετς και πήρε τα… κλειδιά της ομάδας. Από το 2013 ως και φέτος παίζει στο All Star Game, ενώ σε 5 σεζόν ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ. Αποκορύφωμα ήταν το βραβείο του MVP το 2018, τότε που έκανε… παπάδες. To 2018 και το 2019 ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του μαγικού πλανήτη του ΝΒΑ, τρομοκρατώντας τους αντιπάλους.

Οι ατομικές διακρίσεις έδιναν και έπαιρναν, αλλά το σημαντικότερο τους έλειπε. Κανείς πλησίασε στο να σηκώσει μια κούπα που τόσο ψάχνει από την αρχή της καριέρας του. Μάλιστα δεν έφτασαν ούτε καν κοντά στο να τα καταφέρουν, αφού δεν έπαιξαν σε τελικούς της λίγκας, από τότε που χωρίστηκαν στους Θάντερ το 2012.

Θέλουν να δώσουν απαντήσεις

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν ακούσει πολλά. Και οι δύο έχουν αρκετούς haters, εξαιτίας του τρόπου που αγωνίζονται. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ κατηγορείται από πολλούς πως παίζει μόνο για του αριθμούς και συγκεκριμένα για το triple double σε κάθε ματς και δεν δίνει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα. Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως… κρύβεται στα τελευταία λεπτά των μεγάλων ματς των playoffs, ενώ θεωρούν πως… η τρέλα του δεν τον βοηθά εκεί που χρειάζεται να έχεις τιτάνια ψυχραιμία. Στα playoffs.

Στον αντίποδα ο Χάρντεν για αρκετό κόσμο, είναι ένας παίκτης που δεν φημίζεται για την ομαδικότητα και πολλές φορές… κολλάει η μπάλα στα χέρια του. Παίρνει αμέτρητες προσπάθειες σε κάθε ματς, σε σημείο να μην αλλάζει ούτε καν πάσα με τους συμπαίκτες του μέχρι να σουτάρει. Και σε αυτόν έχουν κολλήσει την… ταμπέλα του τύπου που δεν μπορεί στα playoffs, όταν η μπάλα… καίει. Το hero ball του Μούσια δέχεται πολύ συχνά κριτική από τους δημοσιογράφους, τους φιλάθλους, αλλά ακόμα και τους συναδέλφους του στο ΝΒΑ.

Έχουν ακούσει πολλά όλο αυτόν τον καιρό, αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα ο Χάρντεν, θα δώσουν τις απαντήσεις του στο γήπεδο. Θα ψάξουν την… εξιλέωση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα τρόπο. «Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Εμπιστεύομαι τον Ράσελ και αυτός με εμπιστεύεται. Και με μια ομάδα που έχει ήδη καταφέρει αρκετά πράγματα, θα είναι εύκολη μετάβαση για αυτόν. Τα πράγματα θα έρθουν από μόνα τους. Είναι ο άνθρωπος μου από τότε που ήμουν 10 ετών. Ήμασταν συμπαίκτες για 3 χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε σε διαφορετικά στάδια της καριέρας μας. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία αυτή. Έχω ακούσει αρκετά αρνητικά σχόλια. Λένε ότι δεν μπορώ, λένε ότι ο Ράσελ δεν μπορεί, λένε πως δεν μπορούμε μαζί. Ξέρω και τους υπόλοιπους στον οργανισμό των Ρόκετς. Θα απαντήσουμε», ήταν τα λόγια του Μούσια.

Δύο MVP με στόχο το πρώτο… δαχτυλίδι

To γεγονός πως οι 2 εκ των 3 παικτών που πήραν το βραβείο του MVP τις 3 τελευταίες αγωνιστικές περιόδους (φέτος το σήκωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, βρίσκονται πλέον στην ίδια ομάδα λέει πολλά.

Δύο τεράστιοι παίκτες που αν και έχουν πανηγυρίσει πολλές ατομικές διακρίσεις, απέτυχαν να σηκώσουν πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος τους, αυτό τους λείπει, αυτό τους… πονάει, αυτό τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους, αυτό θα κάνει όλο τον κόσμο να τους… σεβαστεί. Ένα πρωτάθλημα των Ρόκετς θα διώξει πολλούς haters τόσο από τον Χάρντεν, όσο και τον Ουέστμπρουκ.

Το 2012 οι δυο τους… μάγευαν στους Θάντερ και άγγιξαν τον τίτλο, αλλά οι Χιτ του ΛεΜπρόν είχαν άλλη άποψη. Εννιά χρόνια μετά θα έχουν ένα νέο συναπάντημα στο Χιούστον και είναι αποφασισμένοι να… τελειώσουν τη δουλειά που άφησαν στη μέση το 2012. Χάρντεν και Ουέστμπρουκ έγιναν συνέταιροι ξανά για να φτάσουν στο… Έβερεστ, να σηκώσουν παρέα τον τίτλο.

Μπορεί η Δύση να έγινε πολύ άγρια στο ΝΒΑ (ΛεΜπρόν-Ντέιβις στους Λέικερς, Λέοναρντ-Τζορτζ στους Κλίπερς), αλλά το εκρηκτικό δίδυμο των Ρόκετς, θέλουν να τους ρίξει στο καναβάτσο και στη συνέχεια να φτάσει στην… εξιλέωση, έχοντας ως συντροφιά το πολύτιμο δαχτυλίδι.

 

NBA Τελευταία Νέα