Τιλί στην EuroLeague Greece: «Θα λατρέψουν τον Ουάιλι για την εκρηκτικότητά του!»

Γιώργος Κούβαρης
Τιλί στην EuroLeague Greece: «Θα λατρέψουν τον Ουάιλι για την εκρηκτικότητά του!»
Ο Κιμ Τιλί μίλησε στην EuroLeague Greece για τον Τζέικομπ Ουάιλι με τον οποίο ήταν συμπαίκτες μέχρι πρότινος στην Γκραν Κανάρια, υπογράμμισε τα υπέρ και τα κατά του, τα όσα θα πρέπει να περιμένουν στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενώ στάθηκε και στο «πείραγμα» που του έκανε λόγω... Ολυμπιακού.

Αν έπρεπε να κατατάξει κάποιος τον Κιμ Τιλί σε μια λίστα παικτών που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, αυτή θα ήταν σίγουρα των μεγάλων άτυχων. Ο Γάλλος φόργουορντ βρέθηκε στους «ερυθρόλευκους» την σεζόν 2017-18 αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο ξεκίνημα της χρονιάς τον έθεσε... νοκ άουτ για πέντε μήνες περίπου. Πριν από έναν χρόνο αποχαιρέτησε το λιμάνι και βρέθηκε στην Γκραν Κανάρια προκειμένου να ενισχύσει την τότε «σταχτοπούτα» της EuroLeague.

Στο Λας Πάλμας έμελλε να συναντήσει τον Τζέικομπ Ουάιλι, ο οποίος βρέθηκε στα Κανάρια Νησιά τον περασμένο Φεβρουάριο για να ενισχύσει την front line της ομάδας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιζαν ταυτόχρονα στην πεντάδα «γεμίζοντας» τη ρακέτα στις δύο θέσεις των ψηλών. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόκτηση του Ουάιλι, ο Κιμ Τιλί μίλησε στην EuroLeague Greece για τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ και υπογράμμισε όλα όσα θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τη νέα χρονιά. Παράλληλα, στάθηκε και στα όσα του μετέφερε από τις κόντρες των «αιωνίων», την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα... βιντεάκια που του έδειξε στο youtube!

«Είναι δουλευταράς και δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα»

«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να περιμένουν ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Δίνει φοβερή ενέργεια στο παρκέ . Πάντα προσπαθεί να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του! Αυτό είναι το παιχνίδι του. Παίζει πολύ δυνατά, είναι εξαιρετικός pick n roll παίκτης όπως επίσης και στο short roll, μπορεί να πασάρει καλά, ενώ σουτάρει με καλά ποσοστά από μέση απόσταση» λέει αρχικά ο Γάλλος φόργουορντ, ο οποίος επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες στην πατρίδα του προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Μονακό:

«Επίσης είναι πολύ καλός συμπαίκτης. Τα πήγαμε εξαιρετικά πέρυσι στην Γκραν Κανάρια. Όσο καιρό έμεινε στην ομάδα ήθελε κάθε μέρα να μάθει και κάτι περισσότερο. Όχι μόνο όσον αφορά το μπάσκετ, αλλά και για την κουλτούρα στην Ευρώπη. Προσπαθούσε να προσαρμοστεί γρήγορα» συμπλήρωσε ο Γάλλος φόργουορντ των Μονεγάσκων για να συνεχίσει:

«Είναι πολύ ανοικτό παιδί και αυτό είναι που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Να θέλουν παίκτες που έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση να είναι τόσο δεκτικοί να μάθουν και τόσο ανοικτοί ως προσωπικότητες. Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Δουλευταράς. Πάντα ερχόταν πρώτος στην προπόνηση. Πήγαινε πρώτος στην αίθουσα με τα βάρη γιατί ήθελε να κρατάει και το σώμα του σε καλή κατάσταση».

«Του έδειξα την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από το youtube και λάτρεψε τους φιλάθλους»

Βέβαια δεν θα μπορούσαν να ήταν όλα... ρόδινα για τον Ουάιλι. Ο Τιλί στάθηκε στο μεγάλο μειονέκτημα που είναι το ύψος του για τη θέση που αγωνίζεται ωστόσο εξήγησε ότι είναι κάτι που ισορροπεί χάρη στα αθλητικά του προσόντα: «Αν έπρεπε να επιλέξω μειονεκτήματα θα έλεγα το ύψος του. Παρόλα αυτά ισοσταθμίζει τα πράγματα χάρη στην εκρηκτικότητά του, την ταχύτητά του και τα αθλητικά του προσόντα. Και γι' αυτό μπορεί να παίξει στο «πέντε» παρά το γεγονός ότι υστερεί σε μέγεθος. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ούτε οι αντίπαλοί του μπορούν να τον μαρκάρουν εύκολα στην άλλη άκρη του παρκέ.»

Όμως τι του είπε εκείνος βάσει της εμπειρίας του από την Ελλάδα και τα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού; «Μίλησα μαζί του όταν υπέγραψε και μάλιστα του έκανα και πλάκα! Του έλεγα ότι υπέγραψε στον μεγάλο αντίπαλό σε σχέση με την ομάδα που έπαιζα εγώ. Του έχω δώσει μια εικόνα για τους φιλάθλους και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα παιχνίδια. Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι θρησκεία! Ειδικά όταν παίζουν ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Του είπα να ανυπομονεί γι' αυτά τα ματς όσο τίποτε άλλο! Μάλιστα του έδειξα και βίντεο στο youtube με την ατμόσφαιρα σε αυτά τα ντέρμπι και πραγματικά τη λάτρεψε. Θέλει πολύ να παίξει!»

Όσο για τον ίδιο και τη θητεία του στον Ολυμπιακό; «Μου έλειψε η Ελλάδα! Μπορεί να μην έπαιξα πολλά ματς λόγω του τραυματισμού μου, αλλά ναι. Μου έλειψε η Ελλάδα και η ατμόσφαιρα. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν έπαιζα αλλά ήμουν εκεί και τη ζούσα. Κάθε μέρα μάθαινα και κάτι περισσότερο στον Ολυμπιακό.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.