Αλβέρτης: Το τοτέμ του Παναθηναϊκού γίνεται 45 ετών (pics & vids)

Αλβέρτης: Το τοτέμ του Παναθηναϊκού γίνεται 45 ετών (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Αλβέρτης: Το τοτέμ του Παναθηναϊκού γίνεται 45 ετών (pics & vids)

bet365

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης γιορτάζει τα 45α του γενέθλια και το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις καλύτερες στιγμές του εμβληματικού αρχηγού στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ελλάδα - Αρμενία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πριν από 29 χρόνια ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος έδινε στην Γλυφάδα τον καλύτερο πολίστα του Παναθηναϊκού για έναν 16χρονο μπασκετμπολίστα, σε μια κίνηση που είχε προκαλέσει αίσθηση το καλοκαίρι του 1990.

Ο Δημήτρης Σελετόπουλος αποχωρούσε από τους «πράσινους» προκειμένου να... εγκατασταθεί στον «Τάφο του Ινδού» το σχολιαρόπαιδο που άκουγε στο όνομα Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ποιος, αλήθεια, να το περίμενε... Ότι θα έφτανε η στιγμή που ο -τότε- μαθητής λυκείου θα γινόταν μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος που θα ακούει για πάντα το σύνθημα «αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς, εσύ θα είσαι για πάντα αρχηγός» και θα αναφέρεται σε εκείνον!

Από το 1990 μέχρι και σήμερα, ο «Φράγκι» αποτελεί τον πιο πιστό στρατιώτη των «πρασίνων» και μία από τις μεγαλύτερες φιγούρες στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Στα 29 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα (είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, είτε ως τιμ μάνατζερ) έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση και των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, 17 πρωταθλημάτων Ελλάδας, 14 κυπέλλων και ενός Διηπειρωτικού! Αν μη τι άλλο πρόκειται για το τοτέμ της «πράσινης» δυναστείας έχοντας κατακτήσει επίσης τον τίτλο του MVP στην Α1 το 2003, του MVP στον τελικό κυπέλλου την ίδια χρονιά, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους 50 καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ στην EuroLeague.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συμπληρώνει σήμερα 45 χρόνια ζωής, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα πέρασε μέσα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, από την οποία αποτελεί αναπόσπαστο -πλέον- κομμάτι της! «Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί ένας αθλητής μπορώ να νιώσει τέτοια συναισθήματα, τέτοιες συγκινήσεις και να γνωρίσει κόσμο σαν και εσάς... Τώρα να σας πω ότι νιώθω συγκινημένος, δεν χρειάζεται... Ξέρετε πολύ καλά τι νιώθω για εσάς, για την ομάδα και πως όλοι μαζί πονάμε και χαιρόμαστε για αυτή την ομάδα. Αν μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή για να ανταποδώσω αυτά που μου έχετε δώσει, να ξέρετε ότι θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ για όλα και να θυμάστε... Και στις χαρές και στις λύπες μαζί» είχε πει στις 11 Οκτωβρίου 2009 στον κόσμο του Παναθηναϊκού που έσπευσε να τον δει για τελευταία φορά με την πράσινη φανέλα...

Έκτοτε παραμένει ψηλά στον ουρανό του ΟΑΚΑ...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα