Λέικερς: Θα γλιτώσουν μια παταγώδη αποτυχία; (pics & vids)

Λέικερς: Θα γλιτώσουν μια παταγώδη αποτυχία; (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Λέικερς: Θα γλιτώσουν μια παταγώδη αποτυχία; (pics & vids)

bet365

Λέικερς και ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν βρίσκονται ακόμα σε θέση που οδηγεί στα playoffs και το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες και πλέον έχει το... πιστόλι στον κρόταφο σε κάθε ματς.

Στην αρχή της σεζόν υπήρχαν αρκετοί που θεωρούσαν πως οι Λέικερς θα μπουν για… πλάκα στα playoffs και θα απειλήσουν τους Ουόριορς στη Δύση εξαιτίας του ανθρώπου που ακούει στο όνομα ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Οι λιμνάνθρωποι μετά από 59 ματς της regular season βρίσκονται στην 10η θέση της Δύσης με ρεκόρ 29-30 μετά την ήττα από τους Πέλικανς και αυτή τη στιγμή κυνηγούν τους συντοπίτες τους, Κλίπερς αλλά και τους Σπερς που έχουν 33 νίκες και 27 ήττες. Τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ για την ομάδα του Ουόλτον που από εδώ και στο εξής όλα τα παιχνίδια της είναι ζωής και θανάτου.

Το gazzetta.gr γράφει για την πιεσμένη ομάδα του Βασιλιά που θα παίζει το κάθε παιχνίδι της μέχρι το τέλος της regular season σαν να μην υπάρχει αύριο για να γλιτώσει μια τεράστια αποτυχία.

Η απουσία του ΛεΜπρόν τους έβαλε σε μπελάδες

Χωρίς τον ΛεΜπρόν, οι Λέικερς δεν θα είχαν καμία ελπίδα να μπουν στα playoffs. Αυτό δείχνουν και τα πεπραγμένα τους την περίοδο που ο ηγέτης τους ήταν στα πιτς εξαιτίας τραυματισμοί. Οι λιμνάνθρωποι αναγκάστηκαν να παίξουν 18 ματς χωρίς αυτόν και ο απολογισμός τους ήταν απογοητευτικός.

Ο τραυματισμός του στις 25 Δεκέμβρη κόντρα στους Ουόριορς έβαλε σε… συναγερμό τον οργανισμό των Λέικερς και η συνέχεια ήταν καταστροφική. Σε αυτά τα 18 παιχνίδια που δεν έπαιξε, η ομάδα του είχε 12 ήττες και μόλις 6 νίκες, κάτι που την έριξε από την πρώτη 8άδα και την έβαλε σε μεγάλες περιπέτεις. Μια πιθανή απουσία των Λέικερς από τα playoffs, θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα για την ομάδα που ξεκίνησε με όνειρα και φυσικά για τον ΛεΜπρόν, ο οποίος θα έχει αποτύχει να μπει στην postseason για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004-05. Mεγάλο το διάστημα για παίκτη της κλάσης του!

Βγήκαν… όλοι στον τάκο, η αντίδραση τους έχει ενδιαφέρον

Λόνζο Μπολ, Κάιλ Κούζμα, Μπράντον Ίνγκραμ, Ραζόν Ρόντο, Λανς Στέφενσον, Μάικλ Μπίσλι, δυο draft picks α' γύρου, ενώ δεν είχαν πρόβλημα να φορτωθούν το συμβόλαιο του Σόλομον Χιλ!

Aυτή ήταν η τρελή πρόταση των Λέικερς στους Πέλικανς για να πάρουν τον Άντονι Ντέιβις. Η Νέα Ορλεάνη δεν ήταν διατεθειμένη πει το ναι, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Λέικερς και τον ΛεΜπρόν. Στους πελεκάνους δεν άρεσε ο τρόπος που ΛεΜπρόν και Λέικερς προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Ντέιβις, ενώ αυτός δεσμευόταν με συμβόλαιο (tampering) και έτσι προτίμησαν να κόψουν κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τους Λέικερς, κάτι που δεν επέτρεψε στο να έχουμε συμφωνία.

Έτσι οι Μπολ, Κούζμα, Ίνγκραμ, Ρόντο, Στίβενσον (o Mπίσλι έφυγε για την Κίνα) παρέμειναν στο Λος Άντζελες. Πως θα νιώθουν όμως για το γεγονός πως η ομάδα τους, έχοντας τις ευλογίες του ΛεΜπρόν όπως γράφεται από αμερικανικά Μέσα, τους έβγαλε όλους… σέντρα; Θα θυσιαζόντουσαν όλοι για τον Ντέιβις. Όμως η συμφωνία χάλασε. Και τώρα αυτοί οι κύριοι σίγουρα δεν είναι και οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Σίγουρα έχουν φιλοδοξίες να μπουν playoffs, αλλά προφανώς ο κάθε άνθρωπος έχει αξιοπρέπεια και δεν θέλει να νιώθει πιόνι στα χέρια κανενός, ακόμα και αν αυτός είναι ο σπουδαίος ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τώρα που… σφίγγουν τα γάλατα την αντίδραση αυτών των παικτών. Στη κρισιμότερη καμπή της σεζόν για τους Λέικερς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να… χάσουν παίκτες ψυχολογικά και πνευματικά. Ο Λουκ Ουόλτον και περισσότερο ο ΛεΜπρόν θα πρέπει να χειριστεί με μαεστρία μια κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε. Δεν θα είναι εύκολο, παρόλο που ο Βασιλιάς έχει μάθει να ζει με τέτοιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της σεζόν

Η έλλειψη χημείας και το playoffs mode του ΛεΜπρόν

Κακά τα ψέμματα οι Λέικερς δεν θυμίζουν δουλεμένο σύνολο. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Υπάρχουν πολλές παραφωνίες που τις διαπιστώνει κάποιος, αν παρακολουθήσει τα ματς. Δεν υπάρχει η καλύτερη δυνατή χημεία και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε ο τραυματισμός του ΛεΜπρόν που ανάγκασε την ομάδα να προσαρμοστεί σε μια πολύ… πονηρή κατάσταση. Το σύνολο του Ουόλτον περισσότερα λειτουργεί με το ατομικό ταλέντο πολλών παικτών στην επίθεση παρά με την ομαδική δουλειά. Η ποιότητα των ΛεΜπρόν, Κούζμα, Ίνγκραμ, Ρόντο και Μπολ μπορεί να κάνει τη διαφορά μερικές φορές, αλλά ποτέ κανείς δεν έφτασε ψηλά χωρίς να υπάρχει συλλογικότητα, η ομαδικότητα, η επιθυμία να θυσιαστείς για τον συμπαίκτες με σκοπό να τον βοηθήσεις.

Η προσωπικότητα του ΛεΜπρόν θα είναι καθοριστική. Ο Βασιλάς προειδοποίησε πριν το ματς με τους Ρόκετς πως πλέον βρίσκεται σε playoffs mode: on. Πάτησε το κουμπί και γα αρχή… καθάρισε τους Ρόκετς του υποψήφιου MVP, Xάρντεν. Η συνέχεια είναι όμως ακόμα δυσκολότερη, κάτι που έδειξε και το ματς με τους Πέλικανς, στο οποίοι δεν έπαιξε ο Ντέιβις. Οι Λέικερς είναι αναγκασμένοι να κυνηγούν τους Κλίπερς και τους Σπερς που τώρα είναι στο 33-27. Δεν τους φτάνει να πηγαίνουν… τρένο, θέλουν να κάνουν γκέλες και οι αντίπαλοι. Μέχρι και οι Κινγκς βρίσκονται πάνω τους που έχουν 31-28!

Δεν έχουν βατό πρόγραμμα

Από τα 23 ματς που απομένουν για τους Λέικερς, τα 16 εξ αυτών είναι με ομάδες που έχουν στόχο ή την είσοδο στα playoffs ή ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα μέσα σε αυτά. Έχουν να κοντραριστούν με εξαιρετικές ομάδες όπως οι Μπακς, οι Νάγκετς, οι Σέλτικς, οι Ράπτορς, οι Θάντερ, οι Μπλειζερς και φυσικά οι πρωταθλητές Ουόριορς.

Το πράγμα ζόρισε για τους Λέικερς. Όλα τα παιχνίδια τους θα είναι do or die, αφού και η παραμικρή απώλεια μπορεί να στοιχίσει. Σίγουρα ο ΛεΜπρόν θα κάνει ότι μπορεί για να σώσει τη κατάσταση, όμως θα χρειαστεί και τη βοήθεια μερικών άλλων. Η ομάδα που κατά πολλούς θα έμπαινε πολύ εύκολα στα playoffs, βρίσκεται ύπο πίεση και το ερώτημα που… ταξιδεύει στον ορίζοντα είναι το εξής. Θα τη… σκαπουλάρουν οι Λέικερς και θα μπουν στα playoffs ή η φετινή χρονιά θα είναι μια παταγώδη αποτυχία τόσο για αυτούς, όσο και για τον King James. Πάντως θα χρειαστούν μεγάλα σουτ, όπως αυτό του Ρόντο κόντρα στους Σέλτικς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα