Η αριθμητική υπεροπλία των Ράπτορς και οι αβοήθητοι Κάρι-Τόμπσον! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Η αριθμητική υπεροπλία των Ράπτορς και οι αβοήθητοι Κάρι-Τόμπσον! (pics & vids)

bet365

Οι Ράπτορς απέχουν 1 νίκη από το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και το gazzetta.gr γράφει για τις πολλές λύσεις των Καναδών στους τελικούς και τους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον που έχουν μείνει μόνοι τους (Game 5, 11/6. 04:00, Cosmote Sport 4).

Εdit my bet*: Άλλαξες γνώμη; Με το πρωτοποριακό “Edit My Bet” έχεις πλέον τη δυνατότητα να επεξεργαστείς το στοίχημά σου. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Έτοιμοι να γράψουν ιστορία είναι οι Ράπτορς.

Οι Καναδοί θα υποδεχθούν τους Ουόριορς στο Game 5 (04:00, 11/6, Cosmote Sport 4) και με νίκη, θα κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο Καουάι Λέοναρντ είναι απολαυστικός, όμως στους τελικούς έχει άξιους συμπαραστάτες αρκετούς συμπαίκτες που τον βοηθούν όταν χρειάζεται.

Από την άλλη οι πρωταθλητές έχουν μόνο δυο άτομα να προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς ο MVP των τελικών το 2017 και το 2018, Κέβιν Ντουράντ απουσιάζει λόγω τραυματισμού και δεν είναι σίγουρο αν θα επιστρέψει έγκαιρα.

Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον είναι αβοήθητοι και το gazzetta.gr γράφει για την παράμετρο που κρίνει μέχρι στιγμής τη σειρά.

Παίρνουν βοήθειες από πολλούς οι Ράπτορς, έμειναν μόνοι τους οι Κάρι-Τόμπσον

Οι Ράπτορς δημιούργησαν μια ομάδα το καλοκαίρι, βάζοντας στη φαρέτρα τους, τους πρωταθλητές με τους Σπερς, Λέοναρντ και Γκριν.

Πριν το trade deadline, προστέθηκε στην ομάδα και ο έμπειρος Μαρκ Γκασόλ, με τον Βαλανσιούνας να πηγαίνει στους Γκρίζλις.

Έτσι οι Καναδοί έφτιαξαν μια 8άδα παικτών (Λέοναρντ, Λάουρι, Σιάκαμ, Γκασόλ, Ιμπάκα, Γκριν, ΦανΦλίτ και Πάουελ) που δίνει πράγματα στο παρκέ και κάνει τον Νερς να τρίβει τα χέρια του (o Πάουελ έκανε εξαιρετικά ματς με Μπακς, έπεσε με Ουόριορς).

Παρόλο που χρησιμοποιεί ένα σφιχτό rotation 8 παικτών, σε κάθε ματς έχει 3-4 διαφορετικούς πρωταγωνιστές (ο Λέοναρντ πάντα συγκλονιστικός)

Από την άλλη αν και κατά τη διάρκεια της regular season, οι Ουόριορς κατάφερναν να ανταποκριθούν εξαιρετικά στα ματς που έλειψε ο Ντουράντ, στους τελικούς που οι απαιτήσεις είναι τεράστιες δεν συμβαίνει το ίδιο.

Οι... πολεμιστές έχουν μόνο 2 παίκτες που τραβούν την ομάδα στο σκοράρισμα. Κάρι και Τόμπσον έμειναν αβοήθητοι, αφού οι Κάζινς, Ιγκουοντάλα κατά κύριο λόγο και Γερέμπκο. Λούνεϊ και Κουκ δεν έχουν βγει μπροστά ούτε σε ένα ματς.

Ο Γκριν προσπαθεί σε άμυνα και επίθεση, αλλά σίγουρα οι πρωταθλητές περίμεναν καλύτερα πράγματα και από αυτόν, ειδικά τώρα που λείπει ο KD.

Στο Game 1 μίλησε η 4άδα Λέοναρντ-Γκασόλ-Σιάκαμ-ΦανΦλίτ

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ο Κάρι είχε 34, ο Τόμπσον 21 και ο μόνος που προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του ήταν ο Γκριν. Έμεινε στους 10 πόντους, αλλά και είχε και 10 ασίστ με 10 ριμπάουντ. Οι υπόλοιποι ήταν κάτω από τους 10 πόντους.

Από την άλλη οι Ράπτορς είχαν τον φοβερό Σιάκαμ με 32, τον ηγέτη Λέοναρντ με 23, τον πανέξυπνο Γκασόλ με 20 και τον x-factor ΦανΦλίτ με 15 πόντους και 5/8 τρίποντα.

Επιπλέον σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Γκριν με τους 11 πόντους.

Στο Game 2 είχαμε την εξαίρεση

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν το μόνο που πήραν οι Ουόριορς μέχρι στιγμής. Και για να γίνει αυτό, έπρεπε να μείνει μόνος του ο Λέοναρντ. Είχε 34 πόντους, τη στιγμή που ο ΦανΦλίτ μέτρησε 17 και 14 είχε ο Λάουρι.

Έτσι δεν νικάς, αφού οι Splash Brothers είχαν μαζί 48 πόντους, ο Γκριν ανέβηκε επιθετικά με τους 17 του, ενώ ο Κάζινς έκανε το καλύτερο του ματς στη σειρά με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Όμως οι Ουόριορς δεν το επανέλαβαν αυτό και είδαν την σκληρή όψη του νομίσματος στο Game 3, εκεί όπου οι αντίπαλοι τους ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και χτύπησαν όλες τις αδυναμίες της ομάδας του Κερ.

Όλοι οι παίκτες της 5άδας των Ράπτορς είχαν 17+

Στο Game 3 επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο ο τίτλος του άρθρου. Η αριθμητική υπεροπλία. Φυσικά σε αυτό τεράστιο ρόλο έπαιξε και η απουσία του Κλέι Τόμπσον.

Ο Κάρι δεν είχε τον... διόσκουρο του και παρά τα... όργια του με 47 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs), οι Καναδοί έκαναν το break με 123-109.

Ο Γκριν είχε 17, ο Ιγκουοντάλα 11 και μετά το απόλυτο... χάος.

Στον αντίποδα ήταν εξαιρετική η βασική πεντάδα των Ράπτορς και όλοι τους στο +17.

Στους 30 στάματησε ο Λέοναρντ, 23 είχε ο Λάουρι, 18 ο Σιάκαμ και ο Γκριν (6/10 τρίποντα), 17 πρόσθεσε ο Γκασόλ, ενώ ο τιμιότατος ΒανΦλίτ είχε 11.

Ένα εξαιρετικό ματς για τους Καναδούς, οι οποίοι έκαναν το μεγαλύτερο break στην ιστορια τους μέχρι το επόμενο στο Game 4.

H τριπλέτα που έκανε τη διαφορά

Στο τέταρτο ματς ανέλαβε δράση η τριπλέτα των Λέοναρντ, Σιάκαμ και Ιμπάκα.

Ο Klaw που συνέχισε τα όργια του, είχε 36 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν σύμφωνα με πολλούς, Πασκάλ Σιάκαμ είχε 19, ενώ ο Ιμπάκα στο καλύτερο ματς του στη σειρά με τους Ουόριορς, πρόσθεσε 20 με 9/12 σουτ.

Ο Λάουρι έμεινε χαμηλά στους 10 πόντους, αλλά οι υπόλοιποι 3 έφταναν και περίσσευαν.

Και αυτό διότι στο σκοράρισμα, οι Ουόριορς τα περίμεναν όλα από τους Κάρι και Τόμπσον.

Ο Στεφ κατάφερε να πετύχει 28, ο Κλέι έβαλε 27, αλλά το supporting cast ήταν για άλλη μια φορά σε... άλλο γήπεδο.

Τρίτοι σκόρερ της ομάδας οι Λούνεϊ και Γκριν με 10 πόντους, ένα στοιχείο που λέει πολλά.

Θα μπορέσουν να κάνουν οι Ουόριορς την απόλυτη ανατροπή;

Tα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα για τους πρωταθλητές. Βρίσκονται πίσω με 3-1 και καλούνται να κάνουν μια ανατροπή που έχει πετύχει μόνο μια ομάδα στο παρελθόν. Οι Καβς του ΛεΜπρόν και του Ίρβινγκ το 2016.

Ποιον είχαν αντίπαλο τους; Τους Ουόριορς. Η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ θέλει να κάνει στους Καναδούς, ότι έπαθε το 2016 από το Κλίβελαντ.

Για να γίνει αυτό δεν αρκούν μόνο οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον. Θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση και οι υπόλοιποι, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Φυσικά πολλά θα κρίνει και το αν ο Ντουράντ θα επιστρέψει στο Game 5 και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται.

Οι Ουόριορς ψάχνουν την μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας τους.

 

NBA Τελευταία Νέα