Το Λος Άντζελες στα… όπλα: Λέικερς vs Κλίπερς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Το Λος Άντζελες στα… όπλα: Λέικερς vs Κλίπερς! (pics & vids)

bet365

Λέικερς και Κλίπερς έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις καλοκαιρινές τους κινήσεις και το gazzetta.gr γράφει για τις σπουδαίες... μάχες μέχρι τελικής πτώσεως στο Λος Άντζελες που περιμένει όλος ο μπασκετικός πλανήτης.

H φετινή free agency ήταν η πιο τρελή των τελευταίων ετών, αφού σπουδαίοι παίκτες πήγαν σε άλλη γειτονιά και άλλαξαν τον… χάρτη του ΝΒΑ. Όπως είπε και ο Ντουέιν Ουέιντ που αποσύρθηκε φέτος: «Η συλλογή μου με τις φανέλες δείχνει ξεπερασμένη από τότε που ξεκίνησε η free agency. Σε 20 χρόνια κανείς δεν θα πιστεύει ότι αυτοί οι παίκτες φορούσαν αυτές τις εμφανίσεις».

Το καλοκαίρι ήταν το πιο… καυτό των τελευταίων ετών για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη και αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το λαμπερό Λος Άντζελες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ, Λέικερς και Κλίπερς είναι τα 2 μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

Από την μία έχουμε τους ΛεΜπρόν και Ντέιβις μαζί με τον Κάζινς, τον Γκριν, τον Ρόντο και τον Κούζμα. Από την άλλη υπάρχει ο MVP των τελικών Λέοναρντ μαζί με τον τρίτο καλύτερο παίκτη της περσινής regular season, Πολ Τζορτζ. Η ομάδα του Ρίβερς έχει την πολυτέλεια να διαθέτει παίκτες όπως ο Ουίλιαμς, o Mπέβερλι, ο Χάρελ, ο Ζούμπατς.

Το gazzetta.gr αναλύει την μεγάλη κόντρα της πόλης, η οποία είναι πολύ πιθανό να κορυφωθεί στους τελικούς της Δύσης. To Λος Άντζελες στις… φλόγες για μια τιτανομαχία που όλοι ανυπομονούν να απολαύσουν, αφού τα ρόστερ των ομάδων σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό!

«Τρομακτικό» ρόστερ oι Λέικερς ακόμα και χωρίς Λέοναρντ

Ο Βασιλιάς ΛεΜπρόν πήρε το πρώτο καλοκαιρινό δωράκι του στα μέσα Ιούνη. Οι Λέικερς μετά από μια προσπάθεια που… κράτησε μήνες, κατάφεραν να πάρουν τελικά τον φοβερό Άντονι Ντέιβις και να κάνουν το πρώτο βήμα για μια εξωπραγματική big-three (την έκαναν με Κάζινς). Έβαλαν στο…. μάτι τον Λέοναρντ και τον Κέμπα Ουόκερ για να πάρουν έναν από τους 2, αλλά αρχικά ο πρώην ηγέτης των Χόρνετς επέλεξε Σέλτικς και στη συνέχεια ο άνθρωπος που καθόρισε την free agency, το κομπιούτερ και πρωταθλητής με τους Ράπτορς, Καουάι Λέοναρντ διάλεξε Κλίπερς.

Αυτά τα 2 άκυρα δεν… χάλασαν την ομάδα του Βόγκελ, η οποία απάντησε γρήγορα και δημιούργησε ένα εξαιρετικό ρόστερ σε όλες τις θέσεις. Στο «1» υπάρχει ο Ρόντο με backup τους Καρούσο και Κουκ, ενώ τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα ξεκινά βασικός point guard o ΛεΜπρόν για να χωρέσουν όλοι στην πεντάδα. Στη θέση του shooting guard συναντάμε εξαιρετική τριάδα αποτελούμενη από τον πρωταθλητή Ντάνι Γκριν και τους τιμιότατους Έιβερι Μπράντλεϊ και Κάλνγουελ-Πόουπ.

Στο «3» υπάρχει ο τεράστιος ΛεΜπρόν που μπορεί να παίξει και να μαρκάρει όλες τις θέσεις, ενώ πίσω του έχει δυο εξαιρετικούς σουτέρ, τον Τρέι Ντάνιελς και Τζάρεντ Ντάντλεϊ. Για τη θέση του power forward οι Λέικερς είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτουν τον Άντονι Ντέιβις που μπορεί να παίξει και στο «5» αν χρειαστεί, αλλά και τον ταλαντούχο Κάιλ Κούζμα που αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις «κατεβαίνει» και στο «3». Τέλος ως σέντερ θα δούμε τον Κάζινς που θέλει να θυμίσει τον Boogie του Σακραμέντο, ενώ στην ομάδα έμεινε ο ΜακΓκί που θα δώσει πολλές λύσεις και φέτος.

Μια ιδανική πεντάδα για τους Λέικερς θα ήταν ο ΛεΜπρόν ως point guard που λέγαμε και παραπάνω μαζί με τους Ντάνι Γκριν, Κάιλ Κούζμα, Άντονι Ντέιβις και ΝτεΜάρκους Κάζινς. Αλλά ακούγεται και το σενάριο να έρχεται από τον πάγκο ο Boogie και να ξεκινά ο Τζαβέιλ ΜακΓκί. Πάντως ότι και από τα δύο να γίνει η σύνθεση αυτή είναι εξαιρετική τόσο για τον επιθετικό όσο και για τον αμυντικό τομέα. Άλλο ένα θετικό στην περίπτωση που βρίσκεται στο παρκέ ο Κάζινς μαζί με τους υπόλοιπους 4, είναι πως όλοι μπορούν να απειλούν με το τρίποντο τους, κάνοντας απρόβλεπτες τις επιθέσεις των Λέικερς.

Οι λιμνάνθρωποι έχουν έναν γεμάτο ρόστερ που όλοι αναμένεται να βάλουν το λιθαράκι τους για να οδηγήσουν την ομάδα και πάλι στη Γή της Επαγγελίας. Aγνοούν το πρωτάθλημα από το 2010 και φέτος θέλουν να κάτσουν ξανά στον… θρόνο του ΝΒΑ. Ο ΛεΜπρόν πάει για το 4ο, ο Μονόφρυδος για το 1ο.

Point Guards: Ρόντο, Κουκ, Καρούσο

Shooting Guards: Ντάνι Γκριν, Μπράντλεϊ, Κάλντγουελ-Πόουπ, Xόρτον-Τάκερ

Small Forwards: ΛεΜπρόν, Ντάνιελς, Ντάντλεϊ

Power Forwards: Nτέιβις (παίζει και «5»), Κούζμα (κατεβαίνει και στο «3»)

Centers: Κάζινς, ΜακΓκί

Οι καλύτεροι και πληρέστεροι Κλίπερς της ιστορίας

Στην εποχή του Κρις Πολ, του Μπλέικ Γκρίφιν και του Ντε Άντρε Τζόρνταν, οι Κλίπερς θεωρητικά πήγαιναν για τίτλο. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις η θεωρία απέχει από τη πράξη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και για αυτούς. Πλέον όμως η ομάδα του Ρίβερς έβαλε στην φαρέτρα της τον εξωπραγματικό Καουάι Λέοναρντ, τον άνθρωπο που πήρε από το χεράκι τους Ράπτορς και τους οδήγησε τον πρώτο τίτλο της ιστορία τους. Οι Κλίπερς κέρδισαν τη μάχη από τους Λέικερς και ο Klaw άλλαξε τις ισορροπίες για άλλη μια φορά στο ΝΒΑ.

Και φυσικά κατάφεραν να φέρουν και τον Πολ Τζορτζ. Ο Λέοναρντ προετοίμασε το έδαφος, πέταξε το μπαλάκι στους Κλίπερς, οι οποίοι ήξεραν πως αν πάρουν τον PG13, τότε θα ερχόταν και ο Klaw. Φυσικά… τράβηξαν τη σκανδάλη και δημιούργησαν ένα… τρομακτικό δίδυμο.

Ο ένας είναι ο MVP των τελικών και ο άλλος ο τρίτος κορυφαίος παίκτης της λίγκας πέρυσι πίσω από Αντετοκούνμπο και Χάρντεν. Οι δυό τους θεωρούνται κορυφαίοι two-way players στο ΝΒΑ, αφού κάνουν θαύματα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα.

Βάλτε και στην εξίσωση του Πάτρικ Μπέβερλι. Μια περιφερειακή αμυντική τριάδα από Πατ, Τζορτζ και Καουάι προκαλεί τρόμο και σίγουρα είναι η κορυφαία της λίγκας. Τώρα αν μιλήσουμε για την επίθεση θα βάλουμε στη θέση του Μπέβερλι τον Λου Ουίλιαμς, τον άνθρωπο που έχει πάρει σπίτι του τα τελευταία χρόνια το βραβείο του έκτου παίκτη. Ουίλιαμς, Τζορτζ και Λέοναρντ! Τριάδα στην επίθεση για πολλά γούστα!!!

Point guards: Μπέβερλι, Σάμετ (θα τον δούμε και στο «2»)

Shooting Guards: Τζορτζ (μπορεί να παίξει στο «2» και το «4», ενώ η φυσική του θέση είναι «3») Λου Oυίλιαμς (παίζει και «1»), Ρόμπινσον

Small Forwards: Λέοναρντ,, MακΓκρούντερ, Mαν

Power Forwards: Τζαμάικαλ Γκριν, Xάρκλες (παίζει και «3»)

Centers: Ζούμπατς, Χάρελ, Kαμπενγκέλε

Το Λος Άντζελες έχει πλέον 2 ομαδάρες

Όλος ο κόσμος ανυπομονεί για την έναρξη της νέας σεζόν του ΝΒΑ. Η free agency έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σε Λέικερς και Κλίπερς, κάνουν το Λος Άντζελες την πιο «καυτή» μπασκετική πόλη των ΗΠΑ. Δύο ονειρεμένες ομάδες μετά τις φοβερές κινήσεις που έκαναν, οι οποίες αρχικά θέλουν να γίνουν τα αφεντικά της πόλης, στη συνέχεια να ανεβούν στον… θρόνο της Δύσης και τέλος να στεφθούν πρωταθλητές.

Το LA στα… όπλα, αφού ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε τις δύο ομάδες του φαβορί για τον τίτλο. Θα καταφέρει κάποιος εκ των 2 να αντέξει την πίεση που προσθέτει ο τίτλος του φαβορί και να ανέβει στο… Έβερεστ;

 

NBA Τελευταία Νέα