Ντουράντ - Ίρβινγκ: Nικς ημίχρονο, Νετς τελικό! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ντουράντ - Ίρβινγκ: Nικς ημίχρονο, Νετς τελικό! (pics & vids)

bet365

Οι Νετς «τρέλαναν» κόσμο στη free agency με την απόκτηση των Ντουράντ και Ίρβινγκ, δυο παιχταράδων που όλη τη χρονιά… φλέρταραν με τους Νικς. Το gazzetta.gr αναλύει.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Χαμός» έχει γίνει στο ΝΒΑ στις πρώτες ώρες της free agency. Αρκετές είναι οι κινήσεις που έχουν κάνει… θόρυβο, αλλά κακά τα ψέμματα, εκείνη που… έκλεψε τις εντυπώσεις κόσμο το τελευταίο 24ωρό είναι οι Νετς.

Το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που τα έφερε όλα... τούμπα, αφήνοντας τους Νικς μόνο με τα δημοσιεύματα και τις προσδοκίες των προηγούμενων μηνών.

Ντουράντ και Ίρβινγκ σύμφωνα με τους περισσότερους μέσα στη σεζόν, έδειχναν έτοιμοι να πάνε πακέτο στη Νέα Υόρκη, όμως το Μπρούκλιν έκανε το colpo grosso (πήρε και Τζόρνταν) και θέλει να αλλάξει την ιστορία του.

Νικς: Το trade-«παίζω τα ρέστα μου» για Ντουράντ-Ίρβινγκ!

Την τελευταία μέρα του Γενάρη οι Νικς πήραν την απόφαση να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο τους σταρ, αλλά παροπλισμένο λόγω τραυματισμού, Κρίσταπς Πορζίνγκις, με στόχευση στη free agency του καλοκαιριού.

O Kρίσταπς Πορζίνγκις μαζί με τους Κόρτνι Λι και Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ πήγαν στο Ντάλας, ενώ οι ΝτεΆντρε Τζόρνταν, Ντένις Σμιθ Τζούνιορ και Ουές Μάθιους μετακόμισαν τότε στη Νέα Υόρκη.

Η κίνηση αυτή έγινε ξεκάθαρα, επειδή οι Νικς ήξεραν ότι είχαν αρκετό χώρο στο salary cap για να προσελκύσουν 2 superstars στη free agency με max contracts. Η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο έβαλε στο μάτι… τους Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ, θέλοντας να τους φέρει πακέτο.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν πως το φοβερό δίδυμο θα καταλήξει στη Νέα Υόρκη και θα δημιουργηθεί μια big-three μαζί με τον Ζάιον Ουίλιαμσον, τον οποίο ονειρευόντουσαν στο draft.

Όμως έχασαν στη λοταρία, οι Πέλικανς τράβηξαν το Νο.1 και έτσι το τέρας της φύσης από το Duke πήγε στη Νέα Ορλεάνη. Το… τελειωτικό χτύπημα για τους Νικς, ήρθε χθες βράδυ, όταν έγινε γνωστό πως οι φοβεροί και τρομεροί Ντουράντ και Ίρβινγκ θα πάνε στο Μπρούκλιν. Έτσι η λαμπερή Νέα Υόρκη… έφαγε μεγάλη ήττα από το Μπρούκλιν, το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από κέντρο αυτής. Μπορείς να πεις πως πήγαν στην ίδια… γειτονιά, αλλά στη λιγότερο διάσημη ομάδα. Για άλλη μια φορά οι Νικς δεν ήταν ο επιθυμητός προορισμός για μεγάλους stars.

Μάλιστα οι Νετς είπαν να... χώσουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στη πληγή των Νικς, αφού πήραν και τον πολύτιμο ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Έναν σέντερ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η free agency άνηκε στη Νέα Υόρκη.

Μέσα σε λίγους μήνες οι Νικς έχασαν τους μεγάλους στόχους τους κατά τη διάρκεια της σεζόν και πλέον βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Το φετινό καλοκαίρι ήταν η τεράστια ευκαιρία τους να επιστρέψουν δυναμικά στη διεκδίκηση κάτι μεγάλου στο ΝΒΑ μετά από πολλά χρόνια και την εποχή του Πάτρικ Γιούιν και του Τζον Σταρκς.

Όπως είπαμε και παραπάνω έχουν χώρο για 2 superstars, όμως πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι τέτοιοι στη free agency. Ο Καουάι Λέοναρντ θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά ο MVP των τελικών φαίνεται να είναι ανάμεσα σε Ράπτορς και Κλίπερς, ενώ τον θέλουν και οι Λέικερς.

Μια εξαιρετική προσθήκη θα ήταν και ο Τζίμι Μπάτλερ, όμως και αυτός έκλεισε για αλλού. Οι Χιτ τον απέκτησαν με σκοπό να βρουν τον νέο ηγέτη τους που θα τους οδηγήσει ξανά στα playoffs.

Οι Νικς έχουν πολύ ταλέντο. Φρανκ Ντιλίκινα (21 ετών) και Ντένις Σμιθ (21 ετών) που παίζουν στη θέση του point guard, o Aλόνζο Τρίερ (23 ετών) που έδειξε καλά στοιχεία παίζοντας στο «2», ο Κέβιν Νοξ που είναι μόλις 19 και πήρε σημαντικές εμπειρίες στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ. Μην ξεχνάτε τον 21χρονο σέντερ Μίτσελ Ρόμπινσον. Τέλος ο Μπάρετ που έρχεται να ταιριάξει σε ένα ρόστερ με προοπτική, αλλά χωρίς all star.

Αυτό είναι κάτι που κάνει τη διαφορά. Είναι πιθανό να μείνουν έτσι και τη νέα σεζόν, αφού οι παίκτες που έδειχναν να είναι κοντά τους (Ντουράντ, Ίρβινγκ) επέλεξαν να πάνε αλλού. Και αυτοί που έμειναν στη free agency και είναι ρεαλιστικοί στόχοι, δεν είναι με τίποτα στο επίπεδο αυτών των 2.

Νετς: Η μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους

Μπορεί να έχουν περάσει λίγες ώρες από την έναρξη της free agency, όμως ήδη οι φίλοι των Νετς, έχουν ανοίξει τις σαμπάνιες. Από την πρώτη κιόλας μέρα είδαν τους Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ να έρχονται στο Μπρούκλιν, μαζί με το σκιάχτρο στη ρακέτα, τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

Ποτέ δεν ήταν φαβορί για την απόκτηση τους, ακούγοντας συνέχεια πως οι Νικς ετοιμάζονται για ένδοξες εποχές με Κάιρι και Ντουράντ. Παρακολουθούσαν τις εξελίξεις χωρίς να κάνουν μεγάλες δηλώσεις και την κατάλληλη στιγμή… χτύπησαν και τους έκλεισαν όλους, «σκοτώνοντας» το αντίπαλο δέος στην περιοχή.

Ακόμα και όταν είχε βγει το δημοσίευμα πως ο Κέβιν Ντουράντ αγόρασε σπίτι στη Νέα Υόρκη, όλοι έλεγαν πως σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στους Νικς. Ελάχιστοι έβαζαν στην κουβέντα τους Νετς. Όμως γελάει καλύτερα όποιος γελά τελευταίος.

Οι Νετς… τζόγαραν λίγο, αφού ήξεραν πως ο Ντουράντ πιθανότατα θα χάσει όλη τη σεζόν, αφού υπέστη ρήξη αχίλλειου στο Game 5 των τελικών με τους Ράπτορς. Κανείς δεν ξέρεις αν θα επιστρέψει ποτέ στο top επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό. Μιλάμε για πολύ ύπουλο τραυματισμό.

Όμως πήραν ένα ρίσκο που έπρεπε να πάρουν, αν θες να αλλάξεις επίπεδο. Ο KD είναι ο κορυφαίος σκόρερ της 10ετίας στο ΝΒΑ. Έχει σηκώσει 2 πρωταθλήματα με τους Ουόριορς, παίρνοντας και τα βραβεία του MVP των τελικών. Μιλάμε για ένα καθαρόαιμο άτι που δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις. Μακρύς, κυρίαρχος, άρτιος στον επιθετικό τομέα και με συνεχή βελτίωση στον αμυντικό. Το Μπρούκλιν είχε την ευκαιρία και δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη.

Μαζί του στους Νετς έρχεται ο Κάιρι Ίρβινγκ. Ένας τύπος που έχει να αποδείξει πολλά, μετά από μια δύσκολη σεζόν στη Βοστώνη. Πήγε στους Σέλτικς για να φύγει από τη… σκιά του ΛεΜπρόν, να δείξει πως είναι ηγέητς, ότι μπορεί να… πάρει στους ώμους του μια ομάδα χωρίς να έχει άλλον superstar δίπλα του. Όμως δεν τα κατάφερε, κάνοντας απογοητευτικές εμφανίσεις στην κρίσιμη σειρά με τους Μπακς. Μέσα στους 3 κορυφαίους ball handlers στο ΝΒΑ και ένας εξαιρετικός σκόρερ.

Ο Κάιρι όπως και o ΚD, διψούν για επιστροφή στην κορυφή. Ο ένας έχει να πατήσει εκεί από το 2016 και ο άλλος από πέρυσι. Δεν είναι τυχαίο πως πήγαν παρέα στο Μπρούκλιν. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως συζητούσαν μετά το τέλος της σεζόν με σκοπό να πάνε μαζί στην επόμενη ομάδα, φτιάχνοντας ένα απίθανο δίδυμο, κάτι που τελικά έγινε.

Το Μπρούκλιν του Jay-Z δεν είχε ποτέ μια δυάδα με την ποιότητα των Ντουράντ και Ίρβινγκ. Η νέα σεζόν και οι επόμενες θα είναι απολαυστικός για τους φιλάθλους της ομάδας. Ένα franchise που δεν έχει πολλά χρόνια ζωής και μετρά 4 παρουσίες στα playoffs. Σε 3 εξ αυτών έφυγε στον πρώτο γύρο.

Η πρώτη προσπάθεια του να τα παίξει όλα για όλα με έπαθλο την διεκδίκηση του τίτλου ήταν το 2014. Tότε είχαν φέρει με ανταλλαγή από τους Σέλτικς τους σπουδαιόυς Γκαρνέτ και Πιρς, χαραμίζοντας picks από το draft, ενώ στο ρόστερ βρισκόταν ο Ντερόν Ουίλιαμς, ο Τζο Τζόνσον, ο Μπρουκ Λόπεζ, ο Τζέισον Τέρι, ο Άλαν Άντερσον, ο Κιριλένκο, ο Πλάμλι, ο Λίβινγκστον. Μια ομάδα με υψηλούς στόχους, η οποία όμως αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τους Χιτ του ΛεΜπρόν και του Ουέιντ.

Η ευκαιρία χάθηκε μέχρι να φτάσουμε στην περσινή σεζόν που φάνηκε πάλι πως κάτι όμορφο δημιουργείται. Με όμορφο μπάσκετ και με υπομονή οι Νετς μπήκαν playoffs και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Και ήρθε η χθεσινή μέρα που πέτυχαν το deal της ιστορίας τους. Ντουράντ, Ίρβινγκ και Τζόρνταν για το κερασάκι στην τούρτα. Στην ομάδα δεν θα συνεχίσει ο ηγέτης της περσινής σεζόν και εξαιρετικά βελτιωμένος, Ντ’Άντζελο Ράσελ. Όμως στο Μπρούκλιν βρίσκονται πολύ ικανότατοι παίκτες που θα βοηθήσουν το νέο φοβερό δίδυμο.

ΛεΒέρτ, Ντινγουίντι, Άλεν και Χάρις έδειξαν με την παρουσία τους φέτος πως μπορούν να βγουν μπροστά και να αποτελέσουν εξαιρετικές μονάδες για τους Νετς. Μην ξεχνάτε τους ταλαντούχους Μούσα και Κούρουκς. Αυτοί οι κύριοι συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό σύνολο παρέα με τους KD, Uncle Drew και ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

Νικς ημίχρονο, Νετς τελικό

Οι Νικς είναι οι χαμένοι της υπόθεσης, ενώ πριν λίγο καιρό έδειχναν πως θα ήταν οι θριαμβευτές της free agency. Δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες στους φιλάθλους τους και τελικά έχασαν τους 2 μεγάλους στόχους τους. Η Νέα Υόρκη έδειξε να κερδίζει τη… μάχη στο ημίχρονο, αλλά τελικά οι Νετς τους πήραν τη… μπουκιά από το στόμα και πανηγύρισαν στο τέλος.

Πλέον σε μία από τις πιο λαμπερές περιοχές των ΗΠΑ, κουμάντο κάνουν οι Νετς!

 

NBA Τελευταία Νέα